برخلاف قانون مدنی در قانون تجارت تعریفی از شرکت های تجاری به عمل نیامده و تنها انواع آن مشخص گردیده است. از روح قانون تجارت چنین استنباط می گردد که چون این مشارکت بر اساس قرارداد فی مابین شرکایی که حداقل دو نفر می باشند به وجود می آید، نوعی عقد است و طبق ماده 190 ق.م باید تمام شرایطی که برای صحت عقد لازم است را دارا باشد. یکی از حقوق دانان در تعریف شرکت های تجاری آن را اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود را تعریف می کند.
قانون تجارت، وفق بند 4 از ماده 3، تمامی معاملات شرکت های تجاری را به تبع شرکت، تجاری دانسته است.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند. در این رابطه، لازم به توضیح است دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست و فقط نمی توانند جزء هیات مدیره، مدیر عامل و یا بازرسین شرکت باشند.
اشخاص خارجی نیز می توانند بدون شریک ایرانی به صورت 100 % در ایران شرکت ثبت نمایند.
حال سوال این است که آیا می توان به تنهایی شرکت ثبت کرد؟
خیر. همان طور که در تعریف شرکت ملاحظه شد، در قوانین ایران، حداقل تعداد شرکا 2 نفر است و هیچ شرکتی وجود ندارد که تنها یک عضو داشته باشد.
در یک جمع بندی اجمالی، تعداد شرکا را می توان به شرح ذیل تقسیم نمود:
حداقل 2 شریک در ( شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط غیر سهامی )
حداقل 3 شریک در ( شرکت سهامی خاص ، شرکت مختلط سهامی )
حداقل 5 شریک ( در شرکت سهامی عام )
حداقل 7 شریک ( در شرکت تعاونی تولید و مصرف )
چنانچه برای انتخاب شریک دچار سردر گمی هستید و یا نمی توانید به کسی اعتماد کنید، پیشنهاد ما به شما این است که 99 % سهام را به خود اختصاص دهید و تنها 1 درصد دیگر را به شخص دوم.
این نکته را در هم در نظر داشته باشید که استفاده از پدیده شرکت تجاری به بازدهی فعالیت اقتصادی حدت بیشتری می دهد و متضمن مزایایی است که فعالیت فردی در بر ندارد، مزایایی چون فراهم شدن سرمایه بیشتر و تجمع تخصص هایی گوناگون برای دستیابی به هدفی واحد و به ویژه محدودیت مسئولیت فعالان تجاری.
لازم به یادآوری است چنانچه در رابطه با مسائل حقوقی خود دچار مشکل و یا ابهام شده اید می توانید با شماره تلفن موسسه تماس حاصل نمایید (88880006-021) و یا با مراجعه به مرکز ما اقدامات حقوقی و ثبتی لازم را جهت ثبت و حمایت از منافع خود انجام می دهید.
بر اساس ماده 196 قانون تجارت: مدارک ثبت شرکت به قرار ذیل می باشد:
- شرکت نامه حاوی مشخصات شرکت
- اساسنامه
- صورت جلسه مجمع عمومی
- صورت جلسه انتخاب مدیران و قبولی آن ها
مطابق ماده 197 ق ت در ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت، خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق آیین نامه وزارت دادگستری اعلان خواهد شد و مطابق ماده 198 اگر پس از گذشت یک ماه مراجعه برای ثبت صورت نگرفت هر ذینفعی می تواند به دادگاه مراجعه و ابطال عملیات شرکت را بعد از یک ماه تقاضا نماید.
بیشتر بخوانید:
-ثبت شرکت صرافی به چه نحوی انجام می شود؟
خدمات ما در کارا ثبت:
ثبت انواع شرکت، ثبت تغییرات شرکت، ثبت علامت تجاری، ثبت اختراع، انجام امور مالیاتی شرکت، رتبه بندی شرکت، ثبت صورتجلسات، انتقال و افزایش سرمایه، اخذ کد اقتصادی و شماره اقتصادی، اخذ کارت بازرگانی و...