02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

هر ساله ایرانیان بسیاری به منظور امکان واردات کالا به عراق، نسبت به ثبت شرکت در عراق اقدام می کنند. لذا لازم است اشخاص با مبادلات مالی که دارند نسبت به قوانین سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور آگاه باشند. عراق با نام رسمی جمهوری عراق، کشوری در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا است. پایتخت عراق شهر بغداد است.

به موجب قانون سرمایه گذاری شماره 13 سال 2006، برای سرمایه گذاران خارجی علاقمند به سرمایه گذاری در پروژه های سرمایه گذاری عراق، مزایا، تضمین ها و معافیت هایی به شرح ذیل در نظر گرفته شده است :

 

الف) مزایا

1- امکان انجام معامله در بازار بورس
2- امکان انتقال سود و سرمایه
3- دریافت کمک و وام ویژه و رسمی
4- امکان افتتاح حساب با ارز عراقی یا خارجی یا هر دو برای پروژه های مجاز
5- اعطای حق اقامت برای غیرعراقی ها و ارائه تسهیلات برای ورود و خروج آن ها
6- انتقال حقوق کارکنان اداری غیرعراقی شاغل در پروژه به خارج از عراق
7- خارج نمودن سرمایه وارد شده به عراق به همراه سود آن با ارز قابل تبدیل پس از پرداخت همه تعهدات و دیون به دولت عراق و سایر ارگان ها

 

ب) معافیت ها

1- معافیت از پرداخت مالیات به مدت ده سال پس از شروع پروژه ،
2- امکان ارائه لوایح جدید از سوی هیات دولت برای برخورداری از معافیت بیشتر و سایر مزایا ،
3- امکان برخورداری از معافیت مالیاتی و عوارض متناسب با افزایش سرمایه ( بیش از 50 % )
4- چنانچه میزان مشارکت طرف عراقی در پروژه از 50% تجاوز نماید، سازمان ملی سرمایه گذاری حق افزایش تعداد سنوات معافیت از پرداخت مالیات و عوارض را متناسب با مشارکت سرمایه گذار عراقی در پروژه را تا مدت 15 سال دارد.
5- کالاهای وارداتیبرای استفاده در پروژه سرمایه گذاری، از پرداخت مالیات معاف هستند ، مشروط بر اینکه این کالاها در خلال سه سال پس از تاریخ اعطای مجوز وارد عراق شده باشند.
6- هر 4 سال یک بار، در مورد پروژه های مربوط به هتل ها ، سازمان های توریستی ، بیمارستان ها ، مراکزبهداشتی ، آموزشی و علمی ، معافیت های بیشتری در عوارض و واردات لوازم ، ملزومات و لوازم که با هدف نوسازی صورت پذیرد ، اعمال می شود ، مشروط بر اینکه آن ها در طول سه سال بعد از تاریخ صدور موافقت سازمان ملی سرمایه گذاری با لیست کالاها و کمیاب آن ها، وارد عراق شده و فقط در پروژه های مورد اجراء مورد استفاده قرار گیرند.

 

ج) استثناها :

1- قانون سرمایه گذاری شماره 13 سال 2006 میلادی، واگذاری استخراج نفت و گاز و سرمایه گذاری در بخش های بانکی و شرکت های بیمه به شرکت های خارجی استثناء کرده است.

 

بررسی دو قالب ثبت شرکت محبوب در عراق:

1- شرکت سهامی در عراق:
شرکت سهامی ، شرکتی است که سرمایه آن به سهام های متعدد تقسیم شده است. برای ثبت شرکت سهامی در عراق باید حداقل 5 نفر به عنوان شریک مشارکت داشته باشند و با تامین حداقل مبلغ مورد نیاز برای ثبت شرکت ، میزان سرمایه را به سهام مساوی تقسیم کنند و بر اساس اساسنامه بین خودشان و با در نظر گرفتن میزان سرمایه ای که آورده اند تقسیم کنند. این نوع شرکت ها می توانند سهام خود را در بورس عراق نیز به فروش برسانند.
چنانچه قصد دارید ، یک شرکت سهامی را به ثبت برسانید لازم است سند پذیره نویسی امضاء شده از سوی موسسان و گزارش سود اقتصادی شرکت نیز به سایر مدارک ضمیمه گردد.

 

2- شرکت با مسئولیت محدود در عراق:
اغلب شرکت های ثبت شده در عراق، شرکت های با مسئولیت محدود می باشند. موسسان این نوع شرکت ها می توانند حقیقی یا حقوقی باشند و در قبال دیون شرکت خود به میزان سهامشان مسئولیت دارند. شرکت با مسئولیت محدود ، با توجه به مقدار سرمایه تعیین شده قابل تاسیس می باشد. این شرکت با یک گروه از سهامداران و بدون وجود هیئت مدیره فعالیت می کند و توسط یک مجمع عمومی تاسیس می شود. بدین ترتیب ، لازم نیست که مدیران حتماَ شهروند عراقی باشند. البته منصوب مدیران خارجی منوط به تایید وزارت داخلی می باشد.

 

مراحل ثبت شرکت در عراق :

برای ثبت شرکت در عراق، لازم است به نکات ذیل توجه نمایید :
1- تهیه طرح تجاری و ارسال آن برای تایید به سفارتخانه عراق در ایران
2- اخذ تاییدیه سفارتخانه عراق برای سرمایه گذاری در عراق و ارائه تقاضا به وزارت بازرگانی عراق
3- تعیین نام شرکت ، نوع شرکت ، فعالیت ها و میزان سرمایه آن
4- ذکر محدوده فعالیت های اقتصادی و فنی شرکت متقاضی تاسیس در قرارداد تاسیس شرکت ( لذا لازم است نشانی دفتر شرکت در عراق همراه با شماره تلفن و فاکس و ایمیل دفتر در عراق درج گردد )
5- واریز سرمایه شرکت به دینار عراقی به حساب یکی از بانک های مورد تایید عراقی و اعلام آن به مسئول ثبت شرکت ها ، پرداخت عوارض متعلقه به مسئول ثبت شرکت ها . حداقل سرمایه اولیه برای ثبت شرکت 1.000.000 دینار عراقی می باشد . لازم به ذکر است افتتاح حساب بانکی در بانک های عراقی به نام شرکت میسر می باشد.
6- تعیین یک حسابرس قانونی از اعضای سندیکای حسابرسان
7- انتخاب یک مدیر
8- اخذ موافقت وزارت کشور در مورد مشارکت افراد خارجی در شرکت

در انتها، مرجع ثبت نسخه ای از نام دفاتر نمایندگی بازرگانی شرکت های خارجی به ثبت رسیده را در روزنامه رسمی منتشر خواهد نمود.
لازم به یادآوری است که :
1- در عراق، امکان تاسیس شرکت فردی از سوی یک شخص حقیقی وجود دارد.
2- شرکت های سهامی ، مختلط و خصوصی می توانند سهام قابل معامله عام منتشر نمایند .

 

برای مشاوره رایگان در این خصوص می توانید با شماره ما در تماس باشید: 88880006-021