02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

• تعریف تبدیل و ارکان آن :
شرکت ها در قالب های مختلف قانونی تشکیل می شوند اما به علل مختلف تبدیل این شرکت ها و تغییر قالب قانونی آن ها لازم می آید که به دنبال آن چگونگی این تبدیل و امکان قانونی آن طرح می گردد.

-آیا می توان در کشور گرجستان ثبت شرکت انجام داد؟

شرایط و مدارک ثبت شرکت نقشه برداری

- ثبت شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟

منظور از تبدیل شرکت این است که "بدون محو شخصیت حقوقی قبلی آن و ایجاد شخصیت حقوقی جدید برای آن شرکت شکل و قالبی نو پیدا کند."مثل اینکه شرکت سهامی خاص با حفظ شخصیت حقوقی خود به شرکت سهامی عام تبدیل شود یا اینکه شرکت تضامنی به شرکت سهامی خاص یا عام تبدیل شود.
حقوق ایران تحت تاثیر تئوری استقلال شخصیت حقوقی، تبدیل شرکت را به عنوان یک عمل حقوقی مجاز می پذیرد. قدر مسلم آن است که تصمیم‌ گیری به تنهایی موجب تبدیل شرکت نمی‌گردد بلکه باید با ملاحظه شرایط ایجاد هر یک از انواع شرکت‌ها، شرایط شرکت موجود را با شرایط شرکت مورد نظر تطبیق داد. این امر ممکن است مستلزم افزودن تعداد شرکا، افزایش سرمایه و همچنین اصلاحاتی در اساسنامه شرکت و نظایر آن باشد.
ارکان تبدیل :
1- تغییر ساختار
2- ثبات شخصیت حقوقی
• سوال :
1- تبدیل شرکت ها به یکدیگر به چند شکل امکان دارد؟
2- شرایط تبدیل شرکت ها به یکدیگر چیست؟
3- موضوع شرکت ها چگونه تغییر می کند؟
4- تغییر موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری چگونه است؟
 پاسخ :
1- تبدیل شرکت ها به دوشکل اجباری واختیاری است.
2- تغییر شرکت ها دارای شرایط مشترک وگاها اختصاصی است.
3- امکان تغییر موضوع شرکت در اختیار مجمع عمومی فوق العاده است،که در اساسنامه شرکت پیش بینی می شود.
4- تبدیل موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری وبا تغییرموضوع والبته رعایت تشریفات وشرایط مشترک واختصاصی امکان پذیراست.

• نکات قابل ذکر در تبدیل موسسات غیر تجاری به شرکت :

