02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

پس از اتمام فرآیند ثبت شرکت و تخصیص شماره ثبتی و شناسه ملی ، در صورتی که سهامداران و هیئت مدیره شرکت قصد ایجاد تغییر در شرکت را داشته باشند ، طی مجمع عمومی فوق العاده و یا مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده با تمام و یا اکثریت حضور شرکاء یا صاحبان سهام در این مورد اتخاذ تصمیم می نمایند.

ثبت تغییرات شرکت به چه صورت انجام می شود؟

نحوه ی ثبت اینترنتی تغییرات شرکت

هر گونه ثبت تغییرات شرکت از قبیل تغییر نام ، تغییر آدرس، تغییر یا الحاق به موضوع، انحلال ، ورود و خروج شریک ، افزایش و یا کاهش سرمایه ، تبدیل سهام بانام به بی نام ، تعیین اعضاء هیئت مدیره ، انتخاب بازرس ، تعیین حق امضاء و ... در مجامع ذیل قابل تصویب می باشد :
مجمع عمومی فوق العاده :
این مجمع در موارد و شرایط ذیل در ثبت تغییرات شرکت ها تصمیم گیری می نماید :
- افزایش سرمایه و یا کاهش سرمایه ( که می تواند با ورود و خروج شریک برگزار شود ) .
- اصلاح مفاد اساسنامه که می تواند شامل :
تغییر آدرس، تبدیل سهام بی نام به بانام ، نقل و انتقال سهام و یا سهم الشرکه ، تاسیس شعبه ، افزایش یا کاهش سرمایه و یا ورود شرکاء و خروج شرکاء و سایر مواردی که طبق قانون تجارت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می تواند برگزار شود باشد .

مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده 

اختیارات مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده مبنی بر انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین سمت مدیران و حق امضاء می باشد.
چند نکته :
- تصویب ترازنامه سالیانه که می تواند در مجمع عمومی سالیانه در چهار ماهه اول سال برگزار شود در حیطه صلاحیت و مخیرات مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده هم می تواند برگزار شود.
- در صورتی که مجمع عمومی عادی طی 4 ماه اول سال ، پس از پایان سال مالی تشکیل شود ، " مجمع عمومی عادی سالیانه " و در ماه های دیگر " عادی به طور فوق العاده " نامیده خواهد شد.
برای ثبت تغییرات شرکت نیاز به تنظیم صورتجلسه تغییرات می باشد. روش و مقررات خاصی جهت تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت جاری است و باید نکات بسیاری را با توجه به قانون تجارت ، اساسنامه شرکت و نوع شرکت یا موسسه و همچنین بخشنامه های داخلی اداره ثبت شرکت ها و سامانه ثبتی شرکت ها لحاظ کرد.
به طور خلاصه انواع صورتجلسات تغییرات شرکت ها به شرح ذیل می باشد :
- صورتجلسه تغییرات موضوع شرکت
- صورتجلسه تغییرات الحاق به موضوع شرکت
- صورتجلسه تغییرات نام شرکت
- صورتجلسه تغییرات محل شرکت
- صورتجلسه تغییرات یا تمدید مدیر تصفیه
- صورتجلسه تغییرات تبدیل نوع سهام ( بانام به بی نام و بالعکس )
- صورتجلسه پرداخت سرمایه تعهدی
- صورتجلسه تاسیس یا انحلال شعبه
- صورتجلسه انحلال شرکت
- صورتجلسه تغییرات اصلاح مفاد اساسنامه شرکت
- صورتجلسه تغییرات انتخاب بازرسین ( سهامی خاص )
- صورتجلسه تغییرات انتخاب اعضای هیئت مدیره
- صورتجلسه تغییرات نقل و انتقال سهام یا سهم الشرکه
- صورتجلسه تغییرات خروج شریک یا سهامدار
- صورتجلسه تغییرات ورود شریک یا سهامدار جدید به شرکت
- صورتجلسه تغییرات کاهش سرمایه
- صورتجلسه تغییرات افزایش سرمایه شرکت

