02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

ثبت شرکت کارا، ارائه دهنده خدمات سریع ثبتی، این مقاله را به شما عزیزان تقدیم می کند.

روغن زیتون به سلطان روغن های گیاهی معروف است و قدمت آن به هزاران هزار سال می رسد . این روغن ، با فشردن میوه درخت زیتون به دست می آید و از اجزای اصلی و جدایی ناپذیر رژیم غذایی مدیترانه ای محسوب می شود . در طب اسلامی نیز، به خوردن روغن زیتون بسیار توصیه شده است ، به طوریکه پیامبر اسلام در این باره می فرماید :" زیتون بخورید و روغن آن را به بدن بمالید که هفتاد مرض را شفا می بخشد" .

زمان، هزینه و مراحل ثبت برند

- چگونه برند ثبت کنیم ؟

از جمله تاثیرات اعجاب انگیز روغن زیتون می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
- روغن زیتون یکی از چربی های سالم محسوب می شود که می تواند به بیماری های قلبی و آلزایمر کمک کند.
- روغن زیتون در درجه اول سطح کلسترول خون را بهبود می بخشد و از حملات قلبی جلوگیری می کند.
- چربی های موجود در روغن زیتون از بدن در برابر دیابت نوع دوم محافطت می کند.
- روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و ....

برند روغن زیتون
با توجه به تاثیرات شگفت انگیز روغن زیتون در سلامتی بدن انسان و مصارف متعدد آن در پخت و پز و لوازم آرایشی ، امروزه برندهای متنوعی از این روغن در بازار وجود دارد. به طوریکه ، زمانی که به فروشگاه می روید و قصد خرید این روغن را دارید ، تنوع آن، آن قدر زیاد است که نمی دانید کدام را انتخاب کنید . پیش از آنکه روغن مناسب خود را بردارید، باید تا حدی بدانید که کدام برند روغن زیتون از مرغوبیت بهتری برخوردار است ؟ به وسیله برند می توان به مالکیت و منشاء کالای دارای علامت و همچنین کیفیت محصول پی برد.
برند ، مخزن اعتماد است. مصرف کننده از طریق برند به طور نسبی می تواند به دوام کیفیت اعتماد کند. نقش برند در تعیین اصالت و کیفیت کالا اهمیت زیادی دارد و موجب می شود که مصرف کننده از سابقه کیفیت آگاه شده و در انتخاب خود کمتر دچار اشتباه شود. در نتیجه هزینه هایی که پرداخت می کند ، کاهش می یابد. بنابراین برای انتخاب کالای مرغوب ، برند معرف میزان برتری آن خواهد بود.
مالکیت یک برند، از طریق ثبت آن به دست می آید. به همین دلیل ضروری است که مالک علامت ، آن را به ثبت برساند. لازم به ذکر است ، اصولاَ ثبت علائم تجاری، اختیاری است . با این وجود، قانون گذار ثبت برخی از علائم را به دلیل مصالح اجتماعی و سلامت مردم الزامی نموده است. این موارد به قرار ذیل است :
1- داروهای اختصاصی ( اسپسیالیته ) مورد استعمال طبی یا بیطاری ( = دامپزشکی ) ، که با نسخه پزشک یا بدون آن مصرف می شود.
2- مواد غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشند. مانند کنسرو و مواد غذایی ، پنیر ، شیر ، مربا ، ترشی ، کره ، روغن های مختلف ، شکلات ، آب نبات و غیره .
3- آب های معدنی گازدار ، شربت ها ، آب های میوه ، نوشیدنی ها که در تحت اسم و یا ظروف مشخصی به معرض فروش گذاشته می شود.
4- لوازم آرایش و وجاهت که برای استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود، مانند صابون، محلول عطریات و ادوکلن و پماد و غیره

 تمام اجناس دارویی و طبی و مواد غذایی ذکر شده ، اعم از آن که در داخل ایران ساخته و یا در خارج ساخته و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم مشخصی که بر روی برچسب آن زده می شود به معرض فروش قرار گیرد ، باید دارای علامت صنعتی یا تجاری ثبت شده بوده و در روی برچسب نکات زیر تصریح شود :

