شرکت تجاری اصولاً برای مدت طولانی تشکیل می شود. در طول حیات شرکت اوضاع و احوال حاکم بر آن به طور دائم تغییر می کند. تمامی تغییرات بعدی مربوط به شرکت اعم از تغییرات اساسنامه، افزایش یا کاهش سرمایه، ورشکستگی، ابطال، تصفیه، تقسیم اموال و... باید به ثبت برسد. آغازثبت تغییرات شرکت ها مستلزم تنظیم و ارائه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و ارائه آن به مرجع ثبتی است.
اداره ی کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر نموده که در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود.
در ذیل، به منظور تشریح کم و کیف موضوع، ضمن توضیح راجع به نحوه اعمال ثبت تغییرات شرکت، به مدارک و مراحل ثبت تغییرات شرکت می پردازیم. شایان ذکر است، چنانچه شما بزرگواران در هر یک از مراحل ثبت با مشکل مواجه شدید می توانید با کارشناسان ما در ثبت شرکت کارا تماس حاصل فرمایید.
تغییرات شرکت به سه حالت تنظیم می شود:
1.مجمع عمومی عادی.
تغییراتی که ثبت آنها در صلاحیت مجمع عمومی است عبارت است از:
- تغییرات مربوط به انتخاب روزنامه.
- تعیین و تصویب بیلان مالی شرکت.
- انتخاب بازرسین شرکت.
- انتخاب هیأت مدیره یا تمدید اعضای آن.
- تغییر مربوط به حق امضا.
- تصویب تراز سود و زیان شرکت.
2. مجمع عمومی فوق العاده.
صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده در موارد ذیل است :
1. تمدید یا تقلیل مدت شرکت
2. تغییر نام یا محل شرکت
3. افزایش یا کاهش سرمایه ( تا میزان حداقل )
4. انتشار سهام ممتازه
5. تغییر موضوع شرکت
6. تغییر در تعداد مدیران و مدت خدمت آن ها ( در محدوده قانون )
7. مجوز انتشار اوراق قرضه
8. انحلال شرکت یا هر تغییر در مواد اساسنامه
در واقع، در امور فوق العاده ای که برای شرکت پیش می آید و در صلاحیت و وظایف مجمع عمومی عادی نیست ولی برای اتخاذ تصمیم در خصوص آن ها نیاز به تصویب صاحبان سهام می باشد، مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می گردد. قانون گذار برای حفظ حقوق سهامداران، دخالت مجمع عمومی فوق العاده را در تحقق این امر ضروری دانسته است. چون برای تشکیل این مجمع و تصمیم گیری در آن، حد نصاب و اکثریت بیشتری لازم است و هرگونه تغییر در مواد اساسنامه باید برای ثبت به مرجع ثبت شرکت ها ارسال شود و ارسال عین صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در مورد تغییر اساسنامه به مرجع ثبت شرکت ها کافی است. اما بر اصل اختیار مطلق مجمع عمومی فوق العاده در ایجاد هرگونه تغییر در مواد اساسنامه استثنایی به شرح ذیل وارد است:
مجمع عمومی فوق العاده نمی تواند در حقوق بعضی از سهامداران تغییراتی به وجود آورد. منظور از حقوق بعضی از سهامداران حقوق و مزایایی است که برای سهام ممتاز در نظر گرفته شده است. مثل سهام موسس یا انتفاعی یا این که مجمع نمی تواند با هیچ اکثریتی بر تعهدات صاحبان سهام بیفزاید. یا تابعیت شرکت را تغییر دهد. این گونه تغییرات در اساسنامه به موجب قانون ممنوع است.
لازم به ذکر است، کلیه صاحبان سهام می توانند از 15 روز قبل از انعقاد مجمع عمومی به مرکز شرکت مراجعه کرده و جهت اطلاع و بررسی از صورت حساب ها و ترازنامه و گزارش عملیات مدیران و بازرسان رونوشت بگیرند.
3. هیأت مدیره.
به طور کلی می توان گفت هیات مدیره دارای اختیاراتی به جز آنچه در صلاحیت مجامع عمومی عادی و فوق العاده است، می باشد ؛ مگر موارد خاصی که مجمع صراحتاَ انجام آن را موکول به تصویب خود نموده باشد. ( ماده 118 ق. ت).
مدارک لازم جهت شروع به ثبت تغییرات شرکت:
2. اصل مدارک شناسایی افرادی که خارج می شوند و حضور اشخاص خروجی در دفاتر اداره ثبت شرکتها جهت امضاء.
3. لیست شرکا با میزان سهامشان.
4. کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت و هیأت مدیره.
5. کپی اساسنامه شرکت.
6. حضور تمامی شرکا و مدیر در صورت انحلال شرکت.
مراحل ثبت تغییرات شرکت
- تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
- مراجعه به سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir
- بارگذاری مدارک خواسته شده و تکمیل اطلاعات خواسته شده (شامل انتخاب استان و واحد ثبتی، پر نمودن اطلاعات شرکت، وارد کردن شناسه ی ملی شرکت، درج شماره ثبت در صورت نداشتن شناسه ملی، انتخاب نوع شرکت، تعیین نوع صورتجلسه ، تعیین تعداد اعضای حاضر در جلسه، درج مشخصات کامل، تعیین سمت متقاضی، تعیین مشخصات کامل، تعیین سمت متقاضی، درج تاریخ برگزاری جلسه، دریافت شماره دسترسی 19 رقمی، تعیین نام و نام خانوادگی و سمت اعضاء امضا کننده دفتر، درج تصمیمات اتخاذ شده در جلسه از فهرست نوع تصمیم، تعیین نام درخواستی و پیشنهاد پنج نام، تعیین اعضای حاضر در جلسه و عنوان سمت آن ها در جلسه، درج شماره ملی در صورت ایرانی بودن و شماره گذرنامه در صورت غیرایرانی بودن، درج سمت در شرکت، تعیین ارتباط اشخاص در جلسه، تأیید مدارک مورد نیاز بنا به تصمیمات انتخاب شده در جلسه و نوع صورتجلسه توسط متقاضی، تایپ متن صورتجلسه، تأییدیه پذیرش جهت ارسال صورتجلسه مکانیزه به ثبت شرکت ها)
- ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
- مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های قانونی مقرر جهت اخذ آگهی تغییرات
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی
- صدور آگهی
بیشتر بخوانید:
- نکاتی درباره ثبت شرکت خدماتی نظافتی
با متخصصان ثبت شرکت کارا، با خیالی آسوده کار را به کاردان بسپارید.