02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

شرکت ها مانند اشخاص حقیقی ، به وجود می آیند، زندگی می کنند و می میرند. به وجود آمدن آن ها در حقیقت تشکیل و ثبت قانونی آن هاست و زندگی و حیاتشان همان فعالیتی است که برای رسیدن به اهداف خاص خود عهده دار می شوند. مرگ شرکت ها هم در حقیقت انحلال آن هاست.

- نکات کلیدی در رابطه با تاسیس و ثبت شرکت سهامی خاص

مسائل و پرسش های زیادی برای افراد متقاضی ثبت و راه اندازی شرکت وجود دارد . برای یافتن پاسخ این پرسش ها ، مناسب است که با مفاهیم ابتدایی تاسیس شرکت آشنا شویم .

چه نوع شرکت هایی برای ثبت داریم ؟

یکی از پرسش های همیشگی فعالان اقتصادی، زمانی که می خواهند در قالب شرکت به کسب و کار بپردازند، تعیین نوع شرکت است. معمولاَ افراد نمی دانند کدام شرکت را تاسیس کنند . قانون تجارت ایران در ماده 20 ، انواع شرکت های تجاری را احصا کرده است که ذیلاَ سعی نموده ایم اطلاعات کاملی راجع به این شرکت ها در دسترس خوانندگان محترم قرار دهیم.
شرکت های تجاری بر هفت قسم است :
1- شرکت سهامی
2- شرکت با مسئولیت محدود
3- شرکت تضامنی
4- شرکت مختلط غیرسهامی
5- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت نسبی
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف .
انگیزه ایجاد شرکت ها، تقسیم اختیارات ومسئولیت آن ها ، تعداد اعضا، سرمایه مورد نیاز ، نحوه تصمیم گیری در شرکت ها و ... از جمله عواملی هستند که بر نوع شرکت تاثیر می گذارند. از این رو، از میان شرکت های تجاری هفتگانه ، شرکت های سهامی به خصوص شرکت سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود ، عمومیت بیشتری نسبت به سایر شرکت ها دارند.
- شرکت های سهامی خاص، نوعی شرکت سهامی است که سهام آن قابل دادوستد در بورس اوراق بهادار نیست ولی توسط مردم به راحتی قابل معامله است. هنگام تشکیل چنین شرکتی باید تمام سرمایه آن در موقع تاسیس توسط موسسان تامین و بخشی از سرمایه در بانک سپرده گذاری شده باشد.
این شرکت از پرکاربردترین شرکت ها است. گفتنی است تاکنون حدود 604000 شرکت سهامی خاص به ثبت رسیده است. شما با حداقل سه نفر شریک ، می توانید اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص نمایید. سرمایه شرکت در موقع تاسیس، نباید کم تر از یک میلیون ریال باشد.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص 

* اصل مجوز فعالیت از مراجع قانونی مربوط ( اگر موضوع فعالیتتان نیاز به مجوز دارد )
* کپی برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه موسسان ( شناسنامه و کارت ملی ) ، مدیران و بازرسان
* فرم تعیین نام تکمیل شده
* دو نسخه تکمیل شده از اظهارنامه
* دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه
* دو نسخه صورتجلسه تکمیل شده مجمع عمومی موسس
* دو نسخه صورتجلسه تکمیل شده هیئت مدیره جهت تعیین دارندگان حق امضاء
* اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت
* اصل گواهی عدم سوء پیشینه برای مدیران و مدیرعامل ( این مدرک را می توانید از دفاتر پلیس + 10 دریافت کنید )
- شرکت با مسئولیت محدود ، شرکتی است که با شراکت دو و یا تعداد بیشتری شریک قابل ثبت می باشد. در این نوع از شرکت تجاری سرمایه به صورت سهام تقسیم بندی نشده است و شرکاء به میزان سرمایه اولیه در مقابل دیون و قروض شرکت مسئول می باشند. این قالب از شرکت، برای شرکت های بازرگانی، پیمانکاری، خدماتی، طراحی سایت و کارهای کامپیوتری ، شرکت های ساخت و طراحی هواپیمایی می تواند مناسب باشد.
تشکیل شرکت با مسئولیت محدود ، تشریفات پیچیده ای ندارد. به موجب ماده 96 قانون تجارت، " شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد ". در این شرکت تعهد سرمایه امکان پذیر نیست و تمام سرمایه باید در لحظه تشکیل پرداخت شود.
در قانون تجارت، برای میزان سرمایه شرکت بامسئولیت محدود هیچ مبلغی تعیین نشده است. با این حال به صورت عرفی حداقل سرمایه اسمی مبلغ یک میلیون ریال می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

