02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

انتخاب اسم شرکت جزء نخستین مقررات ثبت شرکت و از مهم ترین مراحل تاسیس یک شرکت است و همانند مقررات ثبت یک برند، مشمول  قواعد خاص خود است. مسأله تعیین نام شاید در ابتدای ثبت شرکت چندان با اهمیت به نظر نیاید، اما پس از ثبت نمودن شرکت و در طول مدت فعالیت شرکت اهمیت خود را نشان خواهد داد.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اشخاص حقوقی که ثبت اسم پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارایه ی تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها، به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایند.

 

بیشتر بخوانید:

برای استعلام شرکت های ثبت شده چگونه می توان اقدام کرد ؟

در انتخاب اسم شرکت نکات ذیل حائز اهمیت است:

_اسامی انتخابی برای شرکت باید دارای 3 سیلاب (اسم خاص) باشد.

_اسامی انتخابی باید دارای معنی در فرهنگ دهخدا باشد.

_لاتین نباشد.

_نام های انتخابی مخالف موازین شرعی نباشد و با شئونات انقلاب اسلامی ایران منافات نداشته باشد.

_تکراری نباشد و قبلاً ثبت نشده باشد. (برای آگاهی از تکراری نبودن اسم شرکت می توانید با ورود به پایگاه  اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir از نام پیشنهادیتان استعلام بگیرید.)

_دارای اسم خاص باشد.

_از اعداد بصورت ریاضی استفاده نشود بلکه بصورت حروف نوشته شود.

_ در انتخاب اسم شرکت، بهتر آن است که قلمرو مکانی را لحاظ نکنید. چرا که ممکن است بخواهید شهرتان را و یا فعالیتتان را گسترش دهید. در هر صورت، نام محل در اسم شرکت تنها در صورتی مورد تایید اداره ثبت قرار می گیرد که شرکت حاضر در همان حوزه ثبتی به ثبت برسد.

_از انتخاب عناوین ایثارگران و شاهد و امثالهم که انحصاراً تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد خودداری گردد.

_از عنوان های شعرا، دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشود.

_از حروف اول چند کلمه به عنوان اسم مخفف و یا ترکیبی از چند حرف استفاده نشود.

_از حرف اول بعضی از کلمات مثل: پی وی سی و... استفاده نشود.

_موارد مشخصی وجود دارد که نباید جزء اسامی اضافه شده به عناوین شرکت باشد. من جمله موارد زیر:

ملی-ایران-ملت-کشور-انتظام-نظام-نفت-پتروشیمی-دادگستر-بنیاد-سازمان-مرکز-بهزیست-بانک-بسیج-جهاد-آسانسور-آژانس-ایثار-ایثارگران-شاهد-شهید-آزاده-جانبازان-تکنو-فامیلی-فیلتر-نیک-باور-میکروبرد-تست-استار-تک-مدرن-پیک-امنیت-کارواش-کارواش-فانتزی-شهروند-اقتصاد-میهن-جوانان-ایمان-دکوراسیون-هدف-سپاه-تکنیک-دیتا-تک نو-تکنولوژی-اورست-مونتاژ-ونوس-دفتر-ایتال-بیو-کنترل-متریک-مترلژی

_اسم شرکت می بایست مناسب با فعالیت شرکت باشد، توجه مصرف کننده را به خود جذب کند و برروی مخاطب نگرش مثبت ایجاد کند. بنابراین، مخاطبین بازار را در نظر بگیرید و از انتخاب نام های پیچیده و دشوار برای شرکتتان بپرهیزید.
طبق قانون، اسم شخص حقوقی با رعایت حق تقدم انجام می گیرد و شامل برخی از اسامی نمی شود، از جمله ی این موارد عبارتند از:
* نام هایی که اختصاص به تشکیلات دولتی دارند یا نام های اختصاری متعلق به دولت (ناجا و ...)
*اسامی و عناوین اصطلاحات بیگانه و یا ترکیب 2 واژه ی  فارسی
*نام هایی که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام دیگر ثبت شده باشد.
*اضافه کردن کلماتی از قبیل اصل، برتر و... و یا اعداد (اعداد فقط به صورت حروفی قابل پذیرش می باشد)

در رابطه با انتخاب اسم شرکت، قانون تجارت موادی را آورده است. این ماده ها عبارتند از:
ماده ی 95: در اسم شرکت با مسئولیت محدود باید عبارت با مسئولیت محدود ذکر گردد وگرنه در مقابل ثالث تضامنی محسوب می گردد و تابع مقررات آن خواهد بود. اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد، در غیر این صورت شریکی که نامش در اسم شرکت ذکر شده در حکم شریک ضامن خواهد بود(ماده 95 ق.ت)
ماده ی 117 : در این ماده آمده است در اسم شرکت تضامنی باید عبارت "شرکت تضامنی" و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد،باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است،عبارتی از قبیل "و شرکا" یا "و برادران" قید شود.
ماده ی 143 : در حقوق ایران،قید نام یکی از شرکای با مسئولیت محدود در اسم شرکت موجب مسئولیت تضامنی او می شود.
ماده ی 141: به موجب ماده 141 قانون تجارت،شرکت مختلط غیر سهامی تحت اسم مخصوصی تشکیل می شود. قسمت اخیر ماده مقرر می کند: "در اسم شرکت باید عبارت "شرکت مختلط" و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود". در حقوق فعلی فرانسه، قید نام یکی از شرکا دیگر اجباری نیست و اگر شرکا بخواهند نام یک یا چند نفر از شرکا را قید کنند، مجازند از اسامی شرکای ضامن و یا شرکای با مسئولیت محدود استفاده کنند. مع ذلک، قید اینکه شرکت یک شرکت "مختلط غیر سهامی" است در تمام نوشته ها و مکاتبات شرکت ضروری است.

 

قابل ذکر است، چنانچه نام پیشنهادی ثبت نگردد با ذکر علت مشخص می گردد و تا دو بار قابل اعتراض می باشد که در مرحله ی دوم، حکم صادره قطعی است.
در انتها خاطر نشان می شویم، شما سروران ارجمند، در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی جهت تعیین اسم شرکت می توانید با کارشناسان متخصص و مجرب ما در "کارا ثبت" در تماس باشید. 88880006-021