02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

در قانون تجارت چندین قالب متفاوت تجاری قابل ثبت می باشد که شرکت سهامی یکی از انواع آن است، شرکت سهامی یکی از رایج ترین و محبوب ترین قالب های ثبتی در میان سایر قالب هاست که در این مطلب به بررسی چگونگی ثبت تغییرات شرکت سهامی خواهیم پرداخت.

در ماده 2 قانون تجارت شرکت سهامی اینگونه تعریف شده است: شرکت های سهامی صرف نظر از نوع فعالیتشان شرکت بازرگانی محسوب می شوند، حتی اگر موضوع عملیات انان امور بازرگانی نباشد. تعداد شرکا در شرکت سهامی نمی بایست کمتر از 3 نفر باشد و اصلی نکته در رابطه با این قالب اینست که در شرکت های سهامی سرمایه شرکت به قطعات کوچکی به نام سهام تقسیم شده است و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام انهاست (طبق ماده 1قانون تجارت) و همچنین طبق (ماده 4 قانون تجارت) شرکت سهامی به دو دسته تقسیم می شوند (شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص)

شرکت سهامی خاص:
شرکت سهامی خاص به شرکت های گفته می شود که تمام سرمایه ان ها در موقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین می گردد و سرمایه ی ان به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی انهاست وتعداد سهامداران نباید کمتر از سه نفر باشد در ضمن عنوان (شرکت سهامی خاص) باید قبل یا بعد از نام شرکت قید گردد.

شرکت سهامی عام:
و اما شرکت سهامی عام شرکتی است با خصوصیات شرکت سهامی خاص و مهمترین تفاوت آن این است که در این نوع شرکت موسسین آن قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تامین می کنند.
همچنین در این نوع شرکت پس از ثبت شرکت، سهام آن در بورس داد و ستد می شود.

چگونگی ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص

پس از ثبت شرکت به دلایل مختلفی ممکن است شرکاء ملزم به ایجاد تغییراتی در شرکت شوند وجود دارد ،این تغییرات می بایست طبق قوانین به ثبت برسد.
ایجاد تغییرات در شرکت های سهامی خاص مستلزم تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورتجلسه می باشد .که می بایست به امضای تمام اعضای شرکت سهامی برسد و به همراه تمامی مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.

تغییراتی که ممکن است در شرکت های سهامی صورت بگیرد عبارتند از:

تغییر نام شرکت سهامی خاص، تغییر موضوع شرکت سهامی خاص، تغییر آدرس شرکت سهامی خاص، نقل انتقال شرکت سهامی خاص، افزایش یا کاهش سرمایه در شرکت سهامی خاص

توجه داشته باشید که ایجاد هریک از این تغییرات در صلاحیت یکی از نهاد های اداره کننده شرکت سهامی خاص می باشد که در ادامه بدان اشاره خواهیم نمود:
بطور مثال تغییراتی مانند: تغییرات نام شرکت، تغییر آدرس شرکت، تغییر مفاد اساسنامه، تغییر موضوع شرکت، ورود و خروج اعضای شرکت، ادغام و یا انحلال شرکت در صلاحیت تصمیم گیری مجمع عمومی فوق‌العاده می باشد.

و تغییراتی مانند تنظیم صورت های مالی و انتخاب هئیت مدیره نیز در صلاحیت مجمع عمومی عادی است .

تغییراتی که در صلاح دید جلسه هئیت مدیره هستند نیز عبارتند از: تغییر هئیت مدیره، انتخاب و تغییر مدیر عامل، مشخص نمودن صاحبان امضا در شرکت سهامی.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت تغییرات شرکت های سهامی خاص عبارتند از:

  1. ارائه تنظیم صورتجلسه عمومی عادی یا مجمع عادی به صورت فوق العاده
  2. ارائه تنظیم اساسنامه جدید مطابق با تفییرات حاصل شده
  3. ارائه اسناد هویتی(شناسنامه ، کارت ملی ) شرکا و اشخاص حاضر در جلسات مجامع
  4. ارائه یک نسخه از اگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی کشور

توجه داشته باشید پس از انجام کامل مراحل تغییرات، متقاضی ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص موظف هستند ثبت تغییرات را از سامانه اداره ثبت شرکت ها پیگیری نمایند.

چگونگی ثبت تغییرات شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام نیز مانند سایر قالب های تجاری قابل ثبت در قانون تجارت ملزم به ایجاد تغییراتی در شرکت می شود. تنها تفاوتی که در شرکت های سهامی عام با شرکت های دیگر وجود دارد این نکته است که تنها برخی از تغییرات شرکت سهامی عام نیاز به ثبت رسمی دارند تغییراتی که ممکن است در شرکت های سهامی عام ایجاد شوند و می بایست به طور رسمی و قانونی ثبت شوند، عبارتند از:

1-تغییر نام شرکت سهامی عام 2- تغییر اقامت یا تغییر مکان ،تغییر مدت زمان شرکت سهامی عام 3- فعالیت شرکت سهامی عام 4-تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی عام 5- تغییر حق امضای شرکای شرکت سهامی عام 6- تصمیم راجع به انحلال شرکت 7- ورود یا خروج شرکای تجاری شرکت سهامی عام 8- تمدید ماموریت مدیران یا تعیین و تغییر هیات مدیره 9- تغییر میزان سرمایه و سهام

توجه داشته باشید که بطورکل هر نوع تغییر شرکت سهامی عام که در اساسنامه ذکر شده است می بایست به ثبت رسمی برسند.

مراحل ثبت تغییرات شرکت های سهامی عام عبارتند از :

  1. تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی یا فوق العاده جهت تصمیم گیری تغییرات، توجه داشته باشید که طبق نوع تغییر، مجمع تصمیم گیرنده می تواند متفاوت باشد.
  2. تنظیم صورتجلسه و مکتوب نمودن متن مذاکرات و تصمیمات و تنظیم صورتجلسه شرکت .
  3. تهیه آخرین تغییرات شرکت در اساسنامه جدید.
  4. تهیه و ارائه مدارک هویتی مدیران شرکت
  5. ارائه اگهی روزنامه رسمی کشور

چگونگی ثبت تغییرات شرکت سهامی:

برای ثبت قانونی تغییرات در شرکت های سهامی عام، متقاضیان می بایست با مراجعه به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکتها و ورود به بخش صورتجلسه ثبت تغییرات، اطلاعات شرکت مانند: شماره ثبت، انتخاب قالب شرکت سهامی عام یا خاص و... را وارد نمایند. سپس می بایست اطلاعات جلسه ای که برای تغییرات شرکت تشکیل شده را وارد نمایند و همچنین ذکر مفاد تصمیمات گرفته شده در جلسه مجمع عمومی یا فوق العاده نیز الزامی است.

پس از آن نوبت به وارد کردن اطلاعات اشخاص حاضر در جلسه و سمت آنها مانند (مدیران یا سهام داران) می باشد.
سپس می بایست تغییر اطلاعات مورد نظر شرکا ( در صورت تغییر در مدیر یا شرکا شرکت )وارد گردد.
درمرحله بعدی نیز می بایست مدارک و اسناد مورد نیاز مانند؛ اساسنامه ، مدارک هویتی شرکا و.. بارگذاری گردد.

مرحله آخر نیز ارسال در خواست نهایی ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص یا شرکت سهامی عام است و پس از انجام تمامی این مراحل نیز می بایست مدارک ثبت تغییرات شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد و هزینه های درج اگهی تغییرات شرکت در روزنامه رسمی کشور نیز پرداخت شود.
در پایان از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.

مشاوره رایگان: 88880006-021