02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

امروزه شاهد قنادی های زیادی در سطح شهر هستیم که با دیزاین و جلوه های مختلف خود نمایی می کنند. اما آیا به این مسئله اندیشیده اید که چرا برخی از این برندهای قنادی بر سر زبان ها افتاده اند ؟
در زندگی پیچیده امروزی که فرصت رفتن به قنادی ها و فروشگاه ها کم شده است ، نیاز است تا بهترین انتخاب را داشته باشیم . در این میان، برندها از لحاظ بازاریابی، نقش ویژه ای دارند و خریداران و مصرف کنندگان با توجه به علائم مزبور ، به انتخاب و خرید مبادرت می نمایند.

برند عبارت از نشان هایی که سبب شناختن کسی یا چیزی شود. با برند ، کالا یا محصول ، نشان گذاری می شود تا بدین وسیله اسباب شناسایی آن فراهم شده و تمییز و تشخیص آن از کالاها یا محصولات مشابه ، ممکن و به آسانی میسر شود. در این میان ، تولیدکنندگان تلاش دارند تا با عرضه محصولات مرغوب بتوانند مشتریان و مصرف کنندگان بیشتری را برای خرید تولیدات خود جذب و از طریق کسب شهرت و اعتبار ، از فعالیت خود سود کافی به دست آورند.
بنابراین با داشتن برندی خوب می توان در حوزه کسب و کار پیشرفت نمود. برخی از مزایای ثبت برند عبارتند از :

1. به راحتی می توان نمایندگی ایجاد کرد. 

2. با اخذ برند دریافت وام آسانتر می شود.
3. تولیدکنندگان را تشویق می کند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه گذاری کنند.
4. بین محصول خود و رقیبان تمایز ایجاد می نماید .
5. افزایش مشتریان و جلب اعتماد آنان را در پی خواهد داشت.
6. تبلیغات بیشتری را برای محصولات می توانید انجام دهید.
7. برای محصولات و خدمات شما ایجاد شهرت و وجه می کند.
8. محصولاتتان منحصر به فرد و اختصاصی می شود.
9. افزایش فروش محصول را به همراه خواهد داشت .
10. اجازه مستقیم از آن ها به اشخاص ثالث داده می شود و منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها می باشند.
حال با توجه به امتیازات برند ، این بحث پیش می آید که آیا اصولاَ به کار بردن برند الزامی است ؟ در صورت استفاده از برند رعایت چه ضوابطی ضروری است ؟
یکی از خصوصیات علامت تجاری اصل یا خصیصه اختیاری بودن است که در حال حاضر در اکثر کشورهای جهان پذیرفته شده است. به این معنی که صاحبان حرف و سازندگان کالا یا تولیدکنندگان محصولات ، مجبور نیستند محصولات و خدمات خود را تحت عنوان یک علامت یا آرم و مارک خاص به عموم معرفی و عرضه کند. هر چند همان طور که اشاره شد ، در عمل ثابت شده است ، مصرف کنندگان و مشتریان ترجیح می دهند تولیدات و محصولات دارای مارک را خریداری نمایند و در واقع به محصولات مارک دار اعتماد و تمایل بیشتری نشان می دهند. با این اوصاف، بسیاری از کالاها و محصولات بدون مارک به بازار عرضه و فروخته می شود و در قوانین کشورهای صنعتی نیز انتخاب مارک تولید یا توزیع هنوز اجباری نیست ، مگر در موارد استثنایی نظیر محصولات مربوط به بهداشت و سلامت عمومی، محصولات دارویی یا مواد غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشد از قبیل کنسرو و مواد غذایی ، آردهای مخصوص، چای های مختلف ، شکلات ، آب نبات، پنیر، شیر، مربا، ترشی، کره و روغن های مختلف و غیره
هر شخص اعم از حقیقی یا حقوقی (شرکت یا فرد) مدارکی دال بر تولید - توزیع- بسته بندی- خرید و فروش و یا واردات و صادرات کالا) و یا مدارکی جهت فعالیت در زمینه خدماتی خاص داشته باشد می تواند در همان زمینه تقاضای ثبت برند خود را بدهد.
علائم یا برندها وقتی قابلیت ثبت خواهند داشت که واجد شرایط و اوصاف معینی باشند که مربوط به ماهیت آن ها است . از جمله این شرایط این است که :
اولاَ - برند باید تازگی داشته و برای جنسی که به کار می رود، علامتی جدید باشد. البته چنان موضوع علامت مورد تقاضای ثبت با موضوع سایر علائم ثبت شده متفاوت باشد ، قابل ثبت است. به طور مثال اگر علامت بیک که برای خودکار یا روان نویس قبلاَ به ثبت رسیده متعاقباَ برای ادوکلن یا لوازم آرایش انتخاب و از اداره ثبت علایم تقاضای ثبت آن شود ، این علامت برای معرفی ادوکلن و نظایر آن تازگی دارد ؛ زیرا برای مصرف کنندگان و مشتریان ایجاد شبهه نخواهد کرد و سبب گمراهی عموم در معرفی محصول نخواهد شد.
ثانیاَ - علامت باید وجه تمایز داشته و ابتکاری باشد. لازم به ذکر است، اسامی عام که مختص به نوع به خصوصی از کالا نباشد مثلاَ کلمه " عسل " را نمی توان به عنوان علامت برای محصول عسل انتخاب نمود. همچنین ، اوصاف اجناس را نمی توان به عنوان علامت تجاری انتخاب کرد مانند باقلوای شیرین برای تولیدات باقلوا و شیرینی .
برای جلب توجه عموم و مشتریان مصرف کالا و استفاده از خدمات ، معمولاَ از علایم و اشکال و نقوش یا تصاویر ابنکاری که بتوانند توجه مصرف کنندگان را به خود جلب کنند مورد استفاده قرار گیرد. لذا نشانی های ساده مانند خط مستقیم و اشکال هندسی یا رنگ های عادی نباید به عنوان علامت اختیار شود.
ثالثاَ - علامت نباید گمراه کننده باشد. به این معنا که علامت نباید مشتری را از لحاظ جنس یا مبدا تولید محصولات دچار اشتباه سازد.
بنابراین، علامتی را اداره ثبت مالکیت صنعتی جهت به ثبت رساندن می پذیرد که قانون آن ها را ممنوع نکرده باشد. ماده 32 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 علامت را در مورد زیر قابل ثبت ندانسته است :
الف- اگر علامت نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.
ب- چنانچه علامت خلاف موازین شرعی یا نظم عمومییا اخلاق حسنه باشد.
ج- اگر علامتی، مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالا یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د- اگر علامت عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم ، یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور ، سازمان های بین المللی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند ، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیت دار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- اگر علامتی عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
و- اگر علامتی عین یا شبیه علامتی باشد که قبلاَ برای خدمات غیرمشابه ، ثبت و معروف شده باشد.
ز- اگر علامتی عین علامتی باشد که قبلاَ به نام مالک دیگری ثبت شده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریبو گمراهی شود.
به طور کلی برند به دو صورت لاتین و غیرلاتین در دنیای کسب و کار استفاده می شود. نکته مهمی که در این بین وجود داد این است که چنانچه در تصویر علامت یا نام مورد نظر شما جهت ثبت ، کلمه یا حروف لاتین استفاده شده باشد، ارائه ی کارت بازرگانی الزامی و در غیر این صورت الزامی نخواهد بود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند به قرار ذیل است :

الف) شخص حقیقی:
1. مدارک مثبت هویت متقاضی ( کپی شناسنامه و کپی کارت ملی )
2. کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)
3. کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
4. نمونه علامت تجاری در کادر 10 در 10
ب) شخص حقوقی:
1. مدارک مثبت هویت مدیر عامل شرکت ( کپی شناسنامه و کپی کارت ملی )
2. کپی روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
3. ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط به عنوان مثال جواز اعلامیه تاسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و ...
4. کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)
5. ده نمونه گرافیکی یا کپی یا تصویر علامت درخواستی حداکثر در ابعاد ده در ده سانتی متر
6. در صورت سه بعدی بودن علامت ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
7. استفاده از حق تقدم : در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم ( حداکثر 6 ماه ) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
8. نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تاییدیه مقام صلاحیت دار
9. رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
ثبت علامت در فرم مخصوص به نام اظهارنامه باید تسلیم مرجع ثبت گردد. اداره مالکیت صنعتی، پس از پذیرش اظهارنامه ثبت علامت ، اجازه انتشار آگهی مربوط به آن را صادر خواهد نمود.
آگهی مزبور باید شامل نکات ذیل باشد :
1. تاریخ و شماره اظهارنامه
2. در صورت ادعای حق تقدم، تاریخ و شماره اظهارنامه و کشوری که درخواست ثبت اولیه در آن جا صورت گرفته است.
3. نمونه علامت
4. اجزاء علامت با ذکر رنگ ، در صورتی که رنگ به عنوان صفت مشخصه و یا ویژگی علامت باشد.
5. فهرست کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها مورد استفاده قرار می گیرد، با اشاره به طبقه یا طبقات مربوط، طبق طبقه بندی بین المللی
6. نام و نشانی متقاضی
7. نام و نشانی نماینده قانونی، در صورتی که اظهارنامه توسط نماینده تسلیک شده باشد.
نکته 1: چنانچه متقاضی ظرف سی روز بعد از اخذ ابلاغ، هزینه انتشار آگهی فوق را پرداخت نکند ، اظهارنامه او کان لم یکن تلقی خواهد شد.
نکته 2: کلیه آگهی ها را اداره مالکیت صنعتی در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد کرد.
نکته 3: در هنگام ثبت برند، لازم است نسبت به طبقه بندی علامت تجاری اطلاعات کاملی داشته باشید . لازم به توضیح است که طبقه بندی علامت تجاری ذکر شده بدین صورت است که طبقات 1 الی 34 مربوط به کالاها و محصولات و طبقات 35 الی45 مربوط به خدمات است. بنا بر نظریه اغلب حقوقدانان هر علامت تجاری فقط در طبقاتی که برای آن گواهی ثبت دریافت داشته اید ایجاد حق نموده و اشخاص دیگر می توانند سایر طبقات را ثبت نمایند.
نکته 4 : چنانچه علامت ثبت شده برای مدت 3 سال از تاریخ ثبت بلااستفاده بماند هر شخص ذینفع می تواند ابطال آن را از دادگاه صالحه درخواست نماید.
نکته 5 : برند تجاری شما در کنار یک شکل یا لوگو قابل ثبت می باشد. لوگو شکل انتخاب شده برای محصول است . علامت تجاری، نام تجاری، لوگو و آرم تجاری و برند همه دارای ساختار حقوقی یکسان بوده و تنها در شکل ظاهر متفاوت می باشند و در نتیجه روال ثبت آن ها نیز یکسان است .
از اینکه ما را انتخاب نموده اید، بسیار متشکریم.
مقالات مرتبط :
- زمان ، هزینه و مراحل ثبت برند
- تعرفه خدمات ثبت شرکت

" ثبت شرکت کارا "

{ موسسه ای برای ثبت سریع و آسان }