02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

طبق ماده 1 قانون ثبت علائم و اختراعات: "علامت تجاری عبارت از هر قسم علامتی است اعم از نقش، تصویر، رقم، حرف، عبارت، مهر، لفاف و غیر آن که برای امتیاز یا تشخیص محصول صنعتی، تجارتی یا فلاحتی اختیار می شود. ممکن است یک علامت تجاری برای تشخیص امتیاز محصول جماعتی از زارعین یا ارباب صنعت یا تجار و یا محصول یک شهر و یا یک ناحیه از مملکت اختیار شود".

اصولاً ثبت برند، اختیاری است زیرا ثبت علائم موجب می شود که صاحب علامت از حمایت قانون برخوردار شود، بنابراین لزومی برای اجباری کردن آن از طرف مقنن به نظر نمی رسد.

به موجب تبصره ماده 1 قانون ثبت علائم و اختراعات: "داشتن علامت تجاری اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد".

طبق ماده 2 قانون ثبت علائم و اختراعات: "حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رسانیده باشد".

بنابراین کسی که علامت تجاری خود را به ثبت نرسانیده است اصولاً نمی تواند از حمایت قانونی برخوردار گردد.

  • مدارک لازم جهت ثبت برند

برای ثبت علامت تجاری، در ابتدا مدارک ذیل را آماده کنید.

شخص حقیقی:
1. تصویر شناسنامه شخص متقاضی
2. تصویر کارت ملی شخص متقاضی
3. تصویر کارت بازرگانی ( اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
4. تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
5. نمونه علامت تجاری در کادر 10 در 10

شخص حقوقی:
1. تصویر شناسنامه مدیر عامل شرکت
2. تصویر کارت ملی مدیر عامل شرکت
3. تصوی روزنامه ی  تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
4. تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
5. تصویر کارت بازرگانی (اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
6. یک نمونه از علامت مورد تقاضا (در کادر 10 در 10)

  • مراحل ثبت برند

جهت ثبت برند در ابتدا می بایست به سامانه مالکیت صنعتی (قسمت ثبت علائم تجاری) مراجعه نمایید و اظهارنامه ثبت برند را در سامانه تکمیل کنید. مراحل ثبت نام در سامانه به قرار ذیل است:
انتخاب نوع اظهارنامه، درج مشخصات مالک ، بارگذاری مدارک خواسته شده، تایید اطلاعات، واریز هزینه اولیه ثبت از طریق اینترنتی، دریافت شماره اظهارنامه و رمز مورد نظر از طریق پیامک، امضای نسخه ی تایید شده و ارسال نسخه به انضمام مدارک مورد نیاز به آدرس مرکز.

پس از ارائه ی مدارک، کارشناس مربوطه رسیدگی نهایی کرده و نتیجه را اعلام می نماید. چنانچه ایرادی وجود نداشته باشد بعد از انجام رسیدگی و تایید ثبت، مراتب ثبت و واریز مبلغ نهایی به متقاضی اطلاع داده می شود.

نکته:
پس از طی مراحل مذکور، می توان نتیجه ی درخواست را از طریق سامانه ی ثبت اسناد و املاک کشور پیگیری نمایید. همچنین فرآیند پیگیری و تکمیل در سامانه از طریق پیامک و ایمیل نیز امکان پذیر است. لذا می بایست آدرس ایمیل و شماره همراه معتبر بوده و متعلق به رابط پیگیری باشد تا متقاضی در پیگیری اداری با مشکل مواجه نگردد.

طبق ماده 9 قانون ثبت علائم و اختراعات: در موارد ذیل متصدی شعبه مذکور در ماده 6 تقاضای ثبت را رد خواهد کرد:

1. در صورتی که علامت مخالف مقررات قانون باشد.

2. در صورتی که علامت قبلاَ به اسم دیگری ثبت شده و یا شباهت علامت با علامت دیگری که ثبت شده است به اندازه ای باشد که مصرف کنندگان عادی یعنی اشخاصی را که اطلاعات مخصوصی ندارند به اشتباه بیندازد.

در صورتی که تقاضای ثبت علامت از طرف متصدی شعبه ثبت علائم قبول گردد (و یا در صورت رد، حکم قطعی دایر بر قبول آن از طرف دادگاه صادر گردد) علامت مزبور با تمام مشخصات در روزنامه رسمی منتشر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

ثبت شرکت خدماتی چه شرایطی دارد؟

نکاتی درباره ثبت شرکت بین المللی

کارا ثبت، مجری ثبت انواع شرکت و علامت تجاری. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تخصصی، با همکاران ما در کارا ثبت تماس حاصل نمایید. 88880006-021