شوینده (detergent) به ماده تمییز کننده مصنوعی گفته می شود. استفاده از شوینده ها و پاک کننده ها ، از نظر بهداشت و آسانی انجام نظافت و پاکیزگی بسیار مهم هستند و همین امر باعث مصرف گسترده آن ها در سراسر دنیا شده است. مواد شوینده در انواع مختلفی تولید می شوند. مانند صابون ، خمیردندان ، پودرهای لباسشویی و دستشویی ، شامپو ، سفیدکننده و رنگ برها و غیره .
- برای استعلام شرکت های ثبت شده چگونه می توان اقدام کرد ؟
در عصر حاضر، تعداد شوینده ها به حدی رسیده که قابل شمارش نیست . به طوری که امروزه با حجم انبوهی از تبلیغات شوینده ها مواجه هستیم .
چنانچه به دنبال فعالیت قانونی و رسمی در این زمینه هستید، حتماَ باید شرکتی در راستای فعالیت خود به ثبت برسانید تا در آینده دچار مشکلات نشوید. ثبت نمودن شرکت راه مطمئنی است که از طریق آن می توان به امتیازات متعددی دست یافت. مزایایی مانند امکان استفاده از دانش و تخصص دیگران ، تجمع سرمایه های کوچک ، برخورداری از وام و منابع مالی، امکان عقد قراردادهای بزرگ و ...
این قبیل شرکت های تولیدی که در موضوع فعالیت شرکتشان کلمه " تولید " ذکر شده باشد، با توجه به حوزه ثبتی ، نیاز به اخذ مجوز از سازمان هایی مانند بهداشت دارند.
لازم به ذکر است شرکت ها انواع مختلفی دارند. اینکه چه نوع شرکتی ثبت می کنید در روند کاری شما بسیار مهم است. ماده 20 باب سوم قانون تجارت ، شرکت های تجاری را مشتمل بر 7 قسم تقسیم می کند : شرکت سهامی ، شرکت بامسئولیت محدود ، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی ، شرکت مختلط سهامی ، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف .
ذیلاَ به ضروریان ثبت انواع شرکت های تجاری می پردازیم.
شرکت سهامی خاص : در شرکت سهامی خاص، سرمایه شرکت منحصراَ توسط خود موسسین تامین می شود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند. در موقع تاسیس، سرمایه شرکت های سهامی خاص نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. سهامداران ، باید کلیه سهام شرکت را تعهد نموده و گواهی بانک مبنی بر تادیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از سی و پنج درصد کل سرمایه باشد را به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم نمایند. در این شرکت ، تعداد سهامداران نباید کمتر از سه نفر باشد.
ذکر این نکته ضروری است که عبارت سهامی خاص بایستی در کلیه اوراق و مدارک و حتی آگهی های شرکت درج شود. در شرکت سهامی خاص، انتخاب بازرس اجباری است. مدت زمان مدیریت در اینگونه شرکت حداکثر دو سال بوده و قابل تمدید نیز می باشد. همچنین بایستی جهت درج آگهی های مرتبط با دعوت شرکت در سهام خاص، روزنامه کثیرالانتشاری انتخاب شود.
شایان ذکر است، از این نوع شرکت در ایران استقبال زیادی شده . اکثر کارخانجات تولیدی در ایران که متعلق به اشخاص می باشد تحت عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسیده اند.
شرکت سهامی عام : سرمایه شرکت سهامی خاص عمدتاَ توسط مردم تامین می شود. بر همین اساس تعدادی که اصطلاحاَ به آن ها هیئت موسس یا موسسین گویند، می بایست حداقل بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد نموده و سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در حال تاسیس نزد یکی از بانک ها واریز نمایند.
بدین ترتیب، فرضاَ شرکتی که مثلاَ با یکصد میلیون ریال تاسیس می شود، باید حداقل مبلغ هفت میلیون ریال نقداَ توسط موسسین آن تودیع شود.
لازم به ذکر است ، سرمایه شرکت حداقل پنج میلیون ریال است و تعداد سهامداران حداقل 5 نفر می باشد. سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بورس می باشد . انتقال سهام در این شرکت ها، بدون نیاز به موافقت سایر سهام داران انجام می شود.
ضمناَ ، شرکت های سهامی عام قادر به انتشار اوراق قرضه می باشند.
شرکت با مسئولیت محدود : در این گونه شرکت ، هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است. ثبت این نوع شرکت، برای تاسیس بنگاه های کوچک اقتصادی و انجام فعالیت های محدود اقتصادی، بسیار مناسب است.
