استان خراسان رضوی در شمال شرق ایران با مساحتی حدود 144 هزار و 681 کیلومتر مربع ، جزو چهارمین استان بزرگ کشور محسوب می شود. این استان دارای صنعت پر رونق و یکی از اهداف تجاری با ظرفیت اقتصادی بالا می باشد، از این رو اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری استان رضوی، یکی از پر کاربردترین ادارات در بین استان های ایران می باشد.
- آنچه که باید در مورد ثبت شرکت گردشگری بدانید
- نکاتی درباره ثبت شرکت خدماتی نظافتی
- نکاتی در مورد ثبت شرکت صادرات و واردات
برای ثبت کردن شرکت در استان رضوی شما متقاضیان عزیز می توانید شرکت خود را به صورت شرکت سهامی ( عام و خاص ) ، با مسئولیت محدود ، تضامنی، تعاونی ، و ... به ثبت برسانید. پر رونق ترین قالب ثبتی در این استان، ثبت شرکت با مسئولیت محدود می باشد . شرکت های با مسئولیت محدود با حداقل 2 نفر بالای 18 سال به ثبت می رسند.
در ادامه ضمن تشریح بیشتر راجع به نکات اساسی انجام این کار در خراسان رضوی ، به توضیح راجع به چگونگی ثبت برند در خراسان رضوی می پردازیم. مسلماَ، برندها ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت برای شرکت شما هستند.
موضوع شرکت :
برای به ثبت رساندن شرکت، موضوع آن باید از طرف سهامداران یا شرکا مشخص گردد. موضوع شرکت ( صرف نظر از اینکه نباید نامشروع و برخلاف قانون باشد ) باید عملی و جالب و متضمن منافعی برای شرکا باشد.
موضوع شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا که شخص حقوقی فقط درباره موضوعاتی می تواند عمل کند که در موضوع شرکت تصریح شده باشد به این جهت اصولاَ، کلیه شرکت ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می کنند تا بتوانند کلیه اموری را که لازم باشد انجام دهند به هر حال تعیین موضوع شرکت بسته به نظر شرکا است و حدود عملیات شرکت را تعیین می کنند.
اسم شرکت:
تمامی شرکت ها و موسسات غیرتجاری باید در بدو تاسیس و قبل از ثبت برای خود نامی انتخاب نمایند، در واقع اولین قدم انتخاب اسم است.
نام پیشنهادی برای شرکت یا موسسه باید از اداره ثبت شرکت ها استعلام و در صورت تایید، شرکت یا موسسه با آن نام به ثبت برسد. برای انجام این کار، متقاضی باید به موارد ذیل توجه داشته باشد :
1) نام پیشنهادی خارجی نباشد؛
2) سابقه ثبت نداشته باشد؛
3) دارا معنا و مفهوم باشد؛
4) با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد.
قانون تجارت ایران نیز برای تعیین اسم بعضی شرکت ها ضوابطی را در نظر گرفته است از جمله برای شرکت با مسئولیت محدود که مقرر داشته است : " اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد والا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده هدر مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت " ( ماده 96 ق. ت ) و در مورد شرکت تضامنی و نسبی، ذکر لااقل اسم یک نفر از شرکا و در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل ( و شرکا ) یا ( و برادران ) قید شود و در شرکت های مختلط سهامی و غیرسهامی نیز لااقل باید اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.
لازم به ذکر است در حال حاضر با توجه به فرایند الکترونیکی شدن ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، مراحل انتخاب و تایید نام، کاملاَ به صورت الکترونیکی و به صورت غیرحضوری انجام می پذیرد و متقاضی این امر می تواند با ورود به سامانه ثبت شرکت ها نسبت به انجام آن اقدام نماید.
سرمایه شرکت:
هر شرکتی که تاسیس می شود باید برای انجام کار و فعالیت خود سرمایه ای داشته باشد، سرمایه شرکت ها از طرف شرکا و سهامداران آن تامین می شود، سرمایه شرکت ها اصولاَ به وجه رایج کشور تعیین می شود منتهی شرکا می توانند برای تامین سرمایه شرکت حصه خود را به صورت نقدی یعنی به پول یا به صورت غیرنقدی تعیین کنند.
در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیرنقدی باشد ( اعم از اموال منقول مثل خودرو، کامیون و غیره و اموال غیرمنقول مثل زمین و ملک ) ارائه تقویم نامه ( ارزیابی قیمت ) توسط کارشناس رسمی دادگستری ضروری است. یعنی ابتدا آن مال باید به وسیله کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی و قیمت گذاری شود تا قیمت و ارزش آن مشخص شود و سپس به عنوان سرمایه شرکت قید شود و در صورتی که اموال غیرمنقول جزء سرمایه شرکت قرار گیرد ارائه سند مالکیت آن به اداره ثبت شرکت ها ضروری می باشد.
قانون تجارت ایران برای تاسیس برخی شرکت ها مبلغی را به عنوان حداقل سرمایه در نظر گرفته است، طبق ماده 5 ل. ا. قانون تجارت حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت سهامی عام پنج میلیون ریال و برای شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال تعیین شده است؛ ولی قانون تجارت برای سایر شرکت ها حداقل سرمایه در نظر نگرفته است.
لازم به ذکر است با توجه به اینکه تصویب قانون تجارت مربوط به سال های خیلی قبل می باشد لازم است که در بازنگری قانون تجارت با توجه به تورم موجود که دیگر یک میلیون ریال پول ارزش چندانی ندارد مبلغ مزبور افزایش پیدا بکند.
