می توان شرکت تجاری را این گونه تعریف نمود که قراردادی است میان دو یا چند شخص که بنا بر آن هر یک از شرکاء آورده ای با خود به شرکت می آورد با این وصف که مالکیت هر شریک نسبت به آورده اش منحل می گردد و آورده ها به مالکیت شخص حقوقی شرکت در می آید و سود و زیان نیز به نسبت مقرری بین ایشان تقسیم گردد. چنانچه شما هم قصد دارید که یک شرکت تاسیس کنید و به فعالیت های اقتصادی خود در آن بپردازید باید ابتدا قوانین ثبت شرکت را بدانید و بعد به ثبت شرکت اقدام کنید.
1- شرکت های تجاری به محض تاسیس باید به اداره ثبت اعلام و در دفاتر ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
2- حداقل سن برای ثبت شرکت 18 سال است. توضیح آن که، در قرارداد شرکت مثل همه عقود و قراردادها باید شرایط عمومی صحت عقود رعایت شود که عبارتند از: اهلیت، قصد و رضا، معین بودن موضوع، قانونی بودن جهت و هدف
3- تمامی افراد حقیقی و حقوقی می توانند در ایران به ثبت شرکت اقدام نمایند که البته این افراد می توانند خارجی یا ایرانی باشند.
4- حداقل تعداد سهامداران برای ثبت شرکت 2 نفر و در شرکت های سهامی خاص 3 نفر است.
به طور کلی، حداقل تعداد شرکا در هر یک از شرکت های تجاری به شرح ذیل می باشد:
5- برای عضویت در هیات مدیره شرکت سهامی، شخص باید اهلیت داشته باشد و سهام دار شرکت باشد، علاوه بر این، نباید مشمول بعضی محرویت ها و ممنوعیت هایی که قانون مقرر کرده است باشد.
6- اگر فردی دارای سوپیشینه باشد مانعی برای ثبت شرکت نیست اما این فرد نمی تواند هیات مدیره، مدیر عامل یا بازرس باشد.
7- افراد غیر ایرانی می توانند به راحتی بدون شریک ایرانی در ایران شرکت ثبت کنند و مالکیت صد در صدی این شرکت را بر عهده بگیرند.
8- اگر چند شرکت بخواهند با هم شرکتی مستقل احداث کنند می توانند این کار را بدون وجود اشخاص حقیقی انجام دهند.
9- پس از مرحله ثبت، شرکت ها باید نسبت به پلمپ دفاتر تجاری، انجام امور مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند، در غیر این صورت عواقب آن بر عهده ی افراد ذی ربط می باشد.
10- برای پلمپ دفاتر تجاری باید توجه کرد که دفترهای مرتبط با امور شرکت شامل روزنامه، دفتر کل ، دفتر دارایی و دفتر کپیه است که تنها 2 دفتر روزنامه و دفتر کل باید پلمپ گردند و همین طور که گفته شد، در این باره اجبار وجود دارد.
11- حتی در صورتی که شرکت فعالیتی هم ندارد باز هم موظف است تشکیل پرونده دهد .لذا،هر شرکت پس از ثبت می بایست به اداره مالیات مراجعه نموده و جهت تعیین حوزه ی مالیاتی اقدام نماید.
12- شرکت ها پس از شروع فعالیت می بایست در 4 ماه اول هر سال اظهارنامه مالیاتی ارائه بدهند.برای مثال کارکرد سال 91 خود را در دفاتر و صورت های مالی باید از ابتدای فروردین 92 تا انتهای تیرماه 92 به دارایی دهند. در این رابطه لازم به توضیح است، در صورتیکه کارکردی هم نداشتید می بایست دفاتر سفید و اظهارنامه سفید ارسال نمایید.این کار بسیار ساده بوده و از طریق پست هم انجام می شود.
14- در دو صورت شرکت مشمول جریمه مالیاتی می گردد:
15- تغییراتی که در طول حیات شرکت در شرکت ایجاد می شود و به موجب قانون نیاز به ثبت دارد نیز باید توسط مدیران وقت شرکت به ثبت برسد. مواردی چون تغییر مدیر شرکت یا اغییر در اختیارات او و به طور کلی هر تغییری که در حقوق اشخاص ثالث تاثیر داشته باشد و شرکت می خواهد که اشخاص ثالث از آن آگاهی پیدا کنند.
برای ثبت شرکت اظهارنامه تقاضای ثبت و تقاضانامه ثبت شرکت باید بر اساس قانون و آیین ثبت شرکت تقدیم گردد و برای انجام این امر اوراق چاپی مخصوص به وسیله اداره ثبت شرکت ها تهیه و تنظیم شده که متقاضی ثبت شرکت آن ها را در دو نسخه تنظیم و تسلیم مرجع ثبت می نماید.
وفق ماده 196 قانون تجارت اسناد و نوشتجاتی که برای به ثبت رسانیدن شرکت لازم است در نظامنامه وزارت عدلیه معین شده که به طور خلاصه به شرح ذیل می باشد:
بیشتر بخوانید:
- آیا می توان در کشور گرجستان ثبت شرکت انجام داد؟
- شرایط و مدارک ثبت شرکت آرایشی و بهداشتیة
مشاوران ثبت شرکت کارا، با افتخار آماده ی ارائه خدمات به شما متقاضیان محترم می باشند.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. 88880006-021
ثبت شرکت کارا، با بهره گیری از متخصصان کارا و توانمند آماده ارائه ی خدمات به شما متقاضیان عزیز می باشد.