02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

برای ثبت علائم تجاری باید ترکیبی از نام، سمبل، نشانه، طرح، شعار یا علامت را بکار برد تا موجب شناسایی محصول و تفاوت آن از سایر محصولات شود. با توجه به تعریف انجمن بازاریابی آمریکا، مارک، برند (brand) یا همان علائم تجاری، یک نام، عبارت، طرح، ویژگی، نماد یا هر ویژگی دیگری است که مشخص کننده ی خدمات یا فروشنده ی محصولی خاص می باشد که به وسیله ی آن، از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز می گردد.

عنوان قانونی برای علائم تجاری یا نشان تجاری است. ماده ی 30 قانون علامت، علامت جمعی و نام تجاری را بدین ترتیب شرح داده است :
الف) علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.
ب) علامت جمعی یعنی هر نشان قابل رویتی که با عنوان علامت جمعی در اظهار نامه ی ثبت معرفی شود و بتواند مبدا و یا هر گونه خصوصیات دیگر مانند کیفیت کالا یا خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان ،تحت نظارت مالک علامت ثبت شده ی جمعی استفاده می کنند متمایز سازد.
ج) نام تجارتی یعنی اسم یا عنوانی که معرف و مشخص کننده ی شخص حقیقی یا حقوقی باشد.


علائم تجاری به چند دسته طبقه بندی می شوند: صنایع و محصولات شیمیایی، فلزات و مصنوعات فلزی، دستگاه و لوازم و آلات فنی و علمی و صنعتی، مصنوعات و اشیاء ساخته شده از مود مختلف، مصنوعات نساجی، اسباب بازی و لوازم ورزشی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی
از عواملی که باعث موفقیت نام برند می گردد ثبت و حفاظت قانونی است. در ایران ثبت علائم تجاری و اختراعات بر عهده ی اداره ی مالکیت های صنعتی است. ثبت یک برند فواید بسیاری را به همراه دارد که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای کسانی محسوب می شود که علامت خود را به ثبت برساند. طبق قانون ثبت علائم تجاری، پس از ثبت علامت، شرکت حق انحصاری پیدا می کند که به موجب آن می توانید از عرضه ی کالاهای مشابه توسط اشخاص ثالث تحت علائم تجاری که عین یا به طریق گمراه کننده ای مشابه علامت تجاری شما هستند جلوگیری به عمل آورید.
  • ثبت علائم تجاری می تواند برای دریافت وام نیز حائز اهمیت باشد.
  • ثبت علائم تجاری می تواند برای شرکت ها وجهه و شهرت ایجاد کند و ابزار مناسبی جهت بازاریابی باشد.
  • ثبت علائم تجاری تضمین می کند که مشتریان می توانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند و شرکت ها را قادر می سازد محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند.
  • ثبت علائم تجاری می تواند برای سهامداران نیز ایجاد ارزش افزوده ی سهام کند و باعث افزایش درآمد شرکت شود.
  • علائم تجاری قابل نقل وانتقال است و می بایست وفق مقررات قانون ثبت علائم و اختراعات ایران به ثبت برسد. لذا تفویض اجازه ی استفاده از یک علامت تجاری ثبت شده ،به شرکت های ثالث داده می شود که می تواند منبع درآمد بیشتری برای شرکت یا شخص به وجود آورد و یا اساس انعقاد یک موافقت نامه ی اعطای نمایندگی فروش باشد.
  • یک علائم تجاری ممکن است دارائی ارزشمند کسب و کار باشد

به موجب قانون، ثبت علائم تجاری، اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را اجباری نماید. طبق مصوبه ی سوم اردیبهشت 1328 هیاًت وزیران، ثبت علائم برای هر یک از این موارد اجباری است:

الف) داروهای اختصاصی مورد استفاده ی طبی

ب) مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصوص عرضه می شوند

ج) آب های گازدار

ه) لوازم آرایش که برای استعمال مستقیم بر روی پوست انسان به کار می رود.

اگر می خواهید یک برند ثبت کنید، به کارشناسان ما در ثبت کارا مراجعه نمایید. کارشناسان متعهد ما در کوتاه ترین زمان برای شما انجام خواهند داد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت علامت تجاری:

شخص حقیقی:
-تصویر برابر اصل شده ی شناسنامه
-تصویر برابر اصل شده ی کارت ملی
-تصویر علامت تجاری مورد نظر به ابعاد 6 در 6 سانتیمتر به تعداد 12 عدد و توضیح در برگی جداگانه در خصوص علامت تجاری و توصیف آن و مستند نام مورد نظر از فرهنگ لغت
-کارت بازرگانی بنام شخص دارنده جواز(چنانچه از حروف لاتین  و یا غیر فارسی استفاده شده باشد)
-کپی مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، پروانه ساخت، جواز تاسیس، چواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
-امضای وکالتنامه

 

شخص حقوقی:
-تصویر برابر اصل شده ی شناسنامه دارندگان حق امضای اوراق بهادار شرکت
-تصویر برابر اصل شده ی کارت ملی دارندگان حق امضای اوراق بهادار شرکت
-کپی روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
-کارت بازرگانی (چنانچه از حروف لاتین استفاده شده باشد)
-کپی مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، پروانه ساخت، جواز تاسیس، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
-تصویر علامت تجاری مورد نظر به ابعاد 6 در 6 سانتیمتر به تعداد 12 عدد و توضیح در خصوص علامت و توصیف
-امضای وکالتنامه توسط دارندگان حق امضای مجاز اوراق بهادار و مهر شرکت


قابل توجه است علامت تجاری حقیقی ،ثبت علامت تجاری به نام شخص و علامت تجاری حقوقی به ثبت علامت تجاری به شرکت گفته می شود.چنانچه ملاحظه نمودید،تفاوت بین علامت تجاری حقیقی و حقوقی تنها در مدارک مورد نیاز آن است.برای شخص حقیقی همه ی مدارک باید به نام شخص و مرتبط به طبقه و فعالیت مورد نظر باشد و  در مدارک لازم برای شخص حقوقی تمام  مدارک ومجوزها باید به نام شخصیت حقوقی یعنی شرکت باشد و طبقه ی مورد نظر برای ثبت باید در موضوع شرکت ذکر شده باشد.

