وجود تعاونی با تشکیل و ثبت آغاز می شود. مقررات مربوط به ثبت تعاونی ها از مقررات قوانین آمره است نه قوانین ارشادی؛ لذا رعایت آن ها الزامی است و این امر تحت کنترل و نظارت دولت صورت می گیرد. به علاوه جریان امور مربوط به مرحله تشکیل تعاونی نیز، تحت کنترل و نظارت دولت قرار دارد و لازم است برای تشکیل آن، موافقتنامه و برای ثبت آن، مجوز ثبت تعاونی از وزارت تعاون دریافت شود.
مدارک و اوراقی که اولین هیئت مدیره برای اخذ مجوز ثبت تعاونی باید همراه درخواست خود به وزارت تعاون (اداره کل یا اداره تعاون) تسلیم کند، عبارت اند از:
وزارت تعاون مجوز ثبت تعاونی را که عبارت است از درخواست ثبت شرکت یا اتحادیه تعاونی جدید التشکیل از مرجع ثبت، به همراه مدارک و اوراق مذکور به "اداره کل ثبت شرکت ها" در تهران و "اداره ثبت" در شهرستان ها ارسال می کند تا به ثبت تعاونی اقدام کند. مرجع ثبت پس از ثبت تعاونی و انتشار آگهی آن، باید رونوشتی از آگهی ثبت و اساسنامه ممهور به مهر خود را به وزارت تعاون (اداره کل یا اداره تعاون) ارسال کند.
لازم به یادآوری است مرجع ثبت تعاونی ها در تهران "اداره کل ثبت شرکت ها" و در شهرستان ها "اداره ثبت" واقع در مرکز اصلی تعاونی است.
هر گونه تغییری که بعداَ در اساسنامه یا در اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیر عامل تعاونی یا در سرمایه آن صورت گیرد، باید به مرجع ثبت تعاونی اعلام شود.
بسمه تعالی
تعاونوا علی البر و التقوی
وزارت تعاون
شماره : ...............
تاریخ :................
اداره ثبت شرکت ها
سلام علیکم
به موجب بند 4 ماده 51 و بند 28 ماده 66 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران ، مصوب 13/ 6/ 1370 مجلس شورای اسلامی ، مدارک تشکیل شرکت / اتحادیه تعاونی ..................... به شرح ذیل ارسال می گردد :
1. فهرست مشخصات داوطلبان تشکیل تعاونی تا تاریخ اولین مجمع عمومی عادی به تعداد .............. نفر .
2. رسید پرداخت وجه لازم التادیه سرمایه تعاونی به مبلغ .......................ریال که نقداَ پرداخت شده است.
3. آگهی دعوت اولین مجمع عمومی عادی .
4. اسامی حاضرین در جلسه اولین مجمع عمومی عادی به تعداد ............ نفر .
5. صورت جلسه اولین مجمع عمومی عادی مبنی بر تصویب اساسنامه و انتخاب هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان .
6. اساسنامه مصوب اولین مجمع عمومی عادی در سه نسخه .
7. صورت جلسه هیئت مبنی بر انتخاب هیئت رئیسه ، مدیر عامل و دارندگان امضای مجاز
با توجه به مدارک مذکور ، خلاصه شرکتنامه به شرح ذیل می باشد :
1. موضوع شرکت : ........................
2. مرکز اصلی شرکت : ....................
3. سرمایه شرکت : ........................
4. مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت : ...........................................................................................
5. دارندگان حق امضا : ...............................................................................................................
خواهشمند است نسبت به ثبت شرکت/اتحادیه مذکور اقدام و رونوشتی از آگهی ثبت و اساسنامه ممهور را به این اداره کل / اداره ارسال فرمایید.
اداره کل / اداره تعاون
بیشتر بخوانید:
- ثبت شرکت ها به چه صورت انجام می شود؟
- نکات اساسی در ثبت شرکت ها و موسسات تجاری و غیرتجاری
همراهی متخصصان مجرب ما را در کارا ثبت تجربه کنید :