02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

پیش از هر چیز ، لازم دانستیم به مناسبت موضوع ، راجع به کسبه جزء توضیحاتی ارائه نماییم و سپس وارد بحث اصلی شویم.شایان ذکر است شما عزیزان، در صورت نیاز به هرگونه مشاوره در این رابطه می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت کارا تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما در این مرکز، با سال ها تجربه، آماده ی ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند.

تاجر در لغت به معنای بازرگان ، سوداگر و کسی که برای سود بردن خرید و فروش کند می باشد. در حقوق تجارت، به موجب ماده اول قانون تجارت، " تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار بدهد ". چون معاملات جمع معامله به معنای دادوستد است، لذا بنابراین تعریف، کسی عنوان تاجر پیدا می کند که اولاَ ، دادوستدهای تجاری انجام دهد. ثانیاَ ، دادوستدهای تجاری، شغل عادی او باشد. علاوه بر آن لازم است که دادوستدها ، به نام و به حساب خود وی انجام شود. از کلمه شغل که به معنای حرفه، کسب و پیشه و صنعت و کاری است که شخص در زندگی برای خود انتخاب می کند، معلوم می گردد که شرط تاجر محسوب شدن شخص، تکرار دادوستدهای تجاری است و عرفاَ نیز کسی که کاری را به ندرت و گه گاه انجام دهد، شاغل به آن شناخته نمی شود. لازم نیست مبادرت به معاملات تجاری، شغل اصلی شخص باشد تا وی تاجر شناخته شود. مانند این که شغل اصلی و منبع مهم درآمد کسی، کشاورزی باشد و ضمناَ به عنوان شغل دوم به انجام معاملات تجاری نیز مبادرت نماید. چنین شخصی تاجر محسوب شده و تابع مقررات و قواعد تجاری خواهد بود.
از لحاظ حقوق تجارت " کسبه جزء " تاجر به شمار می آیند. کسبه جزء، اصطلاحی است که قانون تجارت در مورد کسانی که به کسب و کار و حرفه معین اشتغال داشته و در عرف تجاری، تاجر نامیده نمی شوند ، به کار برده و آن ها را از الزامات و تکالیفی که برای تاجر مقرر نموده، معاف کرده است. مثلاَ ماده 6 قانون تجارت ملزم نکرده است که دارای دفاتر تجاری باشند. و حال آن که همین ماده هر تاجری را ملزم به داشتن دفاتر تجاری می کند. ماده 16 قانون تجارت کسبه جزء را، از ثبت نام در دفتر ثبت تجاری، که هر تاجری باید نام خود را در آن ثبت کند معاف نموده است.
ماده 19 قانون تجارت، تشخیص کسبه جزء را موکول به مقررات نظامنامه ای نموده است که وزارت عدلیه باید تهیه نماید. در اجرای این ماده، نظامنامه زیر که در روزنامه رسمی شماره 166.6 مورخ 8/ 12/ 1380 درج گردیده، به وسیله رئیس قوه قضاییه تصویب شده است.

  • نظامنامه

افراد حقیقی ذیل کسبه جزء محسوب می شوند :
1- کسبه ، پیشه وران ، تولیدکنندگان و نظایر آن ها که میزان فروش سالیانه آنان از مبلغ یکصد میلیون ریال تجاوز نکند.
2- ارائه دهندگان خدمات در هر زمینه ای که مبالغ دریافتی آن ها در قبال خدمات ارائه شده، در سال از مبلغ پنجاه میلیون ریال تجاوز نکند.
فعالیت های کسبه ی جزء مستلزم ثبت در دفاتر امور صنفی محل فعالیت (ادارات بازرگانی) و کسب مجوز از ادارات اماکن محل فعالیت (نیروی انتظامی) است. شرکت های کسبه ی جزء وفق ماده ی 34 الحاقی مورخ 20/4/1313 به آیین نامه اجرایی ثبت شرکت های تجاری می توانند موضوع همکاری خود را بعنوان قرارداد بین دو یا چند نفر در دفاتر اسناد رسمی کشور ثبت نمایند.از طرفی فعالیت تجارتی کسبه جز نظیر مغازه ها،دکاکین و امور خدماتی و تاسیساتی تابع ضوابط و مقررات قانون نظام امور صنفی است که به عنوان فعالیت های زیر مجموعه وزارت بازرگانی،صنعت و معدن تعریف شده اند.
مضافاَ این که ارتباط آن ها با اقشار جامعه و تردد عمومی افراد به محل ارائه این نوع فعالیت ها،ضرورت نظارت بر عملکرد اجتماعی(غیر تجارتی) آن ها را الزامی ساخته است از اینرو فعالیت های کسبه ی جزء مستلزم ثبت در دفاتر امور صنفی محل فعالیت (ادارات بازرگانی) و کسب مجوز از ادارات اماکن محل فعالیت(نیروی انتظامی) است.
کلیه امور ثبتی و اداری خود را با اطمینان خاطر، به متخصصان متعهد و کاردان ثبت شرکت کارا بسپارید.
"آنچه در تخصص ماست جلب رضایت کامل متقاضیان با ارائه مناسب ترین خدمات است"