تعریف منطقه آزاد: بنا به تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده ی حراست شده ی بندری و غیر بندری است که از شمول برخی مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره گیری از مزایایی نظیر معافیت های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی و عدم وجود تشریفات زاید ارزی و اداری و همچنین سهولت و تسریع فرآیندهای واردات و صادرات با جذب سرمایه گذاری های خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می نماید.
مناطق آزاد تجاری، طبق تعریف سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، به عنوان محرکه ای در جهت تشویق صادرات صنعتی تلقی می گردد که با هدف زدودن آثار عقب ماندگی و تسریع در توسعه صنعتی پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفته است.
در ایران در سال 1368 بر اساس تبصره 19 برنامه 5 ساله اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به دولت اجازه داده شد که در سه منطقه مرزی کشور اقدام به تاسیس مناطق آزاد تجاری بنماید و به موجب تبصره ماده 20 همان قانونی، گمرک ایران و سازمان بنادر کشتیرانی نیز مکلف به تاسیس منطقه های ویژه حراست شده ای برای این منظور شدند.
متعاقباً مناطق آزاد کیش در 1368 و قشم در 1369 و چابهار در سال 1370 تاسیس و فعالیت خود را آغاز نمودند و منطقه آزاد اروند رود (آبادان-خرمشهر) در 1383 بندر انزلی 1382 و منطقه آزاد تجارتی ارس در 1383 آغاز نموده اند.
در حال حاضر، ایران 8 منطقه آزاد تجاری صنعتی دارد که عبارت است از:
1-چابهار
2-قشم
3-کیش
4-اروند
5-انزلی
6-سلفچگان
7-ارس
8-ماکو
ایجاد یک منطقه آزاد، امتیازات ویژه ای را می تواند به همراه داشته باشد. از جمله ی این امتیازات می توان به عمران و آبادانی کشور، ایجاد فرصت های اشتغال در داخل خارج و جذب سرمایه های خارجی، تسریع در انجام امور زیر بنایی و همچنین کمک به کشور برای ورود به بازارهای جهانی و گسترش صادرات اشاره کرد. به همین جهت، امکانات و تسهیلات قانونی بوجود آمده، شرایط مساعدی را جهت سرمایه گذاری های اقتصادی و زیر بنایی برای حضور فعالان اقتصادی در مناطق آزاد مهیا کرده است.
بیشتر بخوانید:
-ثبت شرکت صرافی به چه نحوی انجام می شود؟
- شرایط ثبت شرکت تبلیغاتی چگونه است؟
چنانچه قصد دارید شرکت خود را در مناطق آزاد به ثبت برسانید با همکاران ما در «کارا ثبت» تماس حاصل فرمایید. شماره تماس: 88880006-021
نشانی: تهران، میدان ونک، تقاطع ملاصدرا و کردستان، بن بست فرشید، پلاک 8، واحد 4