* دو برگ شرکت نامه و تکمیل آن و امضا ذیل شرکت نامه توسط کلیه سهامداران
* دو برگ تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و تکمیل آن و امضا ذیل تقاضانامه توسط کلیه سهامداران
* دو جلد اساسنامه ی تکمیل شده و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران
* دو نسخه صورتجلسه ی مجمع عمومی موسس که به امضا سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
* دو نسخه صورتجلسه ی هیات مدیره که به امضا سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
* تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه ی شرکا،مدیران و هیات نظار(در مواردی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد)
* اصل گواهی عدم سوپیشینه جهت اعضا ی هیات مدیره،مدیر عامل
* تاییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار،مبنی بر غیر دولتی بودن آن
* معرفی نامه نمایندگان، در صورتیکه سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
* اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
* اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.

اسم شرکت خود را چگونه انتخاب کنیم ؟

یکی از مسائلی که در حوزه ثبت شرکت بسیار مهم است، انتخاب اسم برای شرکت است . هر شخص حقوقی باید دارای نام باشد تا بتوانند آن را تشخیص دهند. در انتخاب نام شرکت، موارد ذیل را در نظر داشته باشید :
الف) پارسی و معنادار باشد.
ب) متمایز باشد و مشابه آن قبلاَ ثبت نشده باشد.
ج) حداقل دارای سه سیلاب ( سه کلمه مستقل ) باشد.
د) حداقل دارای یک اسم خاص باشد. ( هر چه تعداد اسم های خاص در نام شرکت بیشتر باشد احتمال ثبت آن بیشتر است ) .
ه) طبق شئونات جمهوری اسلامی باشد.
شایان ذکر است استفاده از کلماتی از قبیل بنیاد ، انجمن ، کانون ، تشکل ، بانک ، بهزیست ، بهداشت ، گمرک ، ارشاد ، تبلیغ ، تبلیغات ، فرهنگی هنری ، صندوق قرض الحسنه ، لیزینگ ، هولدینگ و ... در نام شرکت یا موسسه مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح می باشد.
همچنین جهت ثبت شرکت های تعاونی ، ابتدا باید نام پیشنهادی از مراجع وزارت تعاون طی نامه ای جداگانه درخوست گردد.
• باید و نبایدهای انتخاب موضوع شرکت
منظور از موضوع شرکت ، موضوع فعالیت و به عبارت دیگر شغل شرکت است . منطقاَ قالب شرکت تجاری برای هرگونه فعالیت سودآور تولیدی یا خدماتی مناسب است هر چند که این اعمال عرفاَ تجارت محسوب نگردند مانند خدمات پزشکی، خدمات حقوقی و یا زراعت .
فعالیت یا شغل شرکت باید مشروع و قانونی باشد؛ یعنی قانون گذار انجام آن فعالیت را ممنوع نکرده باشد. موضوع شرکت باید معلوم و معین باشد. به عبارت دیگر مجهول و مبهم یا مردد بین چند امر نباشد . مالیت داشته و دارای منفعت عقلایی باشد و ونیز مقدور و ممکن باشد.
گاهی موضوع شرکت مشروع است ، اما هدف آن نامشروع . مانند موضوع تولید مواد غذایی ، ولی هدف کمک های غذایی به دشمن است . نامشروع بودن جهت شرکت موجب بطلان آن می شود.
توجه داشته باشید که اگر موضوع فعالیت تان نیازمند اخذ مجوز است، پیش از ثبت باید مجوز مربوطه را از مرجع صلاحیت دار اخذ کنید والا تقاضای شما رد می شود. موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز دارند شامل 23 ماده می شوند ( جهت کسب اطلاع از این موضوعات، می توانید به مقاله " موضوعات نیازمند به اخذ مجوز در ثبت شرکت " در سایت مراجعه نمایید و یا با همکاران ما در ثبت کردن شرکت کارا تماس حاصل فرمایید ) .
به غیر از این 23 ماده، موارد دیگری از موضوعات فعالیت شرکت وجود دارند که نیازی به دریافت مجوز ندارند.
اضافه می گردد همه انواع شرکت ها می توانند موضوع فعالیتشان را تغییر دهند . تغییر موضوع شرکت ، در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است که متعاقب تصویب و اعلام مراتب به اداره ثبت شرکت ها و آگهی جهت اطلاع عموم انجام می شود.

