02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

مبحث شرکت ها به ویژه شرکت های سهامی عام و خاص مورد توجه و علاقه افرادی است که با این شرکت ها، نه فقط تحت عنوان "سهامدار خاموش" بلکه به صورت مدیر یا عضو هیات مدیره و حداقل سهامدار فعال، سرو کار دارند.

از این نظر موضوع شناخت ویژگی ها و اوصاف اساسی آن به اموری کاملاً دقیق و تخصصی تبدیل می شود که عدم آشنایی با جزییات و ظرایف آن می تواند در بهترین حالت موجب تضییع وقت و سرگردانی و در بدترین حالت سبب پدید آمدن زیان های گاه جبران ناپذیر شود.

بنا به اهمیت موضوع، در این مقاله به تشریح شرکت های سهامی و ویژگی های اساسی آن پرداخته ایم. ناگفته نماند، خوانندگان عزیز در صورت مواجه شدن با هرگونه سوال و یا ابهامی در این رابطه می توانند از طریق تماس با همکاران ما در ثبت شرکت کارا، از خدمات مشاوره رایگان این موسسه بهره مند گردند. 88880006-021

شرکت سهامی و اقسام آن

شرکت سهامی شرکتی است با دو مشخصه اصلی: یکی اینکه سرمایه آن به سهام تقسیم می گردد و دیگری اینکه مسئولیت سهامداران در قبال بدهی های شرکت محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست. ( ماده 1 ل. ا. ق. ت )
شرکت سهامی در هر صورت، ولو آنکه موضوع فعالیت آن، اعمال تجاری نباشد شرکت تجاری محسوب می گردد. اما موضوع فعالیت سایر شرکت ها، باید اعمال تجاری باشد، جز شرکت های تعاونی که در آن ها هم مانند شرکت های سهامی موضوع فعالیت می تواند عملیات تجاری نباشد.

اقسام شرکت های سهامی دو نوع است:

  1. شرکت سهامی عام: شرکتی که قسمتی از سرمایه اولیه آن توسط موسسین تامین می شود و قسمت دیگری باید به عرضه عمومی گذاشته شود تا توسط اشخاصی که مایل باشند، تامین می گردد. به عبارت دیگر موسسین قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام تامین می کنند و سایر اشخاص که آن ها را پذیره نویس می نامیم، قسمتی از سهام شرکت را قبل از تاسیس خریداری (پذیره نویسی ) می نمایند.
  2. شرکت سهامی خاص: شرکتی که تمام سرمایه اولیه آن توسط موسسین تامین می گردد.

ویژگی های شرکت های سهامی عام

1. مسئولیت سهامدادران در این شرکت مانند مسئولیت شرکاء شرکت با مسئولیت محدود است. یعنی فقط به میزان سهامشان مسئول تادیه دیون شرکت اند نه بیشتر.
2. برخلاف دیگر شرکت ها، برای تاسیس آن حداقل سرمایه تعیین شده است، و آن پنج میلیون ریال است.
3. تعداد سهامداران شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر است.
4. تعداد مدیران (هیئت مدیره) شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر می باشد.
5. مبلغ اسمی هر سهم در شرکت سهامی عام نباید از مبلغ ده هزار ریال بیشتر باشد.
6. سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بورس می باشد.
7. شرکت های سهامی عام قادر به انتشار اوراق قرضه می باشند.
8. شیوه های داره آن کامل است و مقررات قابل توجهی راجع به نحوه اداره و شیوه مدیریت و اخذ تصمیم نسبت بدان وضع شده است، از همین رو این قالب برای تشکیل شرکتی با تعداد قابل توجهی از شرکاء مناسب است. شرکاء شرکت سهامی عام، گاه تا هزاران و میلیون ها شخص می رسد.
9. در تصمیم گیری برای اداره این شرکت، رای اکثریت ملاک است و منظور از اکثریت نیز اکثریت سرمایه است، یعنی عده ای از شرکاء که بیش از نصف سرمایه شرکت را دارا باشند، ولو آنکه از لحاظ عددی این شرکاء در اکثریت نباشند. بنابراین شیوه اخذ تصمیم در این شرکت ساده و سریع است.
10. نقل و انتقال سهام در آن بسیار آسان است و با هیچ مانعی روبرو نیست و نمی توان آن را منوط به موافقت شخص یا نهادی نمود.
11. بانک های دولتی باید لزوماَ در قالب شرکت سهامی عام با سهام بانام تشکیل شوند و بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری باید در قالب شرکت سهامی عام یا شرکت تعاونی سهامی عام تشکیل شوند. ( ماده 31 قانون پولی و بانکی کشور و ماده 12 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا )

با متخصصان ثبت شرکت کارا، با اطمینان خاطر کار را به کاردان بسپارید.

  • شماره تماس:88880006-021
  • دفتر مرکزی: ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع پل کردستان، ضلع شمال غربی تقاطع، بن بست فرشید، پلاک 8، واحد 1