ساری، مرکز استان مازندران یکی ازشهرهای خوش آب و هوای شمال ایران است. این شهرستان، کانون تجارت و صنعت است که مهاجران فراوانی از نقاط دیگر کشور مشغول به کار در این شهرستان می باشند. ثبت برند در ساری با توجه به قابلیت های بالای این شهرستان در زمینه های تجاری و اقتصادی، ازاهمیت بسزایی برخوردار است. به همین دلیل، در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیر و روزافزون تقاضای ثبت برند از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی در این شهرستان بوده ایم.
با ما همراه باشید تا با برند و نحوه ثبت آن در ساری آشنا شوید. در این رابطه مقالات ذیل را نیز می توانید بخوانید:
- زمان ، هزینه و مراحل ثبت برند
- ثبت علائم تجاری شامل چه مواردی است؟
- مشاوره ی تخصصی ثبت برند
هر کسب و کاری به یک برند موفق و ماندگار نیاز دارد. برند یا نام تجاری همان نشان و علامتی است که به صورت فارسی یا لاتین در فعالیت های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده می شود. در واقع، برند با عنوان قانونی نشان تجاری یک طرح، نماد، عبارت، نام و... است که به معرفی خدمات یا محصولی خاص می پردازد. به این ترتیب، برندها به دارندگانشان کمک می کنند تا به راحتی محصولات یا خدمات خود را معرفی و ویژگی های مختلف آن را بیان کنند.
مطابق ماده 32 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 7 / 8/ 1386، ثبت علامات ذیل ممنوع می باشد:
الف) نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.
ب) خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج) مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د) عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه) عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
و) عین یا شبیه آن قبلاً برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد. مشروط بر آن که عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز) عین علامتی باشد که قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده و با تاریخ تقاضای آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
1) تکمیل اظهارنامه علامت تجاری در دو نسخه
2) مدارک هویت متقاضی:
الف) اشخاص حقیقی: فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
ب) اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی، تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء
3) مدارک نماینده قانونی: در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی (وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و ...) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
4) ده نمونه گرافیکی با تصویر از علامت درخواست حداکثر در ابعاد 10 در 10 سانتی متر
5) در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
6) ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوطه.
7) استفاده ازحق تقدم: در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم "حداکثر تا 6 ماه" استفاده نمایند می بایست مدارک مربوطه به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مدت 15 روز از آن تاریخ تسلیم نمایند.
8) نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده ازعلامت جمعی و تأییدیه مقام صلاحیت دار
9) رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی.
چنانچه برایتان این سوال پیش آمده که اکنون چگونه می توان اقدام به ثبت برند نمود باید بدانید نخستین گام از مراحل ثبت برند انتخاب یک واژه مناسب، شکل و تصویر زیبا و یا ترکیبی از هر دو است و باید این موارد را به گونه ای انتخاب کنید که خلاقانه باشد و باعث گمراهی مصرف کنندگان نگردد. نام برند باید بتواند توجه مصرف کننده را به خود جلب کند و بر روی مخاطب نگرش مثبت ایجاد نماید.
در مرحله بعد می بایست از برند مورد نظرتان استعلام بگیرید. استعلام برند با این هدف انجام می شود که متوجه شوید عین یا شبیه برندی که قصد ثبت آن را دارید، قبلاَ در همان طبقه ثبت شده است یا خیر، چرا که در صورت وجود کوچکترین مشابهتی بین برند مورد نظر شما و برندی که قبلاً در همان طبقه ثبت شده است، اظهارنامه علامت تجاری شما رد خواهد شد.
سپس می بایست مدارک لازم را فراهم نمایید.
در مرحله بعد با ورود به سامانه مرکز مالکیت معنوی به نشانی http://iripo.ssaa.ir وارد قسمت ثبت اظهارنامه علامت تجاری شوید.
پس از آنکه اظهارنامه برند شما توسط کارشناسان مربوطه بررسی شد، چنانچه سابقه ای مشابه برند مورد تقاضا نباشد یا برند مورد نظر از علائم غیرقابل ثبت نباشد مراتب منتهی به آگهی تقاضای ثبت علامت ( آگهی نوبت اول ) می گردد. در این صورت برای شما پیامکی ارسال می گردد که هزینه انتشار روزنامه رسمی مرحله اول را پرداخت نمایید.
با واریز هزینه انتشار روزنامه رسمی مرحله اول و منتشر شدن آن و سپری شدن 30 روز از تاریخ انتشار روزنامه رسمی مرحله اول، اگر نسبت به ثبت علامت ، اعتراضی به اداره مالکیت صنعتی واصل نگردیده باشد، متقاضی ثبت علامت می تواند از اداره مذکور تقاضای ثبت نهایی علامت تجاری را بنماید. در این حالت سند نهایی علامت تجاری به نام متقاضی صادر می گردد.
1) با توجه به تعداد طبقه ای که برای ثبت برند خود انتخاب می نمایید و همچنین با لحاظ این موضوع که تصمیم به ثبت برند شخص حقیقی و یا حقوقی را دارید، هزینه ثبت برند متغیر و متفاوت خواهد بود.
2) زمان ثبت برند بستگی به نام تجاری و شلوغی سیستم، نوع فعالیت و مدارک و... دارد. اما به طور معمول در 45 روز کاری ثبت برند به پایان می رسد. چنانچه نام تجاری شما قابل قبول نباشد باید تمام مراحل را دوباره پشت سر بگذارید.
3) از جمله مهم ترین دلایل رد برند به قرار ذیل است:
قبلاً به نام شخص دیگری ثبت شده باشد، نام تجاری مورد تقاضا از علائم ممنوعه باشد ، شبیه برندی که قبلاً توسط شخص یا شرکتی دیگر ثبت شده است باشد ، در مدارک ارسالی نقص و یا ایراد وجود داشته باشد و یا متقاضی صلاحیت نداشته باشد.
4) مدت اعتبار حمایت از علامت تجاری، 10 سال از تاریخ ثبت اظهارنامه در اداره مالکیت های صنعتی می باشد که هر 10 سال قابل تمدید است و چنانچه ظرف 10 سال تمدید نگردد و 6 ماه از تاریخ اعتبار گذشته باشد صاحب گواهینامه می بایست جهت ثبت نام و علامت تجاری خود دوباره اقدام نماید.