02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

به محض انحلال شرکت و ورود شرکت به روند تصفیه، کارکرد و اختیارات و وظایف همه ارگان های دست اندر کار از جمله مدیران تصفیه محدود به عملیات تصفیه خواهد بود. ماده 212 لایحه اصلاحی قانون تجارت 1347 ضمن بیان قاعده اختیارات مدیران تصفیه، محدود نمودن اختیارات ایشان را فاقد ارزش قانونی دانسته است :

" مدیران تصفیه نماینده شرکت در حال تصفیه بوده و کلیه اختیارات لازم را جهت امر تصفیه حتی از طریق طرح دعوی و ارجاع به داوری و حق سازش دارا می باشند و می توانند برای طرح دعاوی و دفاع از دعاوی وکیل تعیین نمایند. محدود کردن اختیارات مدیران تصفیه باطل و کان لم یکن است ".

- نکاتی در مورد ثبت شرکت صادرات و واردات

- ثبت آگهی شرکت در روزنامه ی رسمی
در مقرره بالا، به روشنی اختیارات مدیران تصفیه تنها در " جهت امر تصفیه " پیش بینی شده و در نتیجه، انجام هر عمل حقوقی از سوی آنان که خارج از چهارچوب عملیات تصفیه باشد، ممکن است بی اعتبار تلقی می گردد.
وظایف مدیر تصفیه نیز در مقررات پراکنده لایحه به چشم می خورد که به شرح ذیل قابل شناسایی است :
1- نخستین اقدامات مدیران تصفیه ، تحویل اسناد و دفاتر و نیز اموال و دارایی های شرکت است. این تکلیف در ماده 211 لایحه اصلاحی قانون تجارت 1347 به شرح ذیل آمده است :
" از تاریخ تعیین مدیر یا مدیران تصفیه ... مدیران تصفیه باید کلیه اموال و دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت را تحویل گرفته بلافاصله امر تصفیه شرکت را عهده دار شوند ".
2- تا زمانی که کار تصفیه پایان نیافته است، مدیران تصفیه " باید همه ساله مجمع عمومی عادی صاحبان سهام شرکت را با رعایت شرایط و تشریفاتی که در قانون و اساسنامه پیش بینی شده است دعوت کرده صورت دارایی منقول و غیرمنقول و ترازنامه و حساب سود و زیان عملیات خود  را به ضمیمه گزارشی حاکی از اعمالی که تا آن موقع انجام داده اند به مجمع عمومی مذکور تسلیم کنند ".
در صورت خودداری مدیران تصفیه از دعوت از مجمع مزبور، این تکلیف بر عهده ناظر است. در صورتی که ناظر نیز به تکلیف خود عمل نکند یا ناظر پیش بینی یا معین نشده باشد دادگاه به تقاضای هر ذی نفع حکم به تشکیل مجمع عمومی خواهد داد.
3- دریافت بستانکاری ها، پرداخت بدهی هل و فروش دارایی های شرکت ، اصولاَ تصفیه به معنای تصدی امور گفته شده است و مدیران تصفیه به محض انتخاب شدن باید " بلافاصله امر تصفیه شرکت را عهده دار شوند " و " کلیه اختیارات لازم را جهت امر تصفیه " ، در همین راستا دارا هستند. بخش دوم ماده 208 لایحه اصلاحی قانون تجارت 1347 به صورت کلی به اجزای اصلی این چهره از کارکرد مدیران تصفیه اشاره کرده است :
" ... مدیران تصفیه موظف به خاتمه دادن کارهای جاری و اجرای تعهدات و وصول مطالبات و تقسیم دارایی شرکت می باشند و هر گاه برای اجرای تعهدات شرکت معاملات جدیدی لازم شود مدیران تصفیه انجام خواهند داد ".
4- در صورتی که مدیران تصفیه مکلف به دعوت از مجمع عمومی و تقدیم گزارش خود له آن باشند و در راستای اجرای این تکلیف، مبادرت به دعوت از مجامع نمایند و پس از دوبار دعوت با رعایت مقررات قانونی، مجمع عمومی تشکیل نگردد و یا تشکیل شود لکن نتواند تصمیم بگیرد، باید گزارش کار خود و صورتحساب ها و ترازنامه شرکت را در روزنامه کثیرالانتشار شرکت جهت اطلاع سهامداران آگهی کنند.
5- مدیران تصفیه پیش از انجام هر گونه اقدامی برای تقسیم دارایی شرکت میان سهامداران، خواه در مدت تصفیه باشد یا پس از آن، باید شروع تصفیه و دعوت بستانکاران را قبلاَ سه نوبت و هر نوبت له فاصله یک ماه در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد، آگهی نمایند و باید لااقل شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی نیز گذشته باشد. تخلف از حکم بالا " مدیران تصفیه را مسئول خسارت بستانکارانی قرار خواهد داد که طلب خود را دریافت نکرده اند ."
6- اعلام پایان کار تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها، " مدیران تصفیه مکلفند ظرف یک ماه پس از ختم تصفیه مراتب را به مرجع ثبت شرکت ها اعلام دارند تا به ثبت رسیده و در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد آگهی شود و نام شرکت از دفتر ثبت شرکت ها و دفتر ثبت تجاری حذف گردد."
به علاوه، مدیران مزبور به موجب ماده 228 لایحه اصلاحی قانون تجارت 1347، مکلف اند پس از اعلام پایان کار تصفیه به ترتیب بالا، وجوهی را که باقی مانده در حساب مخصوصی نزد یکی از بانک های ایران تودیع و صورت اسامی بستانکاران و صاحبان سهامی را که حقوق خود را استیفا نکرده اند نیز به آن بانک تسلیم و مراتب را طی آگهی مذکور در همان ماده به اطلاع اشخاص ذی نفع برسانند تا برای گرفتن طلب خود به بانک مراجعه کنند.
افزون بر وظیفه بالا، مدیران تصفیه باید هم زمان با اعلام ختم تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها، دفاتر و سایر اسناد و مدارک شرکت تصفیه شده را به آن مرجع تحویل دهند تا نگهداری شده و برای مراجعه اشخاص ذی نفع آماده باشد.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید متشکریم.
با متخصصان ثبت شرکت کارا، با اطمینان خاطر کار را به کاردان بسپارید.

  • شماره تماس:88880006-021
  • دفتر مرکزی: میدان ونک، تقاطع ملاصدرا و کردستان، بن بست فرشید،پلاک 8،واحد 4