جهت ثبت اظهارنامه ی علائم تجاری می توان با ورود به سامانه ی http://iripo.ssaa.ir بدون مراجعه ی حضوری به اداره ی ثبت علائم تجاری، اقدام به ثبت برند نمود. ویرایش اظهارنامه تا قبل از دریافت شماره اظهارنامه و ویرایش درخواست تا قبل از دریافت شماره مکانیزه کاربرد دارند،لذا،برای اعمال هر تغییری در اظهارنامه، باید از طریق گزینه ثبت انواع درخواست(رفع نقص،پرداخت حق الثبت،اقساط،انتقال و...)،درخواست جدید ثبت نمایید تا توسط اداره تغییرات اعمال شود.
در ضمن،پرداخت هزینه به منزله ی تایید و ثبت نهایی اظهارنامه تلقی شده و استرداد هزینه و تغییر اطلاعات و ضمائم امکان پذیر نمی باشد اما متقاضی می تواند تا زمانی که اظهارنامه ی او هنوز ثبت نشده است آن را مسترد کند.

دوره ی حمایت از علامت تجاری ده سال است که می توان آن را به دفعات نامحدود با پرداخت هزینه های پیش بینی شده در مقررات تمدید نمود.علامت تجاری قابل نقل و انتقال است و باید مطابق مقررات قانون ثبت علائم و اختراعات ایران به ثبت برسد. در ضمن برای ثبت چند علامت تجاری باید به تعداد آن ها اظهارنامه ی جداگانه داده شود.

حقوق ناشی از ثبت علامت به شرح ذیل است:

حق استفاده ی انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که آن علامت را طبق مقررات  به ثبت رسانده باشد. به طوریکه :
الف)استفاده از هر علامت که در ایران ثبت شده باشد ، توسط هر شخص غیر از مالک علامت ، مشروط به موافقت مالک آن می باشد.
ب)مالک علامت ثبت شده می تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت وی از علامت استفاده کند و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتاَ منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری گردد، در دادگاه اقامه ی دعوی نماید.این حقوق شامل موارد استفاده از علامتی می شود که شبیه علامت ثبت شده است و استفاده از آن برای کالا یا خدمات مشابه موجب  گمراهی عموم می گردد.علاوه بر موجبات ابطال مذکور در ماده ی 41 طبق ماده ی 43 هر گاه خواهان ثابت کند که مالک علامت ثبت شده از آن به تنهایی و یا بر خلاف ضوابط مندرج در ذیل ماده ی 42 از آن استفاده کرده و یا اجازه ی استفاده از آن را صادر می کند یا به نحوی از علامت جمعی استفاده کند یا اجازه ی استفاده از آن را بدهد که موجب فریب مراکز تجاری یا  عمومی نسبت به مبدا و یا هر خصوصیت مشترک دیگر کالا و خدمات مربوط گردد در دادگاه علامت جمعی را باطل می کند.


علائم تجاری غیر قابل ثبت: (ماده ی 5 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 1310)
1)علائم دولتی، مملکتی و رسمی (مانند آرم جمهوری اسلامی ایران، هلال احمر و...)
2)علائم منافی نظم یا عفت عمومی
3)علائمی که قبلا به ثبت رسیده باشند.
4)کلمات یا عباراتی که به نوعی انتساب به سازمان ها یا مقامات رسمی ایران را تداعی یا القا نماید،از قبیل قید کلماتی چون انقلابی یا دولتی و نظایر آن ها
قابل توجه است  امروزه در تمامی کشورها علائم تجاری ثبت و محافظت می شود.هر یک از دفاتر ملی یا ناحیه ای، ثبت علائم را که شامل اطلاعات کامل درخواست برای ثبت و تمدید است نگهداری می کنند، هر چند نتایج چنین ثبتی محدود به کشور مربوطه (یا ثبت های ناحیه ای کشورهای مربوطه) باشد.

به منظور جلوگیری از ثبت جداگانه در هر دفتر کشوری یا ناحیه ای، WIPO نظام بین المللی ثبت علائم را اجرا می کند. این نظام توسط دو عهد نامه اداره می شود: توافق نامه ی مادرید، وابسته به ثبت بین المللی علائم و پروتکل مادرید (موافقت نامه ی مادرید، شخص دارای اتصال توسط ملیت، مقر یا مؤسسه) یا کشوری در ارتباط با یک یا هر دوی این عهدنامه ها می تواند بر اساس ثبت یا درخواست در دفتر آن کشور، ثبت بین المللی موًثری در چند یا تمام کشورهای عضو اتحادیه ی مادرید بدست آورد.

اظهارنامه ی ثبت بین المللی وقتی پذیرفته می شود که مدارک ذیل به آن ضمیمه شده باشد:
1-مدارک مثبت هویت متقاضی
2-اظهارنامه یا گواهی نامه ی ثبت علامت در ایران
3-وکالت نامه،چنانچه تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد
4-رسید مربوط به پرداخت هزینه ی بررسی اولیه

 

کارا ثبت ارائه دهنده ی بهترین خدمات و مناسب ترین قیمت ها در امور ثبتی. با کارا ثبت مشاور ثبتی خود باشید. 88880006-021