راه اندازی و ثبت شرکت در قرچک نیز از قوانین و مقررات مستثنا نیست. این مطلب با هدف بررسی این نکات تهیه گردیده است. متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانند با مشاوران مجرب ما در ثبت شرکت کارا در تماس باشند.
شرکت تجاری قراردادی است میان دو یا چند شخص که بنا بر آن هر یک از شرکا، آورده ای با خود به شرکت می آورد، با این وصف که مالکیت هر شریک نسبت به آورده اش منحل شود و آورده ها به مالکیت شخص حقوقی شرکت درآید و سود و زیان نیز به نسبت مقرری بین ایشان تقسیم شود. با ثبت شرکت در قرچک ، می توانید از مزایای ذیل برخوردار شوید :
- کسب اعتماد: ثبت یک شرکت به کسب و کار شما شکل قانونی و موجهی خواهد بخشید و افراد تمایل بیشتری به همکاری با یک مجموعه قانونی خواهند داشت.
- حضور در معاملات و کسب و کارهای بزرگ تر: جهت فعالیت در بسیاری از موارد داشتن شرکت ضروری می باشد. مواردی مانند حضور در مزایدات و مناقصات.
- نمایندگی: شما برای اخذ و اعطای نمایندگی های مجاز و اخذ شعبه قانونی در داخل و یا خارج کشور نیازمند ثبت شرکت هستید.
- برخورداری از وام و منابع مالی
- برخورداری از حمایت قانونی از کلیه حقوق پس از ثبت شرکت و ...
نکات مهم در ثبت شرکت در قرچک:
1) ثبت کلیه شرکت های مذکور در قانون الزامی و تابع جمیع مقررات ثبت شرکت است.
2) در قانون تجارت 7 دسته شرکت تعریف گردیده که هر کدام ویژگی های خود را دارند. این شرکت ها عبارتند از :
شرکت سهامی ( عام – خاص ) ، شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تضامنی ، شرکت نسبی ، شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی ، شرکت تعاونی .
محبوب ترین شرکت هایی که در ایران ثبت می شوند یا شرکت با مسئولیت محدود هستند یا شرکت سهامی خاص .
3) ثبت شرکت تک نفره طبق قانون مجاز نیست. در ایران شرکت های با مسئولیت محدود حداقل از 2 نفر ، سهامی خاص از 3 نفر ، سهامی عام از 5 نفر و شرکت های تعاونی از 7 نفر تشکیل می شوند.
4) کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند. حداقل سن برای ثبت شرکت 18 سال است. لازم به ذکر است ، سهامداران می توانند زیر 18 سال باشند اما نمی توانند عضو هیات مدیره باشند.
5) در شرکت های تجاری، قلمرو فعالیت شرکت تجاری محدود به موضوعی می شود که در اساسنامه پیش بینی شده است و نمی تواند از آن تجاوز کند. موضوعات شرکت را می توان به سه دسته تقسیم نمود :
الف- موضوعات دولتی حاکمیتی و یا ممنوع
ب- موضوعاتی که قبل از ثبت نیاز به اخذ مجوز از سازمان و ارگان خاصی ندارند.
ج- موضوعاتی که قبل از ثبت می بایستی از مرجع مربوطه مجوز اخذ نمایند.
6) تعیین نام شرکت بر اساس اصول قانونی و متناسب با آیین نامه تعیین نام باید صورت بگیرد. نام مرتبط باید سه سیلابه و با استفاده از حروف و عبارت فارسی و با شرایط خاص باشد. در انتخاب نام شرکت حتماَ باید از اسم خاص استفاده شود. اسم شرکت نباید قبلاَ توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد.
7) در شرکت سهامی خاص، دو بازرس اصل و علی البدل باید وجود داشته باشد. بازرسین نباید هیچ گونه نسبت فامیلی اعم از نسبی یا سببی با مدیران و مدیر عامل داشته باشند.
8) در حال حاضر تقاضای ثبت شرکت در قرچک به صورت الکترونیکی از طریق سامانه http://irsherkat.ssaa.ir انجام پذیر است.
9) روند ثبت شرکت نیازمند تهیه مدارک و ارسال آن به اداره ثبت شرکت هاست. یکی از این مدارک ، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه است. لازم است تمامی اعضای هیات مدیره شرکت و بازرسان و مدیران شرکت اقدام به اخذ گواهی عدم سوء پیشینه نمایند . اما اگر کسی صرفاَ سهامدار باشد و هیچ نقشی در شرکت و هیات مدیره نداشته باشد نیازی نیست که گواهی عدم سوء پیشینه دریافت نماید.
10) بعد از اتمام ثبت شرکت شما مجاز به انجام کلیه فعالیت های مندرج در موضوع شرکت خود به طور رسمی می باشید اما باید بدانید برخی از اقدامات را می بایست به صورت اجباری انجام دهید که عدم انجام آن ها باعث می شود متحمل مشکلات و جریمه های مالی شوید. این اقدامات شامل اخذ دفاتر پلمپ قانونی، تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی می باشد.
