با پیشرفت ارتباطات در عصری حاضر تمام مشاغل رو به اینترنتی شدن پیش رفتند که در این میان شرکت های کاریابی نیز از قافله جا نمانده اند. بنابراین افراد راحت تر و سریع تر از قبل می توانند از فرصت های شغلی مختلفی که در سرتاسر کشور به وجود می آیند مطلع شوند. در حال حاضر، یافتن شغل برای کارجویان از راه های متعددی امکان پذیر است که متداول ترین آن ها موسسات کاریابی است. منظور از موسسات و شرکت های کاریابی، موسسات مشاوره شغلی است که توسط اشخاص برای راهنمایی و مشاوره شغلی به جویندگان کار و شاغلین، شناسایی فرصت های شغلی در داخل و یا خارج از کشور جهت به کار گماری متقاضیان کار و تامین درخواست متقاضیان نیروی کار راه اندازی می گردند.
برخی از این شرکت ها در زمینه معرفی کار و استخدام به صورت آنلاین و اینترنتی به کارجویان مشاوره می دهند. این موسسات با دریافت رزومه متقاضیان کار، فرصت های شغلی جدید را روزانه برای آن ها ارسال می نمایند و بدین ترتیب، بخشی از این جست و جوی روزانه برای جویندگان کار راحت تر خواهد شد. حال ممکن است این سوال مطرح شود که برای ثبت شرکت کاریابی اینترنتی چه مراحلی باید طی شود؟ قدر مسلم آن است که این شرکت نیز مانند سایر شرکت ها نیازمند طی فرآیند قانونی است . ذیلاَ به بررسی فرآیند ثبت شرکت مزبور می پردازیم .
- تابعیت دولتی جمهوری اسلامی ایران و تدین به یکی از ادیان اسلام
- دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل لیسانس ترجیحاَ در یکی از رشته های علوم اقتصادی / مدیریت / حقوق / علوم تربیتی / روانشناسی / مشاوره راهنمایی شغلی / جامعه شناسی و خدمات اجتماعی
نکته : موسسات ایجاد کاریابی تخصصی، علاوه بر داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی در رشته های مرتبط با حوزه فعالیت، لازم است با قوانین و مقررات حوزه تخصصی آشنا باشند.
- داشتن حداقل سن 30 سال تمام
- نداشتن سابقه کیفری موثر به تایید مراجع ذیصلاح
- دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
- داشتن سابقه و تجربه کاری در زمینه فعالیت کسب و کار حداقل به مدت 5 سال
- اشخاص حقوقی متقاضی فعالیت باید موضوع فعالیت خود را در اساسنامه شرکت ثبت نمایند.
- ارائه گواهی مربوط به گذراندن دوره های آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات بازار کار و کاریابی از موسسات آموزشی معتبر
- تکمیل فرم پرسشنامه توسط متقاضی
- اصل و کپی کارت ملی و تمامی صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت پایان خدمت
- دو قطعه عکس سه در چهار
- تقاضای ثبت شرکت از سوی متقاضی به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی (این نکته را در نظر داشته باشید که فعالیت این موسسات بدون مجوز قانونی ممنوع می باشد و تنها با مجوز وزارت کار و امور اجتماعی امکان پذیر می باشد ).
- بررسی تقاضا به وسیله اداره کل تعاون، سازمان صنعت ، معدن و تجارت ، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، کار و رفاه اجتماعی، مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری و انجمن صنفی کاریابی های استان
- چنانچه پرونده مورد تایید قرار گیرد، متقاضی می بایست در آزمون شرکت نماید.
- دعوت از متقاضی جهت شرکت در مصاحبه در صورت کسب نمره قبولی
- استعلام از مراجع ذیربط توسط واحد نظارت بر کاریابی
- در صورتی که متقاضی در مصاحبه مورد تایید قرار گیرد، موضوع به متقاضی جهت تعیین محل تاسیس موسسه کاریابی اعلام می گردد.
- صدور مجوز تاسیس شرکت کاریابی توسط سازمان استان مربوط