ثبت شرکت در ترکیه از سوی ایرانیان به دلایل زیادی مورد استقبال است. این کشور یکی از زیباترین کشورهای مدیترانه ای است که باعث شده کشوری توریستی باشد. ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک درجنوب باختر آسیا و خاورمیانه واقع است. این کشور در یک منطقه استراتژیک تجاری قرار دارد و با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، در جنوب با عراق و سوریه و در شمال با بلغارستان و یونان همسایه است.
همانطور که اشاره شد کشور ترکیه یکی از هشت کشور توریستی دنیاست و یکی از مهم ترین منابع درآمدی ترکیه، صنعت گردشگری است.
ترکیه کشوری کوهستانی و پر باران است. این کشور با قرار گرفتن در یکی از حساس ترین مناطق جهان، دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه اروپا و آسیا محسوب می شود و کشورهای بسیاری به ویژه ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می کنند.
سواحل شمال، جنوب و غرب ترکیه دارای آب و هوای مدیترانه ای با زمستان های کوتاه و معتدل و تابستان های گرم و طولانی است. در ترکیه علاوه بر دامپروری، کشاورزی نیز در آن معمول است و تنباکو، کتان، زیتون، چغندرقند و مرکبات مهم ترین محصولات کشاورزی این کشور هستند. مهم ترین محصولات صادراتی این کشور پوشاک، مواد غذایی، منسوجات و تجهیزات حمل و نقل است.
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و مدرن است که روز به روز بر دامنه اش افزوده می شود. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز قوی و به سرعت درحال رشد است و نقش مهمی در بانکداری، حمل و نقل و ارتباطات دارد.
اگر قصد ورود به دنیای بین المللی تجارت را دارید، از میان کشورهای همسایه، کشور ترکیه به دلیل رشد مناسب تجاری، اقتصادی درسال های اخیر انتخاب بسیار مناسبی می باشد. در زیر به شرح مختصری درباره انواع شرکت های رایج، جهت ثبت شرکت در ترکیه می پردازیم.
این نوع شرکت در ترکیه حداقل با دو و حداکثر با ۵۰ نفر شریک قابل ثبت است و مسئولیت هر یک از سهامداران درمورد بدهی های شرکت محدود به مبلغ سرمایه گذاری شده در شرکت می باشد. در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین می رود و طلبکاران نمی توانند باقیمانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند. حداقل سرمایه برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود ۱۰ هزار لیره ترک می باشد و هر نوع تغییر و انتقال سهام شرکاء باید در دفترخانه رسمی صورت گیرد.
تأسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل ۵ شخص حقیقی یا حقوقی است. شرکاء در قبال دین و قروض شرکت به اندازه سهم خود مسئول هستند. در شرکت های سهامی سرمایه باید به قسمت های مساوی تقسیم شود. هر شریک می تواند به هرمقدار که بخواهد سهم بخرد. شرکت سهامی خود به دو نوع تقسیم می شود:
- شرکت سهامی خاص: شرکتی است که تعداد سهامداران آن زیر ۲۵۰ نفر باشد.
- شرکت سهامی عام: شرکتی است که تعداد سهامداران آن بیش از ۲۵۰ نفر باشد.
شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود و اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قروض شرکت کافی نباشد هریک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض می باشند.
در شرکت مختلط یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه می باشند و دیگر شرکاء درمقابل دیون شرکت فقط به نسبت سرمایه خود درشرکت مسئولیت دارند.
تأسیس این گونه مؤسسات مالی در قالب یک شرکت سهامی ممکن می باشد. لکن تأسیس این گونه مؤسسات مستلزم اخذ مجوز از سازمان های مربوطه است.
ـ حداقل سرمایه 10,000 لیره ترکیه
ـ دو قطعه عکس رنگی و زمینه روشن
ـ تعیین درصد سهام هر یک از شرکاء درشرکت
- ترجمه رسمی پاسپورت سهامداران
ـ اصل پاسپورت هر یک از شرکاء با اعتبار بیش از شش ماه
ـ اسامی انتخاب شده برای شرکت
ـ زمینه فعالیت شرکت
ـ تعیین مدیرشرکت از میان شرکاء
ـ تعیین آدرس دفتر شرکت درترکیه
ـ تنظیم وکالتنامه از دفتر مشاوره برای ثبت شرکت
1_ ارائه اساسنامه تأسیس شرکت
2_ تأیید اساسنامه توسط دفتر اسناد رسمی
3_ تعیین آدرس یا محل تأسیس شرکت
4_ تنظیم فرم های مخصوص اعضای شرکت
5_ تنظیم فرم اداره دارایی
6_ مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره مالیاتی اعضاء
7_ بازدید از آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی
8_ افتتاح حساب بانکی شخصی و شرکتی
9_ چاپ رسمی روزنامه شرکت.
بیشتر بخوانید:
- آیا می توان در کشور گرجستان ثبت شرکت انجام داد؟
مشاوره رایگان و تخصصی: 88880006-021