گواهی رتبه بندی انفورماتیک به مدت یک سال اعتبار دارد و پس از آن با ارائه اظهارنامه مالیاتی جدید، شرکت ها می توانند امتیاز بیشتری کسب کرده و رتبه بالاتری اخذ نمایند.
شرکت های تازه تاسیس و یا شرکت هایی که فاقد اظهارنامه مالیاتی باشند در صورتی که واجد شرایط ذیل باشند می توانند در حداکثر دو رشته رتبه ۷ را اخذ نمایند.
1- اساسنامه آنها در ارتباط مستقیم با فعالیتهای انفورماتیکی باشد.
2- درخواست ارزیابی برای حداکثر دو رشته فهرست تفصیلی فعالیت را ارائه نمایند.
3- حداقل یک لیست بیمه ماهانه که در آن حداقل سه نیروی تمام وقت مشتمل بر مدیرعامل و دو کارشناس مشغول به کار باشند را ارائه نمایند.
4- مدیرعامل شرکت دارای مدرک تحصیلی حداقل لیسانس باشد.
به این شرکتها برگه احراز صلاحیت موقت با دوره اعتبار یک سال داده خواهد شد.
_ تا سال 84 دو پارامتر "میزان حقوق و دستمزد پرداختی شرکت ها به کارکنان" و "میانگین درآمد مشمول مالیاتی شرکت ها" عوامل تعیین کننده رتبه شرکت ها در شورای عالی انفورماتیک بودند اما بر اساس تغییرات اعمال شده در سال 90، عامل "رضایت مشتری" به عنوان سومین پارامتر تعیین رتبه بندی شرکت ها در نظر گرفته شد.
_ بنا بر ضوابط جدید تنها شرکتهایی مجاز به انعقاد قرارداد همکاری با سازمانهای دولتی می باشند که در لیست رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک قرار گرفته باشند.
اصولاً برای اخذ گرید و یا اخذ رتبه انفورماتیک مدارک تحصیلی مدیر عامل و کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرد. مدیرعامل می بایست در یکی از رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر (سخت افزار و نرم افزار و کلیه گرایش ها)، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، ریاضی، فیزیک و آمار دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد و به طور تمام وقت در شرکت حضور داشته باشد.
ملاک تمام وقت بودن ارائه فهرست بیمه شرکت است. در صورتی که مدیر عامل مدرک دیپلم یا فوق دیپلم داشته باشد با ارائه سابقه کار تخصصی در زمینه انفورماتیک و عضویت در هیئت مدیره یا مدیرعاملی شرکت های دارای گواهی رتبه بندی انفورماتیک (دیپلم: 10 سال- فوق دیپلم کامپیوتر: 4 سال- فوق دیپلم در رشته های مرتبط: 6 سال-فوق دیپلم در سایر رشته ها: 8 سال) می تواند نسبت به اخذ رتبه اقدام نماید. همچنین، شرکت مذکور می بایست حداقل دارای دو کارشناس تمام وقت (با ارائه سه فهرست بیمه متوالی) با حداقل مدرک کارشناسی در رشته های مذکور باشد.
پارامتر نیروی انسانی:
در پارامتر نیروی انسانی میزان حقوق دریافتی و دستمزد اظهار شده در جداول مربوط به حقوق و دستمزد اظهارنامه مالیاتی مورد ارزیابی قرار می گیرد. در صورتی که شرکت دارای اظهارنامه مالیاتی نباشد، میزان حقوق و دستمزد مندرج در فهرست بیمه بررسی می شود.
این پارامتر در محاسبه امتیاز کل سهم ۷۰ درصدی دارد.
پارامتر درآمد:
در محاسبه این پارامتر در رتبه بندی شرکت های انفورماتیک، میزان درآمد مشمول مالیات کلیه معافیت های مالیاتی مندرج در اظهارنامه مالیاتی و برگ مالیات قطعی شرکت ها ملاک اصلی است که در واقع میانگین دو سال آخر مالی فعالیت شرکت در نظر گرفته می شود.
این پارامتر در محاسبه امتیاز کل سهم ۳۰ درصدی دارد.
ضریب کاهنده رضایت مشتری:
هر حکمی علیه شرکت که از سوی دادگاه های صالحه در قوه قضاییه و نظام صنفی رایانه ای (شورای انتظامی استان و شورای انتظامی کل) صادر شده باشد، در اولین سال اقدام به رتبه بندی، موثر واقع می شود و تاثیر آن به مدت ۴ سال پس از صدور حکم باقی خواهد ماند.
هزینه اخذ رتبه انفورماتیک با توجه به اینکه رتبه مربوط به کدام کارگروه می باشد متفاوت است.
بیشتر بخوانید:
-آشنایی اولیه با مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی
- شرایط و مدارک لازم برای اخذ رتبه ی 5 پیمانکاری
موسسه حقوقی کارا، با کادری متخصص و مجرب خدمات خود را به صورت ویژه در زمینه ی اخذ / تمدید / ارتقا رتبه _ گرید ) ارائه می نماید.
برای این منظور، با همکاران ما در ثبت شرکت کارا تماس حاصل فرمایید. 88880006-021