الف- اسم تجاری و نشانی سازنده ی جنس با قید کشور مبدا
ب- شماره ثبت علامت در ایران
اما سوالی که ممکن است مطرح شود این است که چه علامت هایی به عنوان علامت تجاری یا برند قابل ثبت می باشند ؟ هر کلمه ، حرف ، عدد ، ترسیمات دستی یا هندسی ، عکس ، شکل ، رنگ یا ترکیبی از این ها که قدرت معرفی یک مجموعه را داشته باشد و باعث تشخیص یک کالا از سایر کالاها شود علامت تجاری محسوب می شود و قابل ثبت می باشد .
در مقابل، علائم ذیل قابلیت ثبت ندارند :
1- علائم دولتی ، مملکتی و رسمی ( مانند آرم جمهوری اسلامی ایران ، هلال احمر و ...)
2- علائم منافی نظم یا عفت عمومی
3- علائمی که عنوان یا اسم عمومی و مورد استفاده همگانی باشد مانند عنوان پارچه ، ماشین و ...
4- علائمی که نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر جدا سازد .
5- علائمی که گمراه کننده باشد و موجبات فریب و انحراف ذهن مشتریان را نسبت به ماهیت ، کیفیت یا مبدا جغرافیایی فراهم آورد.
6- کپی یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری شود که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه ، شرکت یا شخص دیگری در ایران باشد.
7- علائمی که قبلاَ به ثبت رسیده باشد.
8- کلمات یا عباراتی که به نوعی انتساب به سازمان ها یا مقامات رسمی ایران را تداعی یا القا نماید ، از قبیل کلماتی چون انقلابی یا دولتی و نظایر آن ها

مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند روغن زیتون

1- تکمیل دو نسخه اظهارنامه علامت
2- مدارک مثبت هویت متقاضی :
الف) اشخاص حقیقی: ( کپی شناسنامه و کارت ملی )
ب) اشخاص حقوقی: ( آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت، تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء)

madarek baraye sabt brand3- مدارک نماینده قانونی:
در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی ( وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و...) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.

4- نمونه گرافیکی: کپی از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد ده در ده سانتی متر
5- در صورت سه بعدی بودن :
ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
6- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط :
به عنوان مثال جواز اعلامیه تأسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و...
7-استفاده از حق تقدم :
در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر 6ماه) استفاده نمایند ، می بایست مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مهلت 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
8- نسخه ای ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تأییدیه مقام صلاحیت دار
9- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
تذکر: چنانچه برند لاتین باشد یا ریشه عربی داشته باشد باید کارت بازرگانی داشته باشید.

در ثبت برند روغن زیتون به نکات ذیل توجه فرمایید

- با تصویب قانون حمایت از نشانه های جغرافیایی مصوب 1383 و آیین نامه اجرایی آن ، از نشانه های جغرافیایی در ایران پس از طی تشریفات قانونی ثبت حمایت می گردد. مفهوم نشان جغرافیایی دربرگیرنده اسامی مبدا می شود مانند روغن زیتون رودبار برای روغن تولید شده در شهر رودبار. نشانه های جغرافیایی می توانند برای انواع زیادی از محصولات کشاوری نظیر روغن زیتون تولید شده در شمال به کار روند.

brand roghan zeytoon

 - در آئین نامه ذیربط جهت کلیه ی اجناس، طبقاتی قائل و آن را به 36 قسمت نموده اند مثلاَ طبقه 29 مربوط به روغن ها و چربی های خوراکی و طبقه 23 مربوط به انواع نخ و طبقه  24 انواع پارچه است. بنابراین متقاضی باید معلوم کند جنس مورد تقاضای او با کدام یک از طبقاتی که در آئین نامه ی ذکر شده مطابقت دارد . 

- جهت ثبت برند در ایران در زمینه تبلیغات ، نیاز به مجوز از وزارت ارشاد می باشد.
- جهت ثبت علامت در زمینه دارویی، نیاز به اخذ مجوز از وزارت بهداشت می باشد.
- مدت اعتبار ثبت برند ، 10 سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می باشد. این مدت با درخواست صاحب برند برای دوره های متوالی ده ساله با پرداخت هزینه تعیین شده از سوی سازمان ثبت شرکت ها ، قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی 6 ماهه که از پایان دوره شروع می شود ، برای پرداخت هزینه تمدید ، با پرداخت جریمه تاخیر ، در نظر گرفته می شود.