وجود تعاونی (شرکت یا اتحادیه تعاونی) با تشکیل و ثبت آغاز می شود. مقررات مربوط به ثبت تعاونی ها از مقررات قوانین آمره است نه قوانین ارشادی؛ لذا رعایت آن ها الزامی است و این امر تحت کنترل و نظارت دولت صورت می گیرد. به علاوه جریان امور مربوط به مرحله تشکیل تعاونی نیز، تحت کنترل و نظارت دولت قرار دارد و لازم است برای تشکیل آن موافقتنامه و برای ثبت آن مجوز ثبت از وزارت تعاون دریافت شود. در شرکت های تجاری مرحله ثبت تقریباَ به همین ترتیبی است که در شرکت های تعاونی و همچنین در اتحادیه های تعاونی برقرار است، ولی کنترل و نظارت دولت در مرحله تشکیل، خاص تعاونی هاست و در تشکیل شرکت های تجاری چنین کنترل و نظارتی اعمال نمی شود. این وضع از یک طرف به علت اهمیت موقعیت و نقشی است که تعاونی ها در نظام اقتصادی کشور دارند و از طرف دیگر امکان بهره مندی تعاونی ها از تسهیلاتی است که دولت در اختیار آن ها قرار می دهد.
برای به ثبت رساندن تعاونی، لازم است که هیئت مدیره و بازرس ( و مدیر عامل ) آن مشخص باشد و اسامی و مشخصات آن ها باید جزء مدارک مربوط ، به مرجع ثبت شرکت داده شود. اولین هیئت مدیره پس از اعلام قبولی مکلف است با انجام تشریفات مقرر برای ثبت تعاونی اقدام کند. در ذیل ضمن بررسی نحوه انتخاب اولین هیئت مدیره و اولین بازرس یا بازرسان ، به تشریح تکلیف اولین هیئت مدیره به ثبت تعاونی می پردازیم. خاطر نشان می شویم ، شما عزیزان در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی در این رابطه می توانید با همکاران ما در کارا ثبت تماس حاصل فرمایید.
اولین مجمع عمومی عادی پس از تصویب اساسنامه به انتخاب اعضای اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان، اعم از اصلی و علی البدل (در اتحادیه تعاونی، اولین هیئت بازرسی)، از بین کاندیداهایی که اسامی آن ها پس از تشخیص واجد الشرایط بودن اعلام شده است، می پردازد. همان طور که گفته شد، برای به ثبت رساندن تعاونی، لازم است که هیئت مدیره و بازرس (و مدیر عامل) آن مشخص باشد و اسامی و مشخصات آن ها باید جزء مدارک مربوط، به مرجع ثبت شرکت داده شود.
اعضای هیئت مدیره و بازرسان، اعم از اصلی و علی البدل، به تعدادی که در اساسنامه تعیین شده است، انتخاب می شوند. این افراد (و نیز مدیر عامل) باید واجد شرایط مقرر در ماده 38 قانون و شرایطی که در اساسنامه مربوط پیش بینی شده است، باشند.
لازم است که در صورت جلسه مجمع مشخصات (نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و محل صدور آن، تاریخ تولد و نشانی) هر یک از اعضای منتخب هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان، اعم از اصلی و علی البدل به ترتیب و به تفکیک نوشته شود و تعداد آرای هر یک نیز قید گردد.
افرادی که به عضویت هیئت مدیره یا به سمت بازرس، اعم از اصلی یا علی البدل، انتخاب می شوند، باید قبولی خود را کتباَ اعلام کنند. اعضای هیئت مدیره، بازرسی یا بازرسان و مدیر عامل، قبل از ثبت تعاونی، موظف به طی دوره های آموزشی مربوط هستند.
اولین هیئت مدیره پس از اعلام قبولی مکلف است با انجام تشریفات مقرر برای ثبت تعاونی اقدام کند. برای این امر هیئت مدیره به یکی از اعضای خود یا مدیر عامل، وکالت با حق توکیل به غیر می دهد که اقدامات لازم برای ثبت را انجام دهد.
آیین نامه اجرایی قانون بخش تعاونی برای انجام اقدامات لازم جهت ثبت تعاونی مهلت معین کرده و مقرر داشته است که اولین هیئت مدیره پس از اعلام قبولی اعضای آن مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ جلسه اولین مجمع عمومی عادی اقدامات ضروری برای ثبت تعاونی را به انجام برساند.
مطلبی که باید بدان اشاره کرد این است که گاهی ممکن است استفاده کامل از مهلت یک ماهه مذکور به لحاظ بدایتی که برای شروع آن تعیین شده است، برای هیئت مدیره ممکن نباشد؛ این امر وقتی ممکن است پیش آید که اعلام قبولی برخی از منتخبین به عضویت اولین هیئت مدیره با تاخیر و مدتی بعد از جلسه اولین مجمع عمومی عادی به عمل آید؛ در این صورت عملاَ قسمتی از مهلت مزبور فوت می شود و قابل استفاده نخواهد بود. برای اجتناب از این وضعیت، بهتر بود شروع مهلت یک ماهه، اعلام قبولی اعضای هیئت مدیره تعیین می شد، نه تاریخ اولین مجمع عمومی عادی .
بسمه تعالی
جلسه هیئت مدیره شرکت / اتحادیه تعاونی ...........( در شرف تاسیس ) در ساعت ...............روز...........مورخ..............با حضور
1.
2.
3.
4.
5.
در محل :..............................................................تشکیل گردید و پس از بحث و تبادل نظر ، تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود :
1. آقای / خانم ...............به سمت رئیس و آقای / خانم ...............به سمت نائب رئیس و آقای / خانم ...........به سمت منشی هیئت مدیره انتخاب شدند و با امضای ذیل این صورت جلسه قبولی خود را اعلام می دارند.
2. آقای / خانم ..........نام پدر ....................شماره شناسنامه ..................صادره از ........................به سمت مدیر عامل تعاونی انتخاب و با امضای ذیل این صورت جلسه قبولی خود را اعلام می دارد.
3. کلیه قراردادها و اسناد رسمی و تعهد آور بانکی از قبیل چک، سفته، برات و اوراق بهادار با امضای یک یا دو نفر از اعضای هیئت مدیره ( با ذکر سمت ).....................به اتفاق آقای / خانم .....................مدیر عامل و مهر تعاونی دارای اعتبار است و اوراق عادی و نامه ها با امضای آقای / خانم .....................( با ذکر سمت ) و مهر تعاونی معتبر خواهد بود.
4. هیئت مدیره به آقای / خانم ................. با حق توکیل به غیر وکالت می دهد تا به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و ضمن انجام کلیه تشریفات قانونی، ذیل دفاتر آن اداره را از طرف و به وکالت هیئت مدیره امضا نماید.
اسامی و محل امضای اعضای اصلی هیئت مدیره
بیشتر بخوانید:
- چگونگی ثبت شرکت در کشور ترکیه
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان مجرب ثبت شرکت کارا تماس حاصل نمایید.
کارشناسان ثبت شرکت کارا افتخار دارند با مشاوره تلفنی در خدمت شما عزیزان باشند.