02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

• شرکت هلدینگ چیست؟
یک شرکت سهامی است که دارای شرکت‌های زیرمجموعه دیگر بوده و کنترل شرکت های زیرمجموعه مستقیماً زیر نظر مدیران و هیئت مدیره شرکت اصلی است؛ در شرکتهای هلدینگ فعالیت و کار خاصی انجام نمی شود، به عبارتی کار با تعریف عامیانه انجام نمی‌شود و این شرکت ها تنها مالک دارایی و بخشی ارزش و سهام شرکت‌های ریزتر که به آنها زیرمجموعه گفته می‌شود، می‌باشد که این دارایی‌ها شامل برند، سهام شرکت‌ها، اوراق بهادار و... می‌شود.

• شرکت های هلدینگ را می توان در چهار قسمت طبقه‌بندی کرد :

1) شرکت‌های هلدینگی که تماماً به وسیله شرکت هلدینگ به وجود آمده و تأسیس شده اند.
2) شرکت هایی که به صورت زنجیره ای فعالیت می کنند. یعنی هر شرکت قسمتی از یک فرآیند تولید یک محصول را انجام می دهد و تکمیل کننده فعالیت یکدیگر هستند.
3) شرکت های هلدینگی که تمامی شرکت های زیرمجموعه آنها تنها یک محصول را تولید می کنند.
4) شرکت هلدینگی که شرکت‌های زیرمجموعه آن عمدتاً فعالیت های متنوعی دارند این شرکت‌ها اغلب بازرگانی هستند و بسته به سفارش و بازارهدف خود شرکت زیرمجموعه تأمین می کنند.

• مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ :

ـ مدارک احراز هویت و شناسایی مدیران و مؤسسین شرکت
ـ گواهی عدم سوء پیشینه نماینده شرکت هلدینگ و سایر مدیران و بازرسین شرکت
ـ آگهی تأسیس شرکت مادر
ـ نامه نمایندگی شرکت مادر برای ثبت شرکت
ـ در شرکت های هلدینگ از نوع سهامی خاص پنجاه میلیارد ریال و در شرکت های هلدینگ از نوع سهامی عام یکصد میلیارد ریال سرمایه لازم است.
• مزایای سرمایه گذاری در شرکت هلدینگ :
1ـ تضمین بازپرداخت وام ها با شرکت های تابعه :
اگر یک شرکت هلدینگ وامی دریافت کند می تواند بازپرداخت آن را با استفاده از سرمایه های شرکت های فرعی تضمین نمایند. به همین دلیل شرکت های فرعی و سرمایه آنها شرکت هلدینگ را درموقعیتی قرار می‌دهند که حتی درصورت ورشکستگی می تواند جوابگوی مشکلات مالی خود باشد.
2ـ ریسک کمتر شرکت های هلدینگ نسبت به سایر شرکتها :
یکی از ویژگی های برجسته این شرکت‌ها این است که هلدینگ ها کمتر از سایر شرکتها با ریسک های معمول در سرمایه گذاری روبرو می شوند.
3ـ یکپارچگی سیاست‌ها :
شرکت های هلدینگ می‌توانند برای تمام مجموعه های خود و شرکت‌های کوچک‌ تر زیر مجموعه شان سیاست‌های یکسانی را در نظر بگیرند.
4ـ شریک شدن در شهرت و خوشنامی شرکت های تابعه :
شرکت های هلدینگ می ‌توانند به سادگی در شهرت و خوشنامی شرکت های تابعه خود شریک شوند و از سود آن بهره مند شوند.
5ـ رعایت اصل مهم تنوع در سرمایه گذاری :
قرار دادن سرمایه در شرکت های هلدینگ باعث می‌شود تا برای شما تنوع سرمایه ایجاد شود. تنوع در سرمایه می ‌تواند امکان رشد بیشتر سرمایه شما را فراهم کنند.
6ـ هلدینگ، خدمات یا محصولات ارائه نمی دهد :
شرکت های هلدینگ عموماً محصولی را تولید نمی‌کنند یا خدماتی را ارائه نمی دهند این نوع شرکت ها فقط وسیله ای برای مالکیت سهام سایر شرکت ها هستند بنابراین دردسرهای تولید یا خدمات کمتر گریبانگیر سرمایه‌گذاران در این شرکت‌هامی‌باشد.
• مراحل دریافت مجوز تأسیس شرکت هلدینگ :
مراحل دریافت مجوز شرکت هلدینگ به شرح ذیل می‌باشد
شرایط دریافت موافقت اصولی با تأسیس شرکت هلدینگ
متقاضی، ابتدا درخواست خود را مطابق فرم تقاضای صدور مجوز تأسیس شرکت هلدینگ به همراه فرم پرسشنامه مشخصات داوطلب سمت مدیر عاملی یا عضویت در هیأت مدیره نهاد مالی تکمیل شده توسط اعضاء هیأت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی برای مدیریت نظارت بر نهاد های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال می کند.
سازمان پس از بررسی مدارک، در صورت تکمیل بودن و احراز شرایط لازم، موافقت اصولی خود را با تأسیس شرکت صادر می نماید.
• شروط اعطای مجوز تأسیس :
در صورت موافقت اصولی سازمان با تأسیس شرکت، شرکت ملزم است؛ مدارک اعلام شده توسط سازمان را ظرف مهلت مقرر تکمیل نماید؛ پس از تکمیل مدارک مورد نظر سازمان نامه ای مبنی بر اجازه تأسیس شرکت و ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها را صادر خواهد کرد.
• شرایط اعطای مجوز فعالیت پس از دریافت جواز تأسیس :
پس ازپایان مرحله دوم و اعلام موافقت با تأسیس شرکت، متقاضی باید طی مهلت مقرر شرکت را نزد مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسانده، مستندات مربوطه را به سازمان ارائه دهد.
پس از ثبت نهاد مالی نزد مرجع ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری، شرکت مدارک لازم را جهت ثبت نزد سازمان ارائه می نماید و در صورت احراز شرایط مجوز فعالیت، برای شرکت صادر می گردد.