ثبت شرکت بدون فعالیت امکانپذیر است؟ چنانچه می خواهید در این خصوص بیشتر بدانید از شما دعوت می شود تا مقاله پیش رو را مورد مطالعه قرار دهید. ما شما را با اطلاعات مورد نیاز در این باره آشنا می نماییم.
شرکت هایی که به طور قانونی ثبت شده و به هر دلیلی از جمله ورشکستگی، عدم دریافت مجوزهای لازم، راکد بودن بازار و... هیچ گونه مراوده مالی و تجاری نداشته باشند و گردش مالی آن ها صفر باشد، اصطلاحاً غیرفعال می باشند.
شرکت هایی که فعالیت ندارند، باید به این نکته توجه داشته باشند که با وجود عدم فعالیت شرکت، یک شرکت ثبت شده موظف به انجام برخی امور در هر سال می باشد که عدم تعهد به آن ها شرکت را مشمول جرایم مالیاتی خواهد کرد. در ذیل به برخی از مهم ترین این نکات می پردازیم:
- عدم فعالیت به معنای عدم تشکیل پرونده مالیاتی نیست. چنانچه شرکتی نخواهد به فعالیت خود ادامه دهد مدیر آن و یا نمایندگان آن به هنگامی که سال مالی رو به پایان است می بایست به حوزه و اداره مالیاتی شرکت رجوع کنند و نامه عدم فعالیت شرکت و اظهارنامه مالیاتی شرکت و پلمپ دفاتر را به حوزه مالیات شرکت خود ارسال نمایند که اگر شرکتی این کار را انجام ندهد جرایم مالیاتی برای آن ها صادر می گردد. بدین ترتیب، شرکت های بدون فعالیت نیز باید نسبت به تعیین حوزه مالیاتی، دریافت کد اقتصادی و اخذ پلمپ دفاتر تجاری اقدام نمایند.
- دفاتر قانونی پلمپ شده بایستی به صورت کاملاً سفید به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد.
- کلیه شرکت ها برای این کار لازم است در طول 4 ماه از ابتدای سال مالی یعنی از فروردین تا تیر عدم فعالیت خود را اعلام نمایند و اگر این مهلت تمام شود به هر میزان که از آن گذشته باشد به آن مالیات تعلق می گیرد.
- شرکت هایی که فعالیت ندارند، باید شماره اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده را ثبت نمایند.
- اظهارنامه های ارزش افزوده باید به صورت صفر در مهلت های مقرر ارائه گردد.
- اگر در اساسنامه آورده نقدی دارند باید در حساب بانکی و در اظهارنامه عملکرد نشان داده شود.
- هر چه فعالیت مالی شما کمتر باشد مالیات شما کمتر خواهد بود. از آن جایی که مالیات بر درآمد صورت می گیرد، عملاً برای شرکت های غیرفعال مالیاتی در نظر گرفته نخواهد شد.
- در عدم فعالیت شرکت ها ، از هرگونه خرید و فروش برای اعضا به نام شرکت بایستی خودداری نمایند. چون طرف معامله شما نام شما را گزارش خواهد کرد.
- در عدم فعالیت تنها ثبت نکردن رویدادها مهم نیست، بلکه هیچ رویدادی نباید انجام شده باشد.
- خرید تجهیزات برای انجام فعالیت در سال بعد جزو فعالیت های شما محسوب می شود . لذا به تاریخ خرید توجه نمایید.
- عدم فعالیت شرکت در هر سال یکبار باید اعلام شود که هر سال باید دفاتر مالی شرکت را در مهلت مقرر تهیه نمایید.
- اشخاص حقیقی نیز که مشغول فعالیت تجاری هستند در صورتی که نخواهند به فعالیت خود ادامه دهند باید به اداره دارایی اعلام نمایند تا مشمول مالیات نشوند.
ریاست محترم امور مالیاتی ....
با سلام
احتراماَ بدینوسیله اعلام می دارد اینجانب ... به کد ملی ... و کلاسه پرونده ... دارای واحد صنفی ... از تاریخ ... هیچگونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت شرکت خود را اعلام می دارد.
مراتب جهت اطلاع و درج در پرونده مالیاتی حضورتان ایفاء می گردد.
امضاء
ریاست محترم امور مالیاتی ...
با سلام
احتراماً بدینوسیله اعلام می دارد شرکت ... به شماره ثبت ... و کلاسه پرونده ... از تاریخ ... هیچگونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت شرکت خود را اعلام می دارد.
مراتب جهت اطلاع و درج در پرونده مالیاتی حضورتان ایفا می گردد.
مهر و امضا
بیشتر بخوانید:
- با اقدامات ضروری پس از ثبت شرکت آشنا شوید
- مراحل پلمپ دفاتر تجاری پس ازثبت شرکت
- فرآیند تشکیل پرونده مالیاتی چیست؟