شرکت تعاونی شرکتی است از اشخاص حقیقی یا حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان، موافق اصولی که در قانون شرکت های تعاونی مصوب 9 / 4/ 1352 مصرح است، تشکیل می شود.
عضو در شرکت های تعاونی، شخصی حقوقی و حقیقی غیردولتی است که واجد شرایط مندرج در قانون بخش تعاون اقتصاد جمهوری اسلامی باشد و ملتزم به اهداف و بخش تعاون باشد یعنی دارای تابعیت ایرانی بوده و محجور نباشد، حداقل سهام مقرر در اساسنامه را خریداری کرده باشد و در تعاونی های دیگر عضویت مشابه نداشته باشد و با درخواست کتبی عضویت و مطابق مقررات اساسنامه عضو گردیده باشد. سهم اعضاء در تأمین سرمایه شرکت ها برابر است مگر مجمع عمومی تصویب نماید که اعضاء سهم بیشتری تادیه نمایند که در این تصویب تناسب نوع و تعداد اعضاء باید مطابق حدود و مقررات وزارت تعاون باشد.
شرکت های تعاونی از لحاظ قبول به عضویت، به دو نوع شرکت تعاونی عام و شرکت تعاونی خاص دسته بندی می شوند. شرکت تعاونی عام، شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد باشد و موسسان شرکت برای تامین سرمایه اولیه (یا خود شرکت برای افزایش سرمایه) باید سهام شرکت را به عموم عرضه کند و شرکت تعاونی خاص، شرکتی است که عضویت در آن منحصراً برای گروهی خاص از قبیل کارگران، کارمندان، کشاورزان، دانشجویان، ایثارگران، زنان، مشاغل خاص و نظایر این ها آزاد باشد.
بدیهی است تعاونی موظف به پذیرش متقاضیان واجد شرایط بوده و از این نظر محدودیتی برای عضویت وجود ندارد.
لازم به ذکر است که هر تعاونی وقتی تشکیل و ثبت می شود که حداقل یک سوم سرمایه آن تادیه شود و چنانچه نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شده باشند. شرکت تعاونی با بیش از 500 عضو " تعاونی بزرگ" محسوب می شود.
به طور کلی، حداقل تعداد اعضاء در زمان ثبت و دوران فعالیت در شرکت های تعاونی مصرف دویست و پنجاه عضو و در انواع شرکت های تعاونی عام ، از 500 نفر و در انواع اتحادیه های تعاونی و سایر شرکت های تعاونی از هفت عضو نباید کم تر باشد.
در شرکت های تعاونی سهامی عام حداقل میزان سرمایه پنج میلیارد ریال تعیین می گردد.
به موجب قانون هیات مدیره مرکب از حداقل 3 نفر و حداکثر 7 نفر عضو اصلی و تا یک سوم اعضای اصلی ، عضو علی البدل خواهد بود.
مجمع عمومی + هیات مدیره + بازرسین
(یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل)
دوره انتخاب مدیران در شرکت های تعاونی عام برای مدیران (اعضای هیات مدیره) و مدیر عامل شرکت حداکثر سه سال و برای بازرسین یک سال می باشد.
1. اساسنامه مصوب شرکت
2. دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
3. صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی ، دایر بر تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان.
4. صورتجلسه راجع به جلسه اولین هیات مدیره دایر بر انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیات مدیره ، انتخاب صاحبان امضاهای مجاز و اسامی و مشخصات آن ها و انتخاب مدیر عامل.
5. فهرست اسامی و مشخصات داوطلبان تشکیل تعاونی .
6. فهرست اسامی حاضران در اولین مجمع عمومی عادی که حاوی امضای آن ها باشد.
7. فهرست اسامی و مشخصات و نشانی اعضای اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان اعم از اصلی و علی البدل و مدیر عامل که حاوی امضای آن ها باشد.
8. مدارک مربوط به تقویم و تسلیم آن مقدار از سرمایه که به صورت جنبی بوده است.
9. قبولی کتبی اعضای اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان
10. رسید پرداخت مقدار وجوه لازم التادیه سرمایه تعاونی، طبق اساسنامه
ب) تقاضانامه ای برای اخذ پروانه تاسیس که به عنوان اداره تعاون نوشته شده است.
ج) نسخه ای از روزنامه رسمی که آگهی تشکیل شرکت تعاونی در آن چاپ شده است.
بیشتر بخوانید:
- مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام
- همه چیز در حوزه ثبت شرکت کشت زعفران
متقاضیان محترم ثبت شرکت تعاونی، تنها با مراجعه به مرکز تخصصی ثبت کارا، می توانند کلیه ی امور ثبتی خود را با اطمینان خاطر به متخصصان کارازموده و کاردان بسپارند.
همکاران ما با سال های تجربه ی درخشان، آماده ی ارائه ی خدمات به متقاضیان عزیز می باشند. 88880006-021