02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

قبل از پرداختن به سوالات متداول درباره شرکت سهامی خاص بهتر با این نوع قالب ثبت شرکت آشنا شویم. شرکت سهامی خاص شرکتی است بازرگانی که تمام سرمایه ی آن منحصراً توسط موسسین تامین گردیده و سرمایه ی آن منحصراَ توسط موسسین تامین گردیده و سرمایه ی آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است. سرمایه ی شرکت سهامی خاص بوسیله ی خود موسسین تامین می شود و چنین شرکتی نمی تواند سهام خود را پذیره نویسی یا برای فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها عرضه نماید یا به انتشار آگهی و اطلاعیه یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت ورزد.

در ذیل به پاسخ متداول ترین سوال ها در رابطه با شرکت سهامی خاص می پردازیم:

  • ثبت شرکت سهامی خاص اصولاً چقدر زمان می برد؟

زمان ثبت شرکت برای افرادی که خود اقدام به ثبت شرکت نمایند حدود 90 تا 120 روز می باشد و تعداد برگشت کار از اداره و حداقل اصلاحات مورد نیاز حدود 5 بار می باشد. اما چنانچه کلیه امور ثبتی به موسسه حقوقی کارا ثبت، واگذار شود زمان طی کلیه ی مراحل ثبتی حدود 20 الی 30 روز از تاریخ قرارداد و تکمیل مدارک می باشد.

  • حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص چقدر می باشد ؟

حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال می باشد . شایان ذکر است بانک ها و موسسات اعتباری برای شرکت سهامی خاص اعتبار بیشتری نسبت به سایر شرکت ها قائل هستند.

  • سهامداران شرکت سهامی خاص می توانند زیر سن قانونی 18 سال باشند؟

بله، چنانچه عضو هیات مدیره شرکت نباشند و فقط سهامدار باشند مانعی وجود ندارد.

  • نقش بازرس در شرکت سهامی خاص چیست و چه شرایطی باید داشته باشد ؟

در شرکت سهامی خاص، دو بازرس اصل و علی البدل باید وجود داشته باشد. بازرس موظف است با توجه به اساسنامه شرکت و مصوبات مجمع عمومی بطور مستمر بر اعمال و تصمیمات مدیران نظارت و نقطه نظرات خویش را در قالب گزارش مکتوب سالیانه تهیه و به مجمع عمومی ارائه نماید. بر این اساس بازرس اختیار دسترسی به تمامی اسناد، مدارک، دفاتر و رسیدگی به حساب های شرکت را دارد. وی همچنین وظیفه دارد از صحت و سقم گزارش و اطلاعاتی که هیات مدیره در اختیار مجمع عمومی قرار می دهد اطمینان حاصل نماید و در صورت بروز هرگونه مغایرت، اطلاعات صحیح را کسب و به مجمع گزارش کند.
بازرسان مجاز باید دارای شرایط ذیل باشد:
1-حسن شهرت و عدم محکومیت کیفری موثر
2-حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در یکی از رشته های متناسب با وظایف محوله
3-داشتن حداقل 5 سال سابقه کار مفید
4-عدم اشتغال به نمایندگی در مجلس شورای اسلامی

افراد ممنوع الانتخاب به سمت بازرس

طبق ماده 147 اشخاص ذیل نمی توانند به سمت بازرسی شرکت سهامی انتخاب شوند:
1-اشخاص مذکور در ماده ی 111 قانون تجارت(محجورین،ورشکستگان و محرومین از حقوق اجتماعی)
2-مدیران و مدیر عامل شرکت
3-اقرباء سببی یا نسبی مدیران و مدیر عامل تا درجه سوم از طبقه اول و دوم
4-هر شخصی که خود یا همسر از اشخاص مذکور در بند 2 موظفاَ حقوق دریافت می دارد.

  • تفاوت بازرس اصلی و بازرس علی البدل در شرکت سهامی خاص چیست ؟

در واقع ، بازرس علی البدل بازرس جایگزین است و در صورتی که بازرس اصلی فوت کند یا در صورت استعفا یا سلب شرایط از او ، وظایف او را بازرس علی البدل انجام می دهد.

  • دارا بودن سوء پیشینه ، چه تاثیری در ثبت شرکت دارد؟

دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست فقط نمی توانند جزء هیات مدیره ، مدیر عامل و یا بازرسین شرکت باشند.

  • دستمزدی که برای بازرس باید در نظر گرفته شود چقدر است؟

حق الزحمه بازرسین را می توان در مجمع عمومی عادی مشخص کرد. بازرسین در معاملات شرکت ذی نفع نخواهند بود.

  • برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مدارکی لازم است؟

1-دو برگ اظهارنامه شرکت سهامی خاص،تکمیل آن و امضاء ذیل اظهارنامه توسط کلیه ی سهامداران
2-دو جلد اساسنامه شرکت سهامی خاص که ذیل تمام صفحات آن به امضاء کلیه ی سهامداران رسیده باشد.
3-دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضاء سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
4-دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
5-فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین برابر اصل شود.
6-ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن جا باز شده است.
تذکر: در صورتی که مقداری از سرمایه ی شرکت آورده ی غیر نقدی باشد (اموال منقول و غیر منقول) ارائه ی تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتیکه اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرار داده شود ارائه ی اصل سند مالکیت ضروری است.
7-ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت ها
8-کپی کارت ملی
توجه: کلیه شرکت های سهامی خاص موظفند یک جلد دفتر سهام جهت ثبت سهام شرکت تهیه نمایند و تغییرات سهام نیز طبق مقررات در آن ثبت گردد.
با ارائه ی مدارک فوق، به ثبت شرکت کارا می توانید در سریع ترین زمان به صورت ویژه، شرکت خود را به ثبت برسانید.
مدارک تهیه شده را می توانید حضوراَ به وکیل ثبت شرکت کارا تحویل دهید و یا از طریق پست ارسال فرمایید.

  • تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

1-. در شرکت با مسئولیت محدود حداقل شرکا 2 نفر است در حالیکه  در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر سهامدار نیاز می باشد.
2- سرمایه اولیه در شرکت با مسئولیت محدود تنها در اساسنامه قید می گردد و نیازی به افتتاح حساب و واریز وجه نمی باشد.در صورتی که در شرکت سهامی خاص ، سهامداران مکلفند که حداقل 35 % از سرمایه اولیه را به حسابی به نام شرکت تودیع دهند و گواهی مربوطه به هنگام تشکیل شرکت ارائه گردد و 65 % باقیمانده سرمایه در تعهد سهامداران بماند.
3-انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
4-مدت مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی ندارد و اعضای شرکت می توانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند اما در شرکت های سهامی خاص مدیران حداکثر به مدت دو سال انتخاب می شوند.
5- اعضای هیات مدیره در شرکت با مسئولیت محدود ملزم به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار نیستند اما انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی است .
6-مدیران شرکت با مسئولیت محدود را می توان از بین شرکاء یا خارج از آن ها انتخاب نمود اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتماَ از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد و سهام وثیقه ای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت تسلیم نمایند.
7-تشکیل مجامع عمومی در شرکت با مسئولیت محدود شرایط مشکل تری دارد ، اما برای تشکیل مجامع عمومی شرکت های سهامی خاص شرایط آسان تری در نظر گرفته شده است.
8-واگذاری سهام در شرکت های با مسئولیت محدود با توافق سه چهارم شرکا و پس از ثبت در دفتر خانه اسناد رسمی انجام می شود اما این امر در شرکت های سهامی به شکل نقل و انتقال عادی سهام انجام می گیرد.
9-حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
10-سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشد.
11-نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت های با مسئولیت محدود از طریق تنها تشکیل مجمع قابل انجام می باشد ولی در شرکت سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام ابتدا واگذار کنندگان سهام و گیرندگان سهام به اداره دارایی مربوط به حوزه مالیاتی مربوط به شرکت مراجعه می کنند و پس از اخذ گواهی 4%مالیات نقل و انتقال سهام از طریق تشکیل ممجتمع به همراه گواهی نقل و انتقال اخذ شده از دارایی کار خود را به انجام می رسانند.
12- در صورتی که بخشی از شرکت را آورده های غیر نقدی تشکیل دهد تقویم این آورده ها در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت خواهد گرفت و مسئولیت صحت برآورد به عهده شرکا خواهد بود اما در شرکت های سهامی خاص تقویم آورده های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد گرفت.

  • آیا نوع شرکت سهامی خاص در مالیات شرکت تاثیر دارد ؟

خیر- میزان مالیات بر اساس نوع شرکت تعیین نمی شود. آنچه که در مالیات شرکت موثر است عملکرد مالی شرکت ها به طور سالیانه و سود خالص آن ها پس از بررسی دفاتر شرکت است.

  • کارمند رسمی دولت می تواند از سهامداران یا عضو هیات مدیره باشد؟

کارمند رسمی دولت تنها در صورتی می تواند سهامدار باشد که 20 درصد از سهام شرکت را در اختیار داشته باشد و بدون داشتن حق امضا تنها می تواند عضو هیات مدیره باشد.

  • آیا می توان شماره ثبت شرکت سهامی خاص را از اداره ثبت استعلام کرد ؟

تنها در صورتی که سهامدار شرکت باشید می توانید شماره ثبت شرکت خود را از اداره ثبت شرکت ها بگیرید، اما با وارد نمودن نام شرکت در سامانه شناسه ملی یا سامامه روزنامه رسمی می توانید شماره ثبت را مشاهده نمایید.

  • آیا شرکت سهامی خاص می تواند از مجوزی که به نام یکی از سهامداران شرکت صادر شده است استفاده کند؟

بله. منعی وجود ندارد. 

 

بیشتر بخوانید:

از نحوه ثبت شرکت بازرگانی مطلع شوید

اقدامات لازم جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود

سوالات خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ثبت شرکت کارا، افتخار دارند با مشاوره تخصصی رایگان در خدمت شما عزیزان باشند.

  • شماره تماس:88880006-021