02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

ثبت شرکت های غیر تجاری نیز در ایران امکانپذیر است. در قوانین ثبتی شرکت ها در ایران به طور کلی فعالیت دو نوع شرکت یا موسسه پیش بینی شد است که انواع این شرکت ها می توانند با توجه به موضوعیت شرکت و نوع فعالیت آنان متفاوت باشند. شرکت ها بطور کلی به دو دسته شرکت های تجاری و شرکتهای غیر تجاری تقسیم می شوند.

در رابطه با شرکت های تجاری تعریف دقیقی در قوانین تجارت ارائه نشده است و تنها به معرفی انواع قالب های آن بسنده شده است، اما با توجه به قوانین موجود می توان در تعریف شرکت های تجاری چنین گفت :
شرکت تجاری عبارت است از نوعی شرکت عقدی که به موجب قوانین تجاری و مالی برای انجام امور بازرگانی و بردن سود با سرمایه معین تشکیل و منشا پیدایش شخصیت حقوقی در حقوق خصوصی می شود .
چنانچه اشاره گردید در مقابل شرکت های تجاری در قانون تجارت شرکت های غیر تجاری قرار گرفته است و در صورتیکه مایل هستید با چگونگی ثبت شرکت های غیر تجاری آشنا شوید، در ابتدا بهتر است که به مرور تعاریف ماهیت شرکت های غیر تجاری بپردازیم، شرکت های غیر تجاری چنانچه از نام آن می توان برداشت نمود، مجموعه ها و یا موسساتی هستند که به موجب ماده 584 قانون تجارت، برای مقاصد غیر تجاری تاسیس می شوند و از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می کنند. مانند موسسات حسابداری و حسابرسی و خدمات مالی و موسسه های حقوقی و مشاوره ای و موسسات خیریه و موسسه آموزشی و... 

البته موسسات و شرکت های غیر تجاری نیز دارای دو دسته بندی مجزا می باشند که عبارتند از :

  • شرکت های تجاری انتفاعی
  • شرکت های تجاری غیر انتفاعی

موسسات و شرکت های تجاری انتفاعی با اهدافی مانند دستیابی به انتفاع مالی به ثبت می رسد و فعالیت می نماید، اما در شرکت ها و یا موسسات غیر انتفاعی هدف از تاسیس این مجموعه ها دستیابی به سود و انتفاع مالی نمی باشد، مجموعه هایی مانند خیریه ها، انجمن های علمی و یا ادبی و... که البته ثبت اینگونه موسسات نیازمند اخذ مجوز از نیروی انتظامی می باشد.
توجه داشته باشید که موسسات یا شرکت های تجاری می توانند از عنوانی مانند انجمن، کانون یا بنگاه و امثال آن استفاده نمایند و البته استفاده از عنوانی دولتی و کشوری ممنوع می باشد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه غیر تجاری عبارتند از :

1- ارائه دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه که به صورت چاپی است.
2-تنظیم و ارائه اساسنامه حداقل در 2 نسخه
3-تنظیم و ارائه صورتجلسه مجمع موسسین حداقل در 2 نسخه
4-فتوکپی شناسنامه کلیه شرکاء
5-اخذ مجوز در خصوص موضوع موسسه در صورت نیاز

در رابطه با سرمایه اولیه در ثبت شرکت های غیر تجاری میزان خاصی در نظر گرفته نشده است و موسسین می توانند هر میزان سرمایه ای را برای مجموعه خود تعیین نمایند برای تاسیس شرکت های غیر تجاری حضور حداقل دو نفر الزامی می باشد .
چنانچه اشاره گردید شرکت های غیر تجاری انتفاعی در صورت نیاز می بایست مجوزهای لازم را به مراجع ذی صلاح ارائه نمایند و شرکت های یا موسسات غیر انتفاعی نیز لازم است از نیروی انتظامی مجوز فعالیت دریافت نمایند، توجه داشته باشید که طبق ماده 586 قانون تجارت شرکت ها یا موسساتی که فعالیت آنها مخالف با انتظامات عمومی یا نامشروع تشخیص داده شود نمی توانند به ثبت برسند و فعالیت آنها غیر قانونی است.

در رابطه با مراحل ثبت شرکت های غیر تجاری نیز لازم است اشاره نماییم که امکان ثبت این موسسات یا شرکت ها نیز بدون نیاز به مراجعه حضوری و از طریق مراجعه به سامانه معرفی شده از سوی اداره ثبت شرکت ها به آدرس www.sherkat.ssa.ir فراهم شده است و متقضیان ثبت شرکت های غیر تجاری می توانند با مراجعه به این سامانه و پیگیری مراحل ثبت درخواست خود را جهت بررسی کارشناسان مربوطه به ثبت برسانند.

در انتخاب نام موسسات غیر تجاری نیز شباهت های با شرکت های تجاری وجود دارد بدین صورت که برای این موسسات و شرکت نیز می بایست بر طبق روال پنج نام با رعایت قوانین انتخاب نام انتخاب شود و در سامانه به ترتیب اولویت به ثبت برسد تا در صورت مناسب بودن یکی از عناوین برای شرکت یا موسسه توسط کارشناسان تایید گردد.
همچنین توجه داشته باشید که درج آگهی ثبت در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز آخرین مرحله ثبت شرکت های غیر تجاری می باشد، تا ثبت این شرکت ها یا موسسات به اطلاع عموم برسد.
در پایان ضمن سپاسگذاری از همراهی شما عزیزان اعلام می داریم در صورتیکه در رابطه با ثبت شرکت های غیر تجاری ابهامی در ذهن شما عزیزان وجود دارد می توانید از مشاوره کارشناسان خبره ما در مجموعه بزرگ کارا ثبت استفاده نمایید. 88880006-021