نحوه ثبت اینترنتی صورتجلسات تغییرات شرکت ها 

برای وارد کردن اطلاعات ثبت صورتجلسات تغییرات شرکت نخست می بایست اطلاعات ذیل را در سامانه اداره ثبت شرکت ها تکمیل نمایید :

- اطلاعات شرکت :
چنانچه شناسنامه ملی شرکت خود را در اختیار دارید آن را در قسمت مربوطه درج و کلید گام بعدی را کلیک نمایید.
در صورتی که شناسه ملی شرکت را در اختیار ندارید می توانید با استفاده از شماره ثبت و انتخاب نوع شرکت به مرحله بعد بروید.
شماره ثبت شرکت : شماره ای است که زمان ثبت به شرکت مختص گردیده است . این شماره در صورتجلسه تاسیس و اساسنامه شرکت درج گردیده و می توانید به آن مراجعه نمایید.
نوع شرکت : در این قسمت باید نوع شرکت خود را وارد کنید. مثلاَ شرکت با مسئولیت محدود ، سهامی خاص ، تضامنی و یا غیره
- اطلاعات جلسه :
در این گام ، ابتدا نوع صورتجلسه که به عنوان مثال ممکن است مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق العاده و ... باشد تعیین می شود. دقت داشته باشید که نوع صورتجلسه بر مبنای نوع شرکت متفاوت است لذا چنانچه شرکت سهامی خاص باشد نوع صورتجلسات آن با صورتجلسات شرکت با مسئولیت محدود تفاوت خواهد داشت . آنچه در نوع صورتجلسه مشاهده می کنید صورتجلساتی است که با توجه به نوع شرکت می توانید انتخاب نمایید.
نصاب جلسه نیز معلوم می کند که جلسه با حضور کلیه اعضاء تشکیل شده یا اکثریت اعضاء حضور داشته اند که در این حالت نیز باید گزینه مورد نظر مشخص گردد.
نام و نام خانوادگی، شماره ملی و شماره همراه متقاضی جهت اطلاع رسانی و دسترسی در مواقع خاص نیز باید در این قسمت درج گردد.
همچنین سمت متقاضی که مشخص می کند شخص درخواست کننده اصیل یا وکیل می باشد.
در این قسمت باید تاریخ جلسه ای که برگزار شده است تعیین گردد.
ساعت شروع و خاتمه جلسه نیز در قسمت های مربوطه وارد می گردد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تقدم و تاخر ساعات جلسات را چنانچه چند جلسه در یک روز تشکیل شده باشد رعایت فرمایید.
در پایان با کلیک بر روی کلید گام بعدی وارد صفحه بعد می شویم. در این قسمت نیز می توان با کلیک بر روی کلید " پذیرش موقت" شماره دسترسی 19 رقمی را دریافت نمایید.
نام و نام خانوادگی و سمت امضاء کننده دفتر باید تعیین شود. همچنین " وضعیت توکیل امضاکننده " نشان می دهد که حق توکیل اعطا شده است یا خیر .
- تصمیمات جلسه جهت ثبت تغییرات شرکت :
در این صفحه تصمیماتی که در جلسه اتخاذ شده وارد می شود. شایان ذکر است تصمیماتی که نمایش داده می شود بر اساس نوع صورتجلسه متغیر است. لذا اگر تصمیم جلسه در فهرست مورد نظر وجود نداشته باشد ممکن است که شما مجاز به اتخاذ چنین تصمیمی در این نوع جلسه نباشید.
ابتدا با کلیک بر روی کلید از فهرست نوع تصمیم ، تصمیم مورد نظر را انتخاب نموده و سپس بر روی گزینه " افزودن تصمیم جلسه " کلیک می نماییم.
چنانچه در یک جلسه چند تصمیم اتخاذ شده باشد که باید در یک صورتجلسه گنجانده شود، از فهرست نوع تصمیم انتخاب نموده و کلید " افزودن تصمیم جلسه " را مجدداَ کلیک می نماییم.
برای حذف یک تصمیم بر روی آن کلیک می نماییم. در انتها با کلیک بر روی کلید " گام بعدی " به صفحه بعد می رویم.
چنانچه در موضوع جلسه شما تغییر نام وجود داشته باشد پس از کلیک بر روی کلید " گام بعدی " به صفحه نام های درخواستی می رود و در غیر این صورت به صفحه اشخاص جلسه منتقل می گردد.
- نام های درخواستی :
