02188880006

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شرکت سهامی خاص یک شرکت تجاری است که سرمایه آن در هنگام تاسیس از یک میلیون ریال کمتر نخواهد بود و به قطعات سهام تبدیل می شود. مسئولیت هر یک از صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست. تمام سرمایه آن باید به وسیله موسسین تاسیس گردد.( ماده 4 ل. ا. ق. ت) و تعداد شرکای آن نباید کمتر از 3 نفر باشد.

لازم است بلافاصله قبل از نام شرکت یا بعد از آن عنوان "شرکت سهامی خاص" در تمام اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های آن به طور روشن و خوانا نوشته شود. مانند« شرکت سهامی خاص الوند» و قید کلمه ی خاص باید در تمام نوشتجات شرکت تصریحاً معلوم باشد. زیرا این نوع شرکت ها در حقیقت یک قسم شرکت سهامی خانوادگی و خصوصی است که مراجعه کنندگان باید از آن اطلاع داشته باشند.

سرمایه شرکت سهامی خاص، در موقع تاسیس یا بعداَ هیچ وقت نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. در موقع تاسیس، موسسین باید لااقل سی و پنج درصد آن را نقداَ در حسابی که به نام شرکت در شرف تاسیس و در نزد بانک افتتاح می کنند ، واریز نمایند و پرداخت بقیه را تعهد کنند. تمام یا قسمتی از سرمایه می تواند غیرنقدی باشد که در این صورت باید کلیه سرمایه غیرنقدی تادیه گردد. از بند دو ماده 20 لایحه اصلاح قانون تجارت چنین مستفاد می شود که هرگاه سرمایه گذاری یکی از موسسین تماماَ غیرنقدی نباشد، قسمت نقدی آن باید حداقل بالغ بر سی و پنج درصد از سرمایه وی باشد.

در شرکت سهامی خاص، تشکیل مجمع موسسین، برخلاف شرکت سهامی عام، الزامی نیست. ولی مانند شرکت سهامی عام، آورده های غیرنقد باید طبق نظر کارشناسان رسمی وزارت دادگستری ارزیابی شود و نمی توان آن ها را به مبلغی بیش از ارزیابی کارشناس مذکور قبول کرد.

سایر مشخصات شرکت سهامی خاص عبارت است از:

  • تعداد مدیران حداقل 3 نفر است.
  • در شرکت سهامی خاص مبلغ اسمی سهام محدود نیست.
  • سهام شرکت سهامی خاص قابل عرضه در بورس نیست.
  • در شرکت سهامی خاص اوراق قابل انتشار نیست.
  • انتقال سهام در شرکت سهامی خاص موکول به موافقت سایر شرکاست.
  • تاسیس شرکت سهامی عام مستلزم انجام تشریفات قانونی و تحقق موازین مربوطه نظیر وجود شرکاء، همکاری شرکاء، تودیع به موقع سرمایه و اشتغال شرکت به انجام فعالیت و امور تجاری است. برای تاسیس و ثبت شرکت های سهامی خاص طرح و تنظیم اعلامیه پذیره نویسی لازم نیست و قانون گذار تسلیم اظهارنامه به ضمیمه اسناد و مدارک ذیل به مرجع ثبت شرکت ها را کافی می داند:

1. تهیه و تنظیم اظهارنامه ای که بایستی به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
2. تهیه و تنظیم اساسنامه ای که بایستی به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
3. اظهارنامه مشعر بر تعهد کلیه سهام و گواهینامه بانکی حاکی از تادیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از 35% کل سهام باشد. (توضیح اینکه تمامی سرمایه شرکت های سهامی خاص بایستی منحصراَ توسط سهامداران آن تامین و تقبل گردد). در صورتی که تمام یا قسمتی از سرمایه به صورت غیرنقدی باشد، باید تمام آن تادیه شده و صورت تقویم آن به تفکیک در اظهارنامه منعکس شده باشد. در صورتیکه برای بعضی از سهامداران سهام ممتازی لحاظ شده باشد، باید شرح امتیازات و موجبات آن در اظهارنامه ثبت شرکت، منعکس گردد.
4. انتخاب اولین مدیران و بازرسان یا بازرس شرکت که باید در صورت جلسه ای قید شود و به امضاء کلیه سهامداران برسد.
5. قبول کتبی سمت اعضاء هیات مدیره و بازرس یا بازرسان
6. ذکر نام روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت را تا تشکیل اولین مجمع عمومی منتشر می کند.
شرکت سهامی خاص بلافاصله پس از انجام دادن اقدامات اولیه (1- امضای اساسنامه 2- تعهد سرمایه 3- انتخاب مدیران و بازرسان) به وسیله موسسان تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید:

- نکاتی درباره ثبت شرکت بین المللی

برای ثبت شرکت باربری چه مدارک و شرایطی لازم است؟

تمامی امور ثبتی و اداری خود را با اطمینان خاطر، به متخصصان متعهد و کاردان ثبت شرکت کارا بسپارید. 88880006-021