02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

شرکت مشترک و به عبارت دیگر جوینت ونچر شرکتی ، قالبی حقوقی می باشد که به وسیله آن ، سرمایه گذاران خارجی و داخلی ( محلی ) به نسبت آورده های نقدی و غیرنقدی خود به تشکیل شرکتی با تابعیت ایرانی مبادرت می نمایند ، با این هدف که یک فعالیت اقتصادی بازرگانی را به انجام رسانند. با این حال اگرچه تشکیل یک شرکت مشترک در اصل مطلوب است ، اما نوع اجباری آن که گاهی بر اساس رویه عملی موجود اداره ثبت شرکت ها یا قوانین دیگر تحمیل می شود، به طور قطع برای سرمایه گذاران خارجی خوشایند نخواهد بود.

نمونه بارزی که سرمایه گذاران داخلی و خارجی دارای تکنولوژی، با شرکتی داخلی جهت فروش محصولات آن ، شرکتی را تشکیل می دهند تا با استفاده از دانش فنی شرکت خارجی و شبکه بازاریابی شرکت داخلی – که توانایی فروش محصولات را دارد – در پی همکاری مشترک سود بیشتری را به دست آورند. امروزه تشکیل یک شرکت مشترک یکی از عادی ترین راه های ورود به بازارهای جدید است. هدف مشترک هر یک از شرکت ها به دست آوردن درآمد معین با استفاده از سرمایه گذاری مشترک همراه با تبادل آگاهی ها و اطلاعات سودمند می باشد.

 

sabt sherkat joint vencher
بسیاری از شرکت های خارجی ابتدا به ساکن تمایل به چنین همکاری دارند. زیرا آن ها می توانند به دنبال چنین مشارکتی ریسک مالی ناشی از تاسیس در کشور میزبان را کاهش دهند ، در زمینه فعالیت خود ارتباط های لازم را با اشخاص محلی ایجاد نمایند، بازار فروش را به دست آورند ، دسترسی لازم به مواد اولیه ای را که فقط قابل دسترسی برای صنایع محلی می باشد، پیدا کنند و به قیمت های داخلی، بازار و یا اطلاعات تکنیکی محلی راه یابند. با این وجود ، در صورتی که سرمایه گذار خارجی بدون اخذ مجوز سرمایه گذاری به ثبت شرکت اقدام نماید ، مشارکت با اشخاص محلی اعم از حقیقی یا حقوقی و تشکیل شرکت مشترک به صورت اجباری به وی تحمیل خواهد شد و اگر شخص خارجی به تملک درصد بیشتری از سهام شرکت تمایل داشته باشد، یا این که در مواردی به مشارکت با اشخاص محلی تمایل نداشته باشد، اخذ مجوز سرمایه گذاری اجتناب ناپذیر خواهد بود. حال آن که اخذ چنین مجوزی خیلی هم آسان نیست و در مواردی سرمایه گذار خارجی ملزم می گردد تا شرایطی را از سوی هیات سرمایه گذاری بپذیرد ؛ از جمله آن که بخشی از تولیدات خود را صادر نماید و در بازار خارجی به فروش رساند ، که ممکن است سرمایه گذار خارجی بدان تمایل نداشته باشد.
تحمیل مشارکت با اتباع محلی به مورد فوق محدود نمی شود، بلکه در موارد دیگری نیز از جمله در کارهای خدمات مهندسی مشاور و پیمانکاری ساختمانی، تاسیساتی ، تجهیزاتی و خدماتی که طرف داخلی، دولت یا شرکت های دولتی می باشند، چنین مشارکتی اجتناب ناپذیر است. این امر به موجب " قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی ، تولیدی و صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه ها و ایجاد تسهیلات به منظور صدور خدمات " مصوب 12/ 12/ 1375 مقرر گردیده است. این قانون که از 8 ماده تشکیل یافته است ، کلیه شرکت ها و دستگاه های دولتی و عمومی را ملزم ساخته است تا در ارجاع کارهای مهندسی مشاور، پیمانکاری ، ساختمانی ، تاسیساتی و تجهیزاتی پروژه های خود اعم از این که از بودجه عمومی دولت یا از درآمدهای خود و یا از اعتبارات و تسهیلات ارزی و ریالی دستگاه های مزبور استفاده می کنند ، بر اساس قانون یادشده اقدام نمایند و کارهای خدمات مهندسی مشاور و پیمانکاری ساختمانی ، تاسیساتی ، تجهیزاتی و خدماتی خود را تنها به موسسه ها و شرکت های داخلی ارجاع نمایند و در صورت عدم امکان با پیشنهاد دستگاه اجرایی و تصویب شورای اقتصاد از طریق ارجاع کار به شرکت های مشترک ایرانی – خارجی که حداقل سهم ارزشی کار طرف ایرانی پنجاه و یک درصد ( 51% ) باشد، اقدام نمایند. مضاف بر این که قانون مزبور برای آن که راه را برای فرار از اجرای این قانون مسدود نماید ، مقرر نموده است که پیمانکاران ایرانی یا با مشارکت ایرانی- خارجی تنها مجاز می باشند تا بخش یا بخش هایی از کار را به واحدهای تخصصی به صورت دست دوم واگذار نمایند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت جوینت ونچر به قرار ذیل است :

1- مجوز ثبت شرکت
2- اخذ فرم درخواست ثبت شرکت
3- اخذ دو نسخه شرکتنامه ، اساسنامه و اظهارنامه شرکت
4- گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضای هیئت مدیره شرکت

 

 

مدارک ثبت شرکت جوینت
5- ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
در پایان ، به ذکر چند نکته مهم راجع به تشکیل و ثبت شرکت جوینت ونچر می پردازیم .
1- جوینت ونچرها تحت قالب شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود قابل ثبت می باشند . قالب حقوقی قرارداد جوینت ونچر بر اساس ترجمان های حقوقی کشور سرمایه پذیر انتخاب می شود.
2- تشکیل جوینت ونچر دو مرحله دارد . الف) توافقنامه یا تفاهم نامه همکاری مقدماتی ب) تنظیم قرارداد تشکیل سرمایه گذاری مشترک
مقالات مرتبط :
- آشنایی با مراحل ثبت شرکت کنسرسیوم و جوینت ونچر
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره می توانید با ما تماس حاصل فرمایید.
موسسه حقوقی کارا، با بهره گیری از متخصصان کارا و توانمند آماده ارائه ی خدمات به شما متقاضیان عزیز می باشد.