تشکیل کلیه شرکت های مذکور در قانون تجارت موکول به تنظیم شرکت نامه رسمی است. ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون ثبت شرکت ها مصوب 1311 تصریح می کند که در هر محلی که اداره ثبت اسناد و یا دفتر اسناد رسمی موجود است شرکت های تجاری که در آن محل تشکیل می شود، باید به موجب شرکت نامه تشکیل گردد و بند 2 ماده 47 قانون ثبت نیز ثبت شرکت نامه را اجباری می داند.
البته لازم به ذکر است در مورد شرکت های سهامی عام و خاص به موجب مواد 6 و 18 و 20 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/ 12/ 1347 تنظیم شرکت نامه لازم نیست و تنظیم اظهارنامه کافی خواهد بود.
چون طبق ماده 5 از طرح اصلاحی آیین نامه ثبت شرکت ها مصوب 1340، دفاتر ثبت شرکت ها در اداره ثبت شرکت ها، قائم مقام دفاتر اسناد رسمی می باشند، موسسات شرکت های تجاری، شرکت نامه را از روی اوراق چاپی که اداره ثبت شرکت ها در اختیار آنان می گذارد، تنظیم نموده و موسسان امضا می نمایند و همان اوراق عیناَ در دفتر ثبت شرکت ها وارد و ثبت می شود و با ابطال تمبر حق الثبت شرکت ها، شرکت نامه رسمی در حکم اسناد رسمی در می آید و به این ترتیب نیازی به حضور در دفاتر اسناد رسمی و ثبت شرکت نامه نمی باشد.
هزینه و مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در خراسان رضوی
از جمله سوالات علاقمندان به ثبت کردن شرکت در خراسان رضوی ، هزینه و مدت زمان این کار در این استان است.
با توجه به روال اداری ثبت شرکت ها ، معمولاَ به طور متوسط 20 الی 30 روزه می توان شرکت را به مرحله ثبت و اخذ شماره ثبت رساند.
هزینه ثبت شرکت در خراسان رضوی نیز به عوامل متعددی بستگی دارد. عواملی مانند سرمایه اولیه شرکت، نوع شرکت ، فعالیت آن، تعداد اعضا و سایر مسائل. البته تعرفه وجوه دولتی نیز در این میان بی تاثیر نیست که آن هم سالانه افزایش دارد.
علامت تجاری یا برند ، عبارت است از نام ، عبارت ، اصطلاح، علامت ، نشانه، نماد ، طرح یا ترکیبی از این موارد که به منظور معرفی محصولات یا خدمات یک شرکت تجاری و متمایز ساختن آن از محصولات شرکت های دیگر استفاده می شوند.
برند همان نشانه یا سمبل یا آرم گرافیکی شرکت ها برای معرفی محصولاتشان است و در واقع نمادی است که با هدف فروش کالاها یا ارائه خدمات مورد استفاده قرار می گیرد. برند به خریدار کمک می کند فقط با ملاحظه آن در روی یک کالا اقدام به خرید نموده بدون آنکه نام شرکت یا سازنده آن را بداند.
برند هر شرکتی منحصر به فرد است به این معنا که دیگران حق استفاده از آرم تجاری آن را برای فروش و معرفی کالاهایشان نخواهند داشت.
برندها به خودی خود دارای ارزش مادی و معنوی هستند و برخی از شرکت ها بعد از به شهرت رساندن یک علامت تجاری یا برند، حقوق مادی و معنوی آن را به شرکت های دیگر می فروشند.
علائم تجاری در واقع جزء مالکیت معنوی فرد محسوب می شوند و دارای ارزش اقتصادی هستند و قسمتی از اموال شرکت ها محسوب شده و قابلیت انتقال و فروش به غیر را دارند اما نام ها و نشان های تجاری، از نظر قدرت و ارزش یکسان نیستند، یک نام و نشان تجاری قدرتمند از ارزش زیادی برخوردار است.
طبق ماده 46 قانون ثبت اختراعات و غیره، اسم یا عنوانی که ماهیت یا طریقه استفاده از آن برخلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد و یا موجبات فریب مراکز تجاری یا عمومی را نسبت به ماهیت موسسه ای فراهم کند که اسم یا عنوان معرف آن است، نمی تواند به عنوان یک نام تجاری به کاررود.
با رعایت قوانین و مقررات ثبت اجباری نام های تجاری، این قبیل نام ها حتی بدون ثبت، در برابر عمل خلاف قانون اشخاص ثالث حمایت می شوند.
هر گونه استفاده از نام تجاری توسط اشخاص ثالث، به صورت نام تجاری یا علامت یا علامت جمعی، یا هرگونه استفاده از آن ها که عرفاَ باعث فریب عموم شود، غیرقانونی تلقی می شود.
طبق ماده 105 آیین نامه قانون ثبت اختراعات و غیره ثبت علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.
اظهارنامه ثبت علامت باید در دو نسخه و در فرم مخصوص و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکر تاریخ، توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضا شود.
نکته : در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائه اصل مدارک مورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن الزامی است. مرجع ثبت در صورت لزوم می تواند در جریان بررسی اظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند.
متقاضی باید اظهارنامه ثبت علامت با پست سفارشی به مرجع ثبت تسلیم نماید.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید بسیار سپاسگزاریم.
به دلیل تعداد بالای شرکت های ثبت شده در این استان و تقاضای بالا برای ثبت کردن شرکت و ثبت برند در استان رضوی ، ضروری است تا موسسه ای به صورت تخصصی این امور را انجام دهد، از این رو موسسه حقوقی کارا افتخار دارد با استفاده از توان بالای کادر مجرب خود ، در کوتاه ترین زمان ممکن اقدامات حقوقی و ثبتی لازم را به عمل آورد.