02188880006

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

هرگاه دو یا چند نفر به منظور انجام امور تجاری با تسهیم سرمایه و ترسیم نحوه تقسیم سود و زیان طبق مفاد قرارداد، تفاهم نمایند فرایند فعالیت آن ها یک شرکت تجاری را تشکیل داده است. به عبارت دیگر هرگونه عملیات تجاری ناشی از تودیع سرمایه شرکاء که طبق قرارداد با تقسیم سود و زیان همراه باشد مشمول شرکت تجاری است.

برای تشکیل شرکت که معمولاَ مبتنی بر تهیه و تدوین شرکتنامه است شرایط و ضوابطی چند باید مورد توجه قرار گیرد که متقاضیان تشکیل شرکت می بایست آن ها را مورد مداقه قرار دهند.
مهم ترین شرایط مزبور عبارتند از :

  •  وجود شرکاء خوب

از آنجا که یک شخص نمی تواند به تنهایی شرکت تشکیل دهد بنابراین تاسیس شرکت مستلزم شراکت دو یا چند شریک می باشد. لیکن قانون محدودیتی برای سقف تعداد شرکاء تعیین نکرده است.
در این رابطه، داشتن اطلاعات و شناخت کافی نسبت به افرادی که به عنوان شریک انتخاب می شوند، یکی از مهم ترین شرایط تشکیل شرکت کارآمد به شمار می آید چرا که عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به بروز مشکلات عدیده ای در آینده شود. برای مثال می توان به سوء استفاده برخی افراد سودجو، زیر سوال رفتن اعتبار کل شرکت ، عدم امکان خروج فرد سودجو از شرکت به سهولت، امکان به وجود آمدن ورشکستگی و ... اشاره کرد.

  • انتخاب موضوع مناسب

یکی از مهم ترین مباحث در تشکیل شرکت، تعیین موضوع شرکت است. موضوعات فعالیت شرکت به سه دسته اصلی تقسیم می شوند :
1- موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح دارند.
2- موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز ندازند.
3- موضوعاتی که قابل ثبت نبوده و مجاز به فعالیت نمی باشند. ( موضوع و هدف ای قرارداد باید مشروع و قانونی باشد. بنابراین از نظر قانون نمی توان برای یک امر غیرقانونی یا نامشروع قرارداد وضع نمود) .
چند نکته :
-  برای یک شرکت می توان موضوعات متفاوتی را در اساسنامه قید نمود که در این صورت شرکت را دو منظوره و یا چند منظوره می نامند . به عنوان مثال یک شرکت عمرانی می تواند در موضوع فعالیت خود ، ( بند 2 اساسنامه ) از موضوعات خدماتی، تاسیساتی، بازرگانی و یا هر موضوع دیگر به شرط رعایت قوانین و ضوابط اداره ثبت شرکت ها استفاده نماید. شایان ذکر است،  به علت چند کاره بودن این قبیل شرکت ها، ثبت آن نیز متفاوت تر از ثبت شرکت به شکل عادی انجام می شود.
- استفاده نکردن از عین کلماتی که به اصطلاح مجوزی هستند به عنوان یکی از راهکارهای ثبت شرکت بدون مجوز می باشد. به طور مثال برای ثبت شرکت با موضوع فعالیت آموزش با نام های درخواستی دانش بنیان ، پژوهشکده ، پژوهشگاه ، دانشگاه ، تحقیقات علمی پژوهشی، موسسه ی تحقیقاتی، آموزشگاه های عالی آزاد ، اعزام دانشجو و دانشگاهی نیاز به ارائه مجوز از وزارت علوم تحقیقات می باشد اما استفاده از کلمه انتقال دانش فنی نیازی به ارائه مجوز نخواهد داشت.
- لازم به توضیح است که تنها موضوع فعالیت نیست که نیاز به اخذ مجوز دارد ، بعضی اسامی نیز برای به ثبت رسیدن نیازمند اخذ مجوز مربوطه است . به عنوان مثال استفاده از کلماتی نظیر سرمایه گذاری منوط به اخذ مجوز می باشد.

  • اهمیت دادن به سرمایه ثبتی شرکت

اهمیت به سرمایه ثبتی شرکت از جمله مواردی است که گاهی سهامداران و مدیران نسبت به آن بی توجه هستند. به عبارت دیگر بسیاری از شرکت ها با حداقل سرمایه یعنی سرمایه ثبتی 100 هزار تومان ثبت می شوند که اگر چه این سرمایه سالهاست در قانون تجارت مصطلح شده، اما با تورم و کاهش ارزش ریالی، 100 هزار تومان به هیچ عنوان نمی تواند به عنوان اندوخته یا توان مالی شرکت قلمداد شود. از طرفی دیگر، سرمایه ثبتی شرکت علاوه بر اینکه یک پارامتر تاثیرگذار در اعتبار شرکت است، یکی از معیارهای رتبه بندی شرکت ها می باشد. 
شرکا بعد از اینکه تصمیم به ثبت شرکت گرفتند می توانند مدارک ثبت شرکت را جمع آوری کرده و نسبت به ثبت آن اقدام نمایند. بعد از اعطای مدارک و ثبت شرکت، بر اساس نوع شرکت ، مدارکی برای افراد ارسال می شود که نشان دهنده ی تایید و ثبت شرکت می باشد.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید بسیار متشکریم.
با متخصصان ثبت شرکت کارا، با اطمینان خاطر کار را به کاردان بسپارید.

  • شماره تماس:88880006-021
  • دفتر مرکزی: میدان ونک، تقاطع ملاصدرا و کردستان، بن بست فرشید،پلاک 8،واحد 4