کارت بازرگانی چیست؟ در واقع کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی به موجب ماده 2 قانون صادرات واردات مصوب 1372/04/02 مجلس شورای اسلامی اجاره داده می شود به امر تجارت خارجی بپردازد . بر اساس مقرراتی که در دست اجراست اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور یک سال می باشد . تمدید کارت بازرگانی با ارائه مدارک برای مدت مذکور انجام می گیرد و در دفعات بعد نیز به همین ترتیب ادامه می یابد.
قبل از آشنایی با ثبت شعب و نمایندگی خارجی، با تعريف و تفاوت شعبه خارجي و نمايندگي خارجي آشنا می شویم.
منطقه آزاد تجاری، قلمرو معینی است که غالبا در محدوده داخل یک بندر یا در مجاورت آن قرار گرفته و در آن تجارت آزاد با سایر نقاط جهان مجاز شناخته شده است. ایران دارای هفت منطقه آزاد تجاری است: کیش – قشم – چابهار – اروند – ماکو – انزلی – ارس
تغییرات شرکت در مجامع عمومي عادي بطور فوق العاده، مجامع عادي فوق العاده، جلسات هيئت مديره برگزار مي گردد.
برای ثبت علائم تجاری باید ترکیبی از نام، سمبل، نشانه، طرح، شعار یا علامت را بکار برد تا موجب شناسایی محصول و تفاوت آن از سایر محصولات شود. با توجه به تعریف انجمن بازاریابی آمریکا، مارک، برند (brand) یا همان علائم تجاری، یک نام، عبارت، طرح، ویژگی، نماد یا هر ویژگی دیگری است که مشخص کننده ی خدمات یا فروشنده ی محصولی خاص می باشد که به وسیله ی آن، از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز می گردد.
ثبت شرکت به عنوان یک الزام قانونی می بایست انجام شود چرا که هر شرکت تجارتی زمانی معتبر است و از نظر قانونی رسمیت دارد که به ثبت رسیده باشد. در واقع، ثبت شرکت وسیله ای است که بدین طریق دولت مقررات شرکت های تجارتی را کنترل می نماید تا کلیه ی فعالیت های شرکت ها تحت حمایت و تحت کنترل قانون قرار گیرد و معلوم شود آیا برای بوجود آوردن شرکت مقررات لازم رعایت گردیده است یا خیر.
مجوز جواز تاسیس، موافقت اولیه ای است که به متقاضی انجام امور مونتاژ، تولید، طراحی آسانسور، فنی مهندسی و... اجازه داده می شود تا نسبت به انجام فعالیت مذکور در محدوده ای که خود سازمان در نظر گرفته است فعالیت نماید. صاحبان این جواز می توانند در یکی از شهرک های صنعتی که در متن جواز قید شده، کالاهای مشخص شده در جواز را تولید نمایند.
رتبه بندی پیمانکاری چیست؟ رتبه بندی یک نوع معیار صلاحیت گذاری بر اساس استانداردهای تعریف شده است. به عبارتی دیگر، رتبه بندی شرکت های پیمانکاری، بررسی میزان توانایی شرکت بر اساس نفرات و سوابق آن ها، تجربه ی کاری و توان مالی است که طبق ضوابط و آیین نامه هایی که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی نهاد ریاست جمهوری مصوب می شود انجام می گیرد.