02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

شرکت تعاونی روستایی با مشارکت روستائیان شاغل در صنایع روستایی ، کشاورزان ، باغداران ، دامداران ، دامپروران ، پرورش دهندگان کرم ابریشم ، زبنور عسل ، ماهی و یا کارگران کشاورزی برای تمام یا قسمتی از مقاصد زیر تشکیل می شود .

1- قبول پس انداز و سپرده اعضاء به نمایندگی بانک تعاون کشاورزی ایران
2- خرید و تهیه مواد و وسائل و علوفه دام ها و خوراک طیور و وسایل دیگری از این قبیل.
3- انجام عملیات جمع آوری، نگاهداری ، تبدیل ، طبقه بندی و بسته بندی، حمل و نقل و یا فروش محصول اعضا
4- انجام خدمات به منظور بهبود امور حرفه ای و یا زندگی اعضاء مانند تهیه ماشین آلات کشاورزی و استفاده مشترک از آن ها، تهیه وسایل حمل و نقل برای استفاده اعضاء و تهیه مسکن ، تامین و توزیع آب مشروب و آب برای مصارف زراعی اعضاء با رعایت قانون ملی شدن منابع آب، پیش بینی وسائل بهداشتی و بهداری و آموزشی به منظور استفاده جمعی و مشترک ، توزیع نیروی برق، ایجاد شبکه تلفن ، تلقیح مصنوعی دام ها و مبارزه با امراض و آفات نباتی و حیوانی .
5- بهره برداری جمعی و مشترک از اراضی ملکی و یا استیجاری
6- تامین اعتبارات و وام های مورد نیاز اعضا .
از آن جا که تعاونی از ارکان اقتصادی نظام تلقی می شود طبیعتاَ امکاناتی درخور این رکن باید داشته باشد. لذا دولت باید شرایط و امکانات لازم را برای تشکیل و تقویت تعاونی ها در جهت تامین مقاصد مذکور در قانون فراهم آورد. به این منظور دولت با استفاده از منابع بودجه ای یا منابع بانکی با ضمانت خود، باید وام بدون بهره در اختیار تعاونی قرار دهد و اموال منقول و یا غیرمنقول و وسایل و امکانات لازم را به قیمت عادله به طور نقد و یا اقساط برای تشکیل و تقویت تعاونی ها به آن ها بفروشد و یا به آن ها اجاره دهد و یا اقدام به عقد اجاره به شرط تملیک نماید. سهام شرکت ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و بانک ها و موسسات مصادره و ملی شده را به تعاونی ها منتقل نماید.
در قوانین مختلف ، بانک ها موظف شده اند جهت سرمایه گذاری و یا افزایش سرمایه تعاونی ها و یا تقویت آن ها وام و سایر تسهیلات اعطایی را در اختیار آنان قرار دهند .
ارکان شرکت تعاونی یعنی ارکانی که در پیشبرد فعالیت ها و اهداف شرکت های تعاونی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و موجب می گردد که شرکت تعاونی به نحو مطلوب تصمیم گیری ، اداره و نظارت گردد عبارتند از :
مجمع عمومی ، هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان
برای مقدار سرمایه شرکت تعاونی حداقل مقرر شده است. به موجب " دستورالعمل تشکیل تعاونی ها " ، " حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت های تعاونی عام و خاص، به ترتیب یکصد میلیون ریال و ده میلیون ریال ، تعیین می گردد. هر تعاونی وقتی تشکیل و ثبت می شود که حداقل یک سوم سرمایه آن تادیه و چنانچه به صورت نقدی و جنسی باشد ، تقویم و تسلیم شده باشند ". لازم به ذکر است که تعاونی مذکور پس از تشکیل در دوره فعالیت نیز باید پیوسته مبالغ حداقل سرمایه های فوق را داشته باشند.
سرمایه شرکت تعاونی به سهام تقسیم می شود. سهم واحدی است از سرمایه شرکت تعاونی که نوع و مبلغ آن را اساسنامه شرکت تعیین می کند. سهم معرف قسمتی از سرمایه شرکت تعاونی است. جمع مبالغ سهام هر صاحب سهم ، مقدار مبلغی است که وی در شرکت سرمایه گذاری کرده است. سهم شرکت تعاونی " بانام " است . بانام بودن سهم روی ورقه آن قید می شود. سهم با نام به شخص معینی تعلق دارد و اسم و مشخصات دارنده آن در دفتر ثبت سهام که در نزد شرکت موجود است، درج می شود ؛ همچنین ممکن است اسم صاحب اولیه سهم بانام ، روی آن قید گردد.