شرکت با مسئولیت محدود با وجود حداقل دو نفر شریک به ثبت می رسد .چنانچه تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشند، هیئتی مرکب از 3 نفر یا بیشتر تحت عنوان هیئت نظارت یا هیئت نظار، از طرف مجمع عمومی عادی انتخاب شده که اولین وظیفه آن، بررسی و حصول اطمینان از اجرای صحیح مقررات مربوط به تادیه سرمایه و ارزیابی سهم الشرکه های غیرنقدی می باشد. این هیئت می بایست دفاتر ، صندوق و کلیه اسناد شرکت را زیر نظارت خود داشته و همه ساله گزارشی در این خصوص به مجمع عمومی عادی تسلیم نماید.
در قانون تجارت، برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود هیچ مبلغی تعیین نشده است، با این حال به صورت عرفی حداقل سرمایه اسمی مبلغ یک میلیون ریال می باشد. سرمایه شرکت با مسئولیت محدود به شکل سهم الشرکه پرداخت می شود، بدون آنکه عنوان سهم داشته یا به شکل سهام با قیمت اسمی معین و متساوی درآمده باشد.
برخلاف شرکت های سهامی اولاَ مدیر یا مدیران ممکن است از بین شرکاء یا خارج انتخاب شوند. ثانیاَ مدت خدمت آنان ممکن است محدود یا نامحدود باشد.
اضافه می گردد، در نام شرکت ، می بایست عبارت " با مسئولیت محدود " قید گردد. در غیر این صورت شرکت مذکور در برابر اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب شده و تابع مقررات آن خواهد بود.
شرکت تعاونی : شرکت تعاونی به شرکتی گفته می شود که برای مدت نامحدود و به منظور رفع احتیاجات مشترک شرکاء و بهبود وضع مادی و اجتماعی آنان تشکیل می شود. شرکت های تعاونی اصولاَ برای برداشت سود ایجاد نمی شوند، بلکه هدف اصلی از ایجاد آن ها کمک و همیاری و سهولت در امور شرکاء آن است.
موضوع شرکت تعاونی ممکن است یک یا چند منظوره باشد و بر همین اساس، می توان شرکت تعاونی را به انواع زیر تقسیم نمود :
شرکت تعاونی تولید ، شرکت تعاونی فروش محصولات ، شرکت تعاونی مصرف ، شرکت تعاونی ساختمان مسکن ، شرکت تعاونی بیمه محصولات و حیوانات ، شرکت تعاونی وام و اعتبار ، شرکت تعاونی نمایندگی کارخانه ها و موسسات تولیدات صنعتی و کشاورزی
تعداد اعضا در شرکت تعاونی نباید کمتر از 7 نفر باشد. اعضا می توانند شخص حقیقی یا حقوقی باشند. اگر عضو، شخص حقوقی است باید در زمره اشخاص حقوقی غیردولتی باشند، بنابراین دولت ، وزارتخانه ها ، سازمان های دولتی و شرکت های دولتی نمی توانند به عنوان عضو در یک شرکت تعاونی وارد شوند.
شرایط عضویت در تعاونی ها عبارتست از : تابعیت جمهوری اسلامی ایران، عدم ممنوعیت قانونی و حجر و ورشکستگی به تقصیر، عدم سابقه ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری ، درخواست کتبی عضویت و تعهد رعایت مقررات اساسنامه تعاونی و عدم عضویت در تعاونی مشابه .
هر تعاونی وقتی ثبت و تشکیل می شود که حداقل یک سوم سرمایه آن تادیه و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شده باشد.
در شرکت تعاونی نیز مانند شرکت سهامی سرمایه شرکا به قطعات مساوی به نام سهم تقسیم می شود. در شرکت تعاونی، سهام بانام است و برخلاف شرکت سهامی، در این شرکت سهام بی نام وجود ندارد. توجه داشته باشید که فقط در شرکت های سهامی و تعاونی، سرمایه شرکت به قطعات مساوی به نام سهم تقسیم می شود. همچنین در شرکت های مختلط سهامی نیز سرمایه برخی از شرکا به صورت قطعات مساوی به نام سهم درمی آید.
