02188880006

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تبدیل در لغت به معنای دگرگون ساختن است. منظور از تبدیل شرکت تجاری این است که بدون محو شخصیت حقوقی قبلی شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی جدیدی برای آن، شرکت شکل و قالبی نو پیدا کند. برای مثال، شرکت تضامنی به شرکت سهامی خاص یا عام تبدیل شود و یا این که شرکت سهامی خاص با حفظ شخصیت حقوفی خود به شرکت سهامی عام تبدیل شود.

فلسفه تبدیل شرکت

شرکا به هنگام ایجاد شرکت با ملاحظه خصوصیات هر یک از انواع شرکت تجاری و مقایسه آن با نیازهای خویش مبادرت به انتخاب مناسب ترین نوع شرکت می نمایند. معذلک ممکن است در این راه دچار اشتباه گردند و یا آنکه گذشت زمان و تغییر اوضاع و احوال، تغییر نوع شرکت را ایجاب می نماید. در این صورت شرکا مایل نیستند شرکت موجود را از میان برده و شرکت جدیدی را به وجود آورند بلکه علاقه مندند که بدون لطمه به استمرار حیات شخصیت حقوقی شرکت تجاری، نوع آن تغییر یابد.

این مقالات را نیز بخوانید:
- شرایط ثبت شرکت های خارجی در ایران

ثبت شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟

تبدیل شرکت از منظر روابط شرکا با مانعی مواجه نیست زیرا همان توافقی که نوع خاصی از شرکت را به وجود آورده است ، منطقاَ قادر به تغییر نوع آن نیز هست بنابراین آنچه که جواز تبدیل شرکت را با تردید مواجه می کند حفظ حقوق اشخاص ثالث خصوصاَ در تبدیل شرکت های بامسئولیت محدود ( تضامنی، نسبی ) به شرکت های بامسئولیت محدود ( سهامی و با مسئولیت محدود ) است.
در قانون تجارت و لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت قاعده ای کلی که دلالت بر جواز تبدیل همه انواع شرکت به یکدیگر باشد وجود ندارد اما احکام خاصی در این زمینه ملاحظه می شود. از جمله ماده 278 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت تبدیل شرکت تضامنی به سهامی را تجویز نموده است.
بدین ترتیب دو فرضیه را می توان مطرح نمود یکی اینکه تبدیل شرکت جز در موارد مصرح در قانون ممکن نیست و دیگر اینکه، احکام خاص مذکور در قانون دلالت بر انحصار ندارند و تصریح به جواز بعضی از اقسام تبدیل شرکت صرفاَ به دلیل تمایل عمومی به این قسم تبدیل ها بوده است.
به نظر می رسد، در شرایطی که حتی تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی که حداکثر مسئولیت شرکا را به حداقل می رساند، تجویز شده است دلیلی ندارد که مقنن با سایر اشکال تبدیل مخالفتی داشته باشد.

شرایط تبدیل شرکت

  • قدر مسلم آن است که تصمیم‌گیری به تنهایی موجب تبدیل شرکت نمی‌گردد بلکه باید با ملاحظه شرایط ایجاد هر یک از انواع شرکت‌ها، شرایط شرکت موجود را با شرایط شرکت مورد نظر تطبیق داد. این امر ممکن است مستلزم افزودن تعداد شرکا، افزایش سرمایه و همچنین اصلاحاتی در اساسنامه شرکت و نظایر آن باشد. 

نکته :  در صورت سکوت توامان قانون و قرارداد شرکت تجاری باید تبدیل شرکت را منوط به حصول اتفاق آرا دانست. زیرا در این فرض دلیلی بر تحمیل رای اکثریت بر اقلیت وجود ندارد.

  • ثبت تبدیل شرکت

تبدیل شرکت مستلزم ثبت است و زمان تحقق تبدیل شرکت را باید لحظه ثبت آن دانست. ماده 279 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت به الزامی بودن ثبت تبدیل شرکت تصریح نموده و مدارک لازم جهت ثبت را احصا نموده است اما نسبت به اثر ثبت در تحقق تبدیل شرکت ساکت است. دلایلی که برای اثر ثبت در ایجاد شرکت برشمرده شد، برای اثبات ملازمه ثبت با تبدیل شرکت نیز کفایت می کند.
مرجع ثبت شرکت ها پس از وصول مدارک مورد نیاز ثبت و تطبیق مدارک با قانون مبادرت به ثبت می نماید و مراتب ثبت شرکت را با هزینه ثبت شرکت آگهی می نماید.
جهت مشاوره و اقدام به ثبت شرکت با ما تماس حاصل فرمایید.
ثبت شرکت کارا، با بهره گیری از متخصصان کارا و توانمند آماده ارائه ی خدمات به شما متقاضیان عزیز می باشد.