شرکت بامسئولیت محدود بین دو یا چند نفر ( حداقل دو نفر ) تشکیل می شود و شرکا می توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. هم چنین شخص محجور توسط ولی یا قیم می تواند شریک شرکت بامسئولیت محدود شود.
- اقدامات لازم جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- ثبت شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟
به موجب ماده 95 ق.ت، شرکت بامسئولیت محدود الزاماَ برای امور تجاری تشکیل می شود، اما به موجب ماده 2 لایحه ، شرکت سهامی می تواند برای امور تجاری یا غیرتجاری تشکیل شود.
شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. یعنی دو شرط تادیه تمام سهم الشرکه نقدی و تسلیم و تقویم سهم الشرکه غیرنقدی شرط تشکیل شرکت می باشد.
آورده شرکا می تواند نقد و غیرنقد باشد. سرمایه شرکت بامسئولیت محدود به قطعات سهام تقسیم نمی شود و این شرکت نه سهامدار دارد و نه سهم ، بلکه شریک دارد و سهم الشرکه . هم چنین به موجب ماده 102 ق.ت، سهم الشرکه شرکا نمی تواند به شکل اوراق تجاری قابل انتقال اعم از با اسم یا بی اسم و غیره درآید و به همین دلیل امکان پذیره نویسی و عرضه عمومی سرمایه در شرکت بامسئولیت محدود وجود ندارد.
در شرکت بامسئولیت محدود مانند سایر شرکت های قانون تجارت حداقل و حداکثر سرمایه تعیین نشده است . حداقل سرمایه در سهامی عام 5 میلیون ریال و در سهامی خاص یک میلیون ریال می باشد.
یادآوری می گردد در شرکت بامسئولیت محدود :
- سهم الشرکه نمی تواند به صورت اوراق تجاری قابل نقل و انتقال درآید، برخلاف شرکت های سهامی که در آن سهم هر شریک به صورت اوراق بانام یا بی نام سهام در در می آد و قابل نقل و انتقال نیز بود. ( ماده 102 ق. ت )
- انتقال سهم الشرکه منوط است به رضایت عده ای از شرکاء که : 1/ اقلاَ سه ربع سرمایه شرکت متعلق به آن ها باشد و 2/ حائز اکثریت عددی نیز باشند. ( ماده 102 ق. ت )
- برخلاف شرکت های سهامی که انتقال سهام با تحویل اوراق سهام و نهایتاَ در مورد سهام بانام با ثبت در دفتر شرکت به عمل می آید، انتقال سهم الشرکه فقط از طریق سند رسمی صورت می گیرد. در این رابطه در ماده 103 قانون تجارت آمده است : " انتقال سهم الشرکه به عمل نخواهد آمد مگر به موجب سند رسمی ".
در شرکت بامسئولیت محدود تمام سرمایه می تواند نقد یا غیرنقد باشد. در خصوص آورده نقدی در شرکت بامسئولیت محدود ، قانون گذار تشریفات خاصی مانند حساب بانکی را پیش بینی نکرده است و پرداخت می تواند به هر شکلی باشد مانند نقد، چک یا حواله . آورده غیرنقد باید تقویم و تماماَ تسلیم شود .
در این 3 مورد آورده غیرنقد موجب تشکیل شرکت نمی شود :
1. مال متعلق به دیگری باشد. 2. حق انتفاع می تواند به عنوان آورده باشد اما منتفع نمی تواند مال موضوع حق انتفاع که متعلق دیگری است را تسلیم کند.3. مال مقید مانند مال مرهونه و آن هم حالتی که میزان دین از ارزش مال بیشتر یا معادل آن است. به عقیده دکتر اسکینی، صنعت نمی تواند به عنوان آورده در شرکت بامسئولیت محدود پذیرفته شود مگر در شرکت های خانوادگی و فعالیت صنعتگران و امثال آن. هم چنین ایشان عقیده دارند، آورده های غیرنقد مانند تعهد به کار را می توان در شرکت بامسئولیت محدود پذیرفت و این آورده های غیرنقد مانند تعهد به کار را می توان در شرکت با مسئولیت محدود پذیرفت و این آورده فقط در تسلیم سود موثر می باشد و نه در حقوق طلبکاران ، زیرا طلبکاران نمی توانند کار را به عنوان آورده توقیف کنند.
تقویم آورده غیرنقد با تراضی تمام شرکا می باشد، اما در شرکت سهامی ارزیابی آورده غیرنقد توسط کارشناس رسمی دادگستری الزامی است. هم چنین در شرکت سهامی عین یا مدارک مالکیت باید به بانک تسلیم شود اما در شرکت بامسئولیت محدود به مدیر شرکت تسلیم می شود.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما در ثبت شرکت کارا ، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.