تاسیس شرکت های تعاونی روستایی بر اساس اقدام مجمع موسس که شامل عده ای افراد واجد شرایط عضویت می باشد صورت می گیرد. تعداد اعضای مجمع عمومی موسس هفت نفر است که سه نفر به عنوان هیئت موسس و یک نفر به عنوان نماینده در اداره کل تعاون می باشند. در اولین جلسه رسمی مجمع عمومی عادی که با شرکت متقاضیان همراه با رسید لازم التادیه سهام مقرر تشکیل می شود اساسنامه پیشنهادی پس از بحث و بررسی با موافقت حداقل دوسوم اعضا تصویب شده و اعضایی که با مصوبه آن مجمع در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند می توانند در همان جلسه تقاضای عضویت خود را پس بگیرند.
حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونی ها به نسبت سرمایه و فرصت اشتغال و نوع فعالیت و رعایت اصل عدم تمرکز و تداول ثروت به موجب آیین نامه مصوبه وزارت تعاون تعیین می گردد. ولی در هر حال تعداد اعضا از 7 نفر کمتر نخواهد بود.
در اولین جلسه مجمع عمومی عادی اعضای هیئت مدیره انتخاب می گردند و در اولین جلسه هیئت مدیره اسامی و مشخصات کامل اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل و بازرسان شرکت تهیه و جهت بررسی تقدیم اداره کل تعاون می گردد. شرایط هیئت مدیره عبارت است از :
1- تابعیت " جمهوری اسلامی ایران " ؛ 2- ایمان و تعهد و التزام عملی به اسلام ؛ 3- داشتن اطلاعات یا تجربه لازم برای انجام وظایف متناسب تعاونی مربوط ؛ 4- عدم ممنوعیت قانونی و حجر ؛ 5- عدم عضویت در گروه های محاری ؛ 6- عدم ارتکاب جرایم بر ضد امنیت و جعل اسناد ؛ 5- عدم عضویت در گروه های محارب ؛ 6- عدم ارتکاب جرایم بر ضد امنیت و جعل اسناد ، عدم سابقه محکومیت به ارتشاء ، اختلاس ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ، تدلیس ، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی و ورشکستگی به تقصیر یا تقلب .
اولین هیئت مدیره منتخب شرکت تعاونی مکلف است پس از اعلام قبولی با انجام تشریفات مقرر نسبت به ثبت تعاونی اقدام نماید.
برای انجام ثبت شرکت ها و اتحادیه های تعاونی پس از طرح و تصویب آن ، ارائه مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها الزامی می باشد. این مدارک شامل موارد ذیل است :
1- صورتجلسه تشکیل مجمع موسس و اولین مجمع عمومی و اسامی اعضا و هیات مدیره منتخب و بازرسان
2- اساسنامه مصوب مجمع عمومی
3- درخواست کتبی ثبت
4- طرح پیشنهادی و ارائه مجوز وزارت تعاون
5- رسید پرداخت مقدار لازم التادیه سرمایه
6- مدارک دعوت به عضویت افراد واجد شرایط
هیئت مدیره پس از ثبت باید از وزارت تعاون برای آن پروانه تاسیس بگیرد و پس از اخذ پروانه تاسیس است که شرکت تعاونی می تواند به فعالیت بپردازد.
ضمناَ، شرکت های تعاونی تولیدی روستایی مشروط به اینکه متشکل از ساکنان روستا باشند از پرداخت مالیات معاف اند.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید بسیار متشکریم.
مقالات مرتبط :
- روش و مراحل ثبت شرکت تعاونی
- اخذ پروانه تاسیس برای ثبت شرکت و اتحادیه تعاونی
- مجوز ثبت شرکت و اتحادیه تعاونی
جهت ثبت شرکت تعاونی با ما تماس بگیرید.
همکاران ما در موسسه کارا ، در کوتاه ترین زمان ممکن شما را در رسیدن به اهدافتان یاری خواهند کرد.