1- برای تبدیل موسسه غیر تجاری به شرکت تجاری ابتدا می بایست مجمع عمومی فوق العاده حکم به تبدیل موسسه به شرکت با قالب مشخص و تغییر موضوع شرکت دهد،البته در صورت تبدیل به شرکت سهامی موضوع می تواند غیر تجاری باشد.
2- حد نصاب های لازم در شرکت مقصد می بایست رعایت شود؛ به عنوان مثال در شرکت های سهامی تعداد شرکا از 3 نفر نمی تواند کمتر باشد.در برخی از شرکت ها مقدار سرمایه اولیه باید فراهم شود و در برخی دیگر می بایست سرمایه اولیه تقویم و تمامی آن پرداخت شود در صورت رعایت کلیه شرایط مشترک و اختصاصی تصمیم مجمع عمومی می بایست ظرف یک ماه به اداره ثبت شرکت ها اعلام شود و گرنه در مقابل اشخاص ثالث معتبر نخواهد بود.
3- اداره ثبت شرکت ها در مقابل موضوع مورد بحث به صورت کاملا مضیق برخورد می کند؛ دلایلی که برای این امر خویش قائلند بیشتر به لحاظ عملی و مشکلات اجرایی ناشی از کهنگی ساز و کار ثبت شرکت ها می باشد.
تعریف شرکت و موسسات غیرتجاری :
شرکت یا کمپانی ، به معنای یک انجمن یا بنگاه تجاری یا یک شخص حقیقی یا حقوقی یا ترکیبی از هر دوی آنها است.ینا بر تعریف قاون مدنی ایران، شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیء واحد به نحو اشاعه (انتشار).ولی این تعریف در بر گیرنده مشاعات نیز می باشد؛ بنا بر تعریفی که از قانون تجارت استنباط می شود،شرکت،قراردادی است که بر اساس آن اعضاء یا شرکاء سود حاصل از سرمایه را تقسیم می کنند.شرکت ها در قوانین ایران شخصیت حقوقی دارند.
• مجمع عمومی شرکت :
مجمع عمومی، اجتماع اشخاصی (اعم از حقیقی یا حقوقی) است که صاحبان شرکت می باشند و شخصیت حقوقی شرکت وابسته به وجود آنها است.در واقع جمع صاحبان سهام شرکت را مجمع عمومی می نامند.
مجمع عمومی بالاترین مرکز قدرت شرکت و صاحب اختیار آن می باشد و در خصوص سرنوشت شرکت و نحوه فعالیت و اداره انحلال و سایر اموری که به شرکت مربوط است،حق اتخاذ هر نوع تصمیمی را دارا می باشد.
مجمع عمومی سه قسم است:
1_مجمع عمومی موسسین
2_مجمع عمومی عادی
3_مجمع عمومی  فوق العاده
انواع شرکت های تجاری :
شرکت های تجاری به موجب ماده 20 قانون تجارت بر هفت قسم به شرح زیر طبقه بندی شده اند.
1_شرکت های سهامی
2_شرکت های با مسئولیت محدود
3_شرکت های تضامنی
4_شرکت های نسبی
5_شرکت های مختلط سهامی
6_شرکت های مختلط غیر سهامی
7_شرکت های تعاونی تولید و مصرف
از طرفی، موسسات غیر تجاری موسساتی هستند که جهت مقاصد غیر تجاری مثل امور علمی ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شوند و تشکیل دهندگان آنها ممکن است قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.تشکیل مزبور از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می تواند عناوینی از قبیل انجمن بنگاه کانون و امثال آن را اتخاذ نمایند.
• موسسات غیر تجاری به دو قسمت تقسیم می شوند:
1_موسساتی که هدفشان جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد.
2_موسساتی که هدفشان جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد مانند:کانون های فنی و حقوقی و غیره
موسسات غیر تجاری باید در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در دایره ثبت شرکت ها ی اداره ثبت مرکز اصلی موسسه به ثبت برسند و جهت ثبت آن کلیه اقدامات تاسیس شرکت ها به همراه رعایت مواد آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیل و موسسات غیر تجاری که در سال 1337 به تصویب رسیده است ضروری می باشد.

• مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسات غیر تجاری:

1.دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
2.دو برگ اساسنامه تکمیل شده
3.تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی
4.تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین و مدیران
5.اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز نیاز به مجوز داشته باشند.
6.دو جلد صورتجلسه هیات مدیره یا رکن اداره کننده
7.چنانچه موسسه در کشور دیگری هم به ثبت رسیده است ارائه گواهی نامه تصدیق به همراه ترجمه فارسی (دو نسخه)
8.اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
⃰ تشکیلات مزبور طبق ماده 584 قانون تجارت،از تاریخ ثبت،شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عناوینی از قبیل انجمن، بنگاه، کانون و امثال آن را اتخاذ کنند.
• یاد آوری می شود که :
_اساسنامه این تشکیلات می تواند مانند اساسنامه شرکت های با مسئولیت محدود باشد.
_موسسات دارای مجمع عمومی فوق العاده و عادی می باشد و اعضای هیات مدیره را مجمع عمومی عادی تعیین می کند.
_انحلال موسسات می تواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده  و یا به حکم دادگاه باشد.
_تصفیه به وسیله مدیر یا مدیران شرکت بر طبق اساسنامه می باشد و اگر متصدی تصفیه تعیین نشده باشد در صورت انحلال اختیاری مجمع عمومی فوق و در صورت انحلال اجباری دادگاه آن را تعیین می کند.
تذکر: حداقل شرکا در موسسات فوق نباید کمتر از دو نفر باشد و قید سرمایه به هر میزان مجاز است.
• انحلال  و تصفیه موسسات غیر تجاری :
انحلال موسسات غیر تجاری می تواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و یا به موجب حکم دادگاه باشد.چنانچه انحلال اختیاری صورت گرفته باشد تصفیه آن مطابق مقررات مندرج در اساسنامه توسط مدیر یا مدیران آن انجام می شود و در صورتی که متصدی امر تصفیه و چگونگی انجام آن معین نشده باشد مجمع عمومی فق العاده به هنگام انحلال، یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه با تعیین حدود اختیارات آن معرفی می نماید.
اگر انحلال به موجب حکم دادگاه باشد امر تصفیه به عهده متصدی مقرر در اساسنامه خواهد بود و چنانچه متصدی مشخص نشده باشد دادگاه ضمن حکم انحلال یک نفر را جهت امر تصفیه معین می نماید ومطابق قانون تجارت امر تصفیه صورت خواهد گرفت.