برای ثبت شرکت چه مدارک و اطلاعاتی لازم است ؟

- کپی کارت ملی و شناسنامه و کارت پایان خدمت باید در دفاتر اسناد رسمی اصل شوند. ( هیات مدیره ، سهامداران ، بازرسین )
- سمت اعضاء ( مدیر عامل ، رئیس هیات مدیره و نایب رئیس و بازرسین )
- تعداد سهام شرکت و اعضا ( حداقل 1 سهم اعضای هیات مدیره )
- اسامی اشخاصی که حق امضا دارند.
- مبلغ سرمایه
- موضوع فعالیت شرکت
- ارائه آدرس صحیح به همراه کدپستی برای محل فعالیت شرکت و محل سکونت متقاضیان
- گواهی عدم سوء پیشینه ( تمام اعضای هیات مدیره ، سهامداران ، بازرسین )
- مجوز فعالیت برای موضوعاتی که ملزم به ارائه مجوز می باشند.
- ارائه مدرک تحصیلی در زمینه موضوعاتی که فعالیت در آن ها مستلزم ارائه مدرک دانشگاهی باشد .
چند نکته :
1- یکی از مدارکی که افراد در زمان ثبت نمودن شرکت به آن نیاز پیدا می کنند گواهی عدم سوء پیشینه است.
برای اخذ گواهی عدم سوء پیشینه باید به دفاتر پلیس + 10 مراجعه نمایید.تا زمانی که گواهی عدم سوء پیشینه از طریق پست به آدرس شما ارسال می شود حداقل 5 روز کاری زمان می برد و البته در برخی موارد ممکن است فرآیند صدور و ارسال گواهی عدم سوء پیشینه تا چندین هفته هم به طول بینجامد. گواهی عدم سوء پیشینه برای ثبت کردن شرکت از تاریخ صدور 6 ماه اعتبار دارد.
2- هیچ کس نمی تواند در عین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد. هر کس برخلاف قانون ، به مدیریت عامل انتخاب شود دادگاه شهرستان به تقاضای هر ذی نفع حکم عزل او را صادر خواهد کرد و چنین حکمی قطعی خواهد بود.
3- کارمندان دولت نمی توانند به سمت ریاست ، مدیریت عامل و عضو هیئت مدیره شرکت های خصوصی ( شرکت های هفت گانه تجاری) منصوب شوند، به جز شرکت های تعاونی ادارات و یا موسسات . ( کارمندان دولت می توانند رئیس مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی ادارات باشند) .
در نتیجه ، کارمندان دولت در شرکت حق امضا ندارند و نمی توانند در شرکت سمت داشته باشند و فقط می توانند به عنوان عضو ساده وارد شرکت شوند و 20% سهم را هم می توانند دارا باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88880006- 021 تماس حاصل فرمایید.