شرکت تضامنی و نسبی : شرکت های تضامنی و نسبی از انواع شرکت های تجاری شخصی می باشند که مسئولیت اعضاء در آن نامحدود می باشد. شرکت تضامنی ، شرکتی است که بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی و برای انجام امور تجاری تشکیل می شود. در این شرکت ها اگر دارایی و اموال شرکت برای پرداخت تعهدات و دیون شرکت کفایت ننماید، هر کدام از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت می باشند. برای ثبت نمودن شرکت تضامنی مانند شرکت با مسئولیت محدود ، اولاَ بایستی تمام سرمایه نقدی پرداخت و سهم الشرکه غیرنقدی نیز ارزیابی و تسلیم شده باشد. ثانیاَ شرکتنامه حاکی از توافق و رضایت شرکاء، به همراه اساسنامه و اظهارنامه ثبت به عنوان مدارک اصلی تاسیس، به اداره ثبت شرکت ها تسلیم شود.
همچنین شرکت نسبی ، شرکتی است که بین دو یا چند نفر با مسئولیت نسبی و برای انجام امور تجاری تشکیل می شود. در این شرکت ها اگر دارایی و اموال شرکت برای پرداخت بدهی های شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئول پرداخت قروض می باشند.
تفاوت شرکت نسبی با شرکت تضامنی در این است که چنانچه فرضاَ بدهی شرکت تضامنی یکصد میلیون ریال باشد، هر یک از شرکاء به تنهایی و به صورت تضامنی مسئول پرداخت تمام مبلغ یکصد میلیون ریال می باشند. حال آنکه در شرکت نسبی، بدهی شرکت به نسبت سرمایه شرکاء بین آنان تقسیم می شود.
شرکت های مختلط : شرکت های تجاری مختلط از اجتماع شرکاء عادی با مسئولیت محدود و شرکاء ضامن که دارای مسئولیت نامحدود می باشند تشکیل می شوند.
این شرکت که در واقع از اختلاط شرکت های سرمایه ای و شخصی به وجود می آیند بر دو نوع می باشند. شرکت های مختلط سهامی و شرکت های مختلط غیرسهامی.
شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که برای امور تجاری بین یک عده شرکاء سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود که در اسم شرکت می بایست عبارت شرکت مختلط و لااقل اسم یکی از شرکاء ضامن قید شود.
در شرکت مختلط سهامی، سرمایه شرکای سهامی به صورت سهام یا قطعات متساوی القیمت درآمده و مسئولیت آن ها تا میزان همان سرمایه ای که در شرکت دارند می باشد. ولی سرمایه شرکای ضامن به صورت سهام نبوده و این شرکاء مسئول کلیه بدهی های شرکت که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود، می باشند.
شرکت مختلط غیرسهامی، شرکتی است که بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام، برای انجام امور تجاری تشکیل می شود.
در شرکت مختلط غیرسهامی، شریک یا شرکاء ضامن مسئول کلیه قروض و بدهی هایی هستند که ممکن است علاوه بر دارایی و اموال موجود شرکت پیدا شود. در حالی که شریک یا شرکاء با مسئولیت محدود ، افرادی هستند که مسئولیت آن ها تا میزان سرمایه آن ها در شرکت می باشد.
هر کدام از انواع شرکت ها ، برای به ثبت رسیدن نیاز به انتخاب نام دارد . شخصی که متقاضی نام است باید یک نفر از سهام داران و یا وکیل دادگستری یک موسسه ثبتی و حقوقی باشد.
• چند نکته برای انتخاب نام شرکت های تجاری :
- نام شرکت باید سه سیلابی و کاملاَ فارسی باشد . به طوری که بتوان معنی آن را در دهخدا پیدا کرد.
- اسم خاص باشد. اسم خاص کلمه ای است که می تواند مستقیماَ نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص، شییء یا مفهومی به کار می رود.
- نام شرکت نباید سابقه ثبت داشته باشد و یا وجه تشابهی با نام های ثبت شده داشته باشد.
- باید با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد.
- اضافه کردن اعداد به نام هایی که سابقه ثبت دارند پذیرفته نمی شود و در صورت استفاده اعداد در نام های جدید پیشنهادی باید نگارش آن ها به صورت حروفی باشد .
- از عنوان شعرا ، دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشود.
- از حروف اول چند کلمه به عنوان اسم مخفف و یا ترکیبی از چند حرف استفاده نشود.
- در نام شرکت از حرف اول بعضی از کلمات مثل پی وی سی و ... استفاده نشود.
توجه داشته باشید که ، در دوران کنونی با توجه به فرایند الکترونیکی شدن ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، مراحل انتخاب و تایید نام ، کاملاَ به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می پذیرد.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید بسیار متشکریم.
متقاضیان محترم ثبت شرکت، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به مقالات ذیل مراجعه نمایند :
- آشنایی با مراحل ثبت شرکت
- تعرفه خدمات ثبت شرکت