در ابتدا نام های درخواستی را بر اساس اولویت را مشخص می نماییم. یعنی به ترتیب اسامی که مد نظر است پیشنهاد داده می شود. ذکر این نکته لازم به نظر می رسد که اگر اولویت های بالاتر مورد قبول باشد به اولویت های بعدی ترتیب اثر داده نخواهد شد. سپس در فیلد " نام درخواستی " اسم مورد نظر تایپ می شود. در قسمت توضیحات متقاضی چنانچه شرح یا توضیح اضافی لازم بود می توان اضافه نمود. پس از آن با کلیک بر روی کلید " ثبت نام " اسم پیشنهادی خود را اضافه می نمایید. تعداد اسامی پیشنهادی نباید از 5 اسم جهت نام شرکت بیشتر باشد. برای حذف یک اسم بر روی کلید " حذف " کلیک می نماییم.
نکات حائز اهمیت در انتخاب نام شرکت :
1- نام انتخابی، دارای معنا و مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
2- ریشه فارسی داشته باشد. واژگان انتخابی می بایست در لغت نامه دهخدا و یا در فرهنگ معین وجود داشته باشد.
3- نام شرکت نباید قبلاَ به ثبت رسیده باشد.
4- در انتخاب نام شرکت حتما باید از اسم خاص استفاده شود .
5- لاتین نباشد.
6- اسم شرکت باید سه سیلاب باشد.
7- اگر نام شما نیاز به مجوز از سازمان هایی دارد حتما قبل از تعیین نام باید مجوز های لازم را اخذ نمایید.
8- اضافه کردن اعداد به نام هایی که سابقه دارند پذیرفته نمی شود و در صورت استفاده اعداد در نام های جدید پیشنهادی، باید نگارش آن ها به صورت حروفی باشد.
9- واژه هایی که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام ثبت شده دیگری باشند، پذیرفته نمی شوند.
10- چنانچه تفاوت نام پیشنهادی با نام ثبت شده تنها در استفاده از پسوند جمع (نظیر ون، ین،ها و یا جمع مکسر) یا حذف آن باشد امکان ثبت آن وجود ندارد.
در انتها با کلیک بر روی کلید " گام بعدی " به صفحه بعد می رویم.
- اشخاص جلسه :
در این قسمت باید اعضایی که در جلسه حضور دارند و سمت هر یک را مشخص کنید. ممکن است شخصی به عنوان وکیل یا نماینده یک نفر دیگر در جلسه حضور داشته باشد. همچنین اگر شخصی صرفاَ عنوان سهامدار شرکت را داشته باشد این عنوان انتخاب می شود. اما دقت کنید که اگر شخصی سمتی در جلسه دارد ، به عنوان مثال رئیس یا منشی جلسه است و جزء سهامداران نیز به شمار می رود باید سمتی که در جلسه دارد انتخاب شود. در این صفحه باید اطلاعات نوع شخص، نام شخص، نام خانوادگی شخص، شماره ملی و نام پدر وارد شود.
گزینه ای به نام تابعیت شخص وجود دارد. در این گزینه دو انتخاب وجود دارد. اولی ایرانی و دومی غیرایرانی است. چنانچه گزینه ایرانی انتخاب گردد باید حتماَ شماره ملی شخص وارد گردد و چنانچه غیرایرانی انتخاب شود بایستی شماره گذرنامه وارد شود. اگر نوع شخص، شخص حقوقی باشد نیز وارد نمودن اطلاعات نام شخص، شناسه ملی و شماره ثبت اجباری است.
- سمت اشخاص جلسه :
در این صفحه سمت اشخاص جلسه معین می شود. ابتدا " اشخاص " جلسه از افرادی که قبلاَ وارد کرده ایم انتخاب می شود. سپس سمت در شرکت نیز از فهرست مربوطه انتخاب می شود. بعد از آن سمت در جلسه انتخاب می شود.
- ارتباط اشخاص جلسه :
چنانچه سمت شخص در جلسه " نماینده سهام دار " یا " وکیل سهام دار " باشد در این صفحه وارد می شود. در این بخش ابتدا " نماینده یا وکیل " انتخاب می شود. این فیلد بر اساس آنچه قبلاَ وارد شده است انتخاب می شود. سپس نوع نمایندگی مانند وکیل ، وصی ، قیم یا غیره را از فهرست انتخاب می کنیم. پس از آن نماینده شدن موکل یعنی کسی که این شخص وکیل او شده است انتخاب می شود.
در انتها کلید " ثبت ارتباط شخص " را کلیک می کنیم. اگر بخواهیم اطلاعات وارد شده را پاک می کنیم از کلید " حذف ارتباط شخص " استفاده می نماییم. اگر بخواهیم تغییری در اطلاعات ایجاد کنیم بر روی صفحه کلید مشاهده را کلیک می نماییم. در انتها با کلیک بر روی کلید " گام بعدی " به صفحه بعد می رویم.