1) کپی کارت ملی و شناسنامه و کارت پایان خدمت که باید در دفاتر اسناد رسمی برابر با اصل شوند. ( هیات مدیره ، سهامداران ، بازرسین )
2) نام شرکت
3) موضوع فعالیت شرکت
4) میزان سرمایه شرکت
5) اسامی اشخاصی که حق امضا دارند.
6) تعیین سهامداران و میزان سهام آن ها
7) تعداد سهام شرکت و اعضا ( حداقل ا سهم اعضای هیات مدیره )
8) تعیین مدیران شرکت و سمت آن ها ( مدیر عامل ، رییس هیات مدیره ، نایب رییس هیات مدیره )
9- تعیین بازرسین شرکت ( مخصوص شرکت های سهامی خاص)
10) آدرس و کد پستی شرکت
11) آدرس و کد پستی تمام اعضا
12) گواهی عدم سوء پیشینه ( تمام اعضای هیات مدیره ، سهامداران ، بازرسین )
13) مجوز برای فعالیت در موضوعاتی که نیاز به مجوز دارند.
یکی از سوالات همیشگی علاقمندان به ثبت شرکت، هزینه ثبت شرکت می باشد. همانند شهرهای دیگر ایران، هزینه های ثبت شرکت در قرچک نیز موارد متعددی را در برمی گیرد که عبارتست از : هزینه پایه ثبت ، حق الثبت شرکت نزد اداره ثبت شرکت ها ، حق ابطال تمبر سرمایه ، حق الوکاله وکیل ثبت شرکت ، حق ابطال تمبر سرمایه ، هزینه های پستی ، حق الچاپ آگهی روزنامه رسمی و هزینه آگهی روزنامه کثیرالانتشار . مضاف بر این ، مواردی نظیر نوع شرکت و تعداد نفرات و موضوع فعالیت در هزینه های ثبت شرکت تاثیرگذار است. شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات دقیق راجع به هزینه ثبت شرکت خود با مشاوران ما در کارا ثبت تماس حاصل فرمایید .
بعد از ثبت نمودن شرکت با توجه به نوع فعالیت خود به احتمال زیاد نیاز به ثبت برند و علامت کسب و کار یا خدماتی که عرضه می کنید نیز پیدا خواهید کرد. ثبت برند در قرچک برای کلیه مشاغل و محصولات مختلف در زمینه های خدمات ، بازرگانی ، تولیدی و ... قابل اخذ خواهد بود.
در رابطه با ثبت برند، نکات ذیل را در نظر داشته باشید :
1) علامت تجاری یا برند یعنی هر نشان ، شکل ، طرح و ... که قابلیت روئت داشته باشد و بتواند کالا و یا خدمات شخص و اشخاص حقوقی را از یکدیگر متمایز کند. در ماده 32 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری محدودیت هایی برای ثبت انواع برند لحاظ شده است. این موارد به قرار ذیل است :
الف- نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.
ب- خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج- مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د- عین یا تقلید نشان نظامی ، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
و- عین یا شبیه آن قبلاَ برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد. مشروط بر آن که عرفاَ میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز- عین علامتی باشد که قبلاَ به نام مالک دیگری ثبت شده و با تاریخ تقاضای آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
2) اصولاَ ثبت علائم تجاری، اختیاری است . با این وجود، در مواردی مصالح اجتماعی و سلامت مردم ایجاب می کند علائم به ثبت برسند. به موجب مصوبه ی سوم اردیبهشت 1328 هیاًت وزیران، ثبت علائم برای هر یک از این موارد اجباری است:
الف) داروهای اختصاصی مورد استفاده ی طبی
ب) مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصوص عرضه می شوند
ج) آب های گازدار
ه) لوازم آرایش که برای استعمال مستقیم بر روی پوست انسان به کار می رود.
3) برای اینکه مطمئن شوید برند شما ابتکاری بوده و قبلاَ به ثبت نرسیده است ، لازم است تا از برند مورد نظرتان استعلام بگیرید . به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام برند پیشنهادی خود می توانید به پایگاه اینترنتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir مراجعه فرمایید.
4) مرجع ثبت علائم تجاری و اختراعات ، " اداره کل مالکیت صنعتی " است. ثبت کلیه علائم مزبور و اختراعات فقط در همین اداره به عمل می آید .
5) برند به مدت ده سال به شخص متقاضی تعلق دارد و هر شرکت فقط با نام تجاری خودش می تواند فعالیت داشته باشد و پس از مدت ده سال قابل تمدید می شود. البته با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید می باشد. یک مهلت ارفاقی 6 ماهه که از پایان دوره شروع می شود، برای پرداخت هزینه تمدید با پرداخت جریمه تاخیر در نظر گرفته خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- از ثبت اینترنتی شرکت چه می دانید؟
- آشنایی با مراحل ثبت شرکت
- مراحل ثبت برند در موسسه حقوقی کارا