02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

مجمع عمومی شرکت با مسئولیت محدود در صورت بیشتر شدن شریکان از 12 نفر باید حداقل یکبار در سال تشکیل شود. شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت (ماده 94 ق.ت).

در این تعریف:

  • سرمایه به سهم الشرکه تقسیم شده نه به سهام و در شرکت با مسئولیت محدود ورقه ای به نام سهم الشرکه صادر نمی شود
  • مسئولیت شرکاء در مقابل دیون و قروض شرکت در حدود سهم الشرکه ای است که هر شریک سرمایه گذاری نموده
  • سهم الشرکه آزادانه قابل نقل و انتقال نمی باشد
  • شرکت با مسئولیت محدود حداقل بین دو نفر و حداکثر بین هر چند نفری که باشد، تشکیل می گردد.

فایده ای که شرکت های بامسئولیت محدود دارند این است که شرکت های سهامی غالباً احتیاج به سرمایه های مهم دارند و ناچارند شریک زیاد داشته باشند به این جهت مقررات زیادی درباره آن ها وضع شده که رعایت تمام آن ها از عهده اشخاصی که می خواهند شرکاء محدودی داشته باشند خارج است، برعکس این قبیل شرکت ها که اغلب از اشخاصی تشکیل می شود که با یکدیگر دوست و یا همکارند و در حقیقت شرکت فامیلی است، از آن قیود تا اندازه ای آزاد است. در ممالک خارجی هم گرچه گاهی اتفاق می افتد که شرکت بامسئولیت محدود دارای شرکاء زیادی باشد ولی اکثراَ شرکاء محدود و انگشت شمارند. مخصوصاَ در کشور ما که تجارت جنبه خصوصی دارد، شرکت با مسئولیت محدود رواج زیادی یافته و با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها معلوم می شود تمایل مردم به این قبیل شرکت ها بیشتر است.

مجامع عمومی شرکت مسئولیت محدود

در صورتیکه شرکاء بامسئولیت محدود از 12 نفر تجاوز کند، شرکاء باید حداقل سالی یک مرتبه مجمع عمومی تشکیل دهند. ماده 109 قانون تجارت مقرر می دارد: "هر شرکت بامسئولیت محدود که عده شرکاء آن بیش از 12 نفر باشد، باید دارای هیئت نظار بوده و هیئت مزبور لااقل سالی یک مرتبه مجمع عمومی شرکاء را تشکیل دهد". بطوریکه ملاحظه می شود قانون تجارت دعوت مجمع عمومی را در شرکت بامسئولیت محدود به عهده هیئت نظار گذاشته و علاوه بر آن تصریح ننموده است که مجمع عمومی مزبور برای چه منظوری تشکیل می شود. ولی بدیهی است که مجمع عمومی مزبور همان مجمع عمومی عادی سالیانه است که در شرکت های سهامی نیز برای تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت تشکیل می شود.

مخصوصاً که مفاد ماده 170 قانون تجارت که رعایت آن طبق ماده 109 برای شرکت های بامسئولیت محدود نیز اجباری است، تصریح می کند که: "تا پانرده روز قبل از انعقاد مجمع عمومی هر صاحب سهمی می تواند (خود یا نماینده او) در مرکز اصلی شرکت حاضر شده از صورت بیلان و صورت دارایی و راپرت هیئت نظار اطلاع حاصل کند".
علاوه بر مجمع عمومی عادی که تشکیل آن به موجب ماده 109 سالی یک مرتبه اجباری است، ماده مزبور پیش بینی می کند که: "هیئت نظار می تواند شرکاء را برای انعقاد مجمع عمومی فوق العاده دعوت نماید. البته عبارت مجمع عمومی فوق العاده درباره شرکت های بامسئولیت محدود از نظر دکتر حسن ستوده (در کتاب حقوق تجارت جلد دوم) صحیح نمی باشد، چرا که معلوم نیست چه فرقی بین مجمع عمومی عادی یا فوق العاده وجود دارد.

مگر اینکه کلیه مجامعی را که خارج از مجمع عمومی عادی سالیانه است، فوق العاده تصور کنیم. زیرا تشریفات مخصوصی که برای تشکیل مجامع عمومی فوق العاده در شرکت های سهامی در نظر گرفته شده است، برای شرکت های بامسئولیت محدود در نظر گرفته نشده و هیچگونه تفاوتی بین مجامع عمومی عادی یا فوق العاده از لحاظ دعوت و حد نصاب حضور شرکاء پیش بینی نشده است مگر آنکه تصمیمات مربوط به مفاد ماده 102 و 111 را مربوط به مجمع عمومی فوق العاده بدانیم و سایر تصمیمات را مربوط به مجمع عمومی عادی.

قانون تجارت ایران مقررات مخصوصی راجع به طرز دعوت و تشکیل مجامع عمومی شرکت های بامسئولیت محدود پیش بینی ننموده و اساسنامه شرکت می تواند هر طور که صلاح بداند مقررات مربوط به مجامع عمومی را تعیین نماید. در صورتیکه اساسنامه شرکت در این موضوع ساکت باشد، طرز دعوت و تشکیل مجامع عمومی معمولاَ مطابق مقرراتی که در مقالات پیشین درباره شرکت های سهامی توضیح داده شده است، به عمل می آید.

بیشتر بخوانید:

ثبت تغییرات شرکت به چه صورت انجام می شود؟

معایب و مشکلات ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود چیست ؟

با متخصصان ثبت شرکت کارا، با اطمینان خاطر کار را به کاردان بسپارید.
شماره تماس: 88880006-021
دفتر مرکزی: ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع پل کردستان، ضلع شمال غربی تقاطع، بن بست فرشید، پلاک 8، واحد 1