- مدارک مورد نیاز جهت ثبت تغییرات شرکت

در این قسمت بنا به تصمیماتی که انتخاب شده و نوع صورتجلسه مدارکی را که متقاضی باید ارائه نماید به صورت خودکار نشان داده می شود. در سمت راست فرم گزینه ای به نام " تایید مدارک مورد نیاز " وجود دارد که باید تیک بخورد. در واقع با زدن تیک متقاضی تایید می نماید که مدارک لازم را مطالعه نموده و نسبت به تهیه و ارائه آن ها اقدام می نماید. در انتها با کلیک بر روی کلید مرحله بعدی به صفحه بعد می رویم .
- متن صورتجلسه :
در این صفحه بایستی متن ثبت تغییرات صورتجلسه تایپ شود. برای جلوگیری از اتلاف وقت می توانید از متون پیش فرضی که در سامانه گذاشته شده است استفاده نمایید. این متون، بر اساس آنچه در تصمیمات انتخاب شده است تغییر می کند. برای این کار باید بر روی گزینه " کلید دریافت متن پیشنهادی رایانه " کلیک نماییم. همچنین این متون کاملاَ قابل تغییر است و قابلیت کپی و الصاق نیز دارد. در این مرحله و پس از تکمیل صورتجلسه بر روی گزینه " پذیرش نهایی " کلیک می کنیم .
- پذیرش نهایی صورتجلسه شرکت :
زمانی که اطلاعات صورتجلسه به شکل کامل و با دقت به واسطه متقاضی وارد رایانه شد، برای ارسال صورتجلسه مکانیزه به اداره ثبت شرکت ها، متقاضی می بایست کلیک کند. بعد از کلیک بر روی این دکمه ، رایانه " تاییدیه پذیرش " را در اختیار متقاضی قرار می دهد که متقاضی باید به دقت آن را مطالعه نموده و بر مبنای آن عمل کند.
ضمناَ متقاضی هر زمان نیاز داشت قادر است دوباره تاییدیه پذیرش را با کلیک برروی چاپ مشاهده کند.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما در ثبت شرکت کارا تماس حاصل فرمایید.
مشاوران مجرب ما در این مجموعه ، با سال ها تجربه ، آماده ی ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند.