02188880006

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شرکت هلدینگ یا مادر، به شرکتی می گویند که سهام آن شرکت در برابر شرکت دیگر (زیر مجموعه) بیش از 50% باشد. شرکت های  هلدینگ ها با خرید سهام شرکت های دیگر و یا با اعطای وام به آن ها در اداره امورشان مشارکت داشته و بر آن تصدی می کنند. می توان گفت شرکت های هلدینگ کاراترین ابزار برای ترکیب اموال دو یا چند شرکت مستقل، به منظور کنترل و مدیریت یگانه می باشند که تاکنون ابداع شده است.

 

بیشتر بخوانید:

آشنایی با مراحل تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت مهندسی مشاور

شرایط و مدارک لازم برای اخذ رتبه ی 5 پیمانکاری

 

از جمله دلایل عمده ی ثبت شرکت هلدینگ، پیوستن چند شرکت به یکدیگر و ایجاد یک شرکت مادر در چندین زمینه سرمایه گذاری است. ویژگی عمده شرکت های هلدینگ، ایجاد شرایط مناسب برای تمرکز زدایی است.

شرکت های هلدینگ چهار نوع هستند که عبارتند از:
1-هلدینگ های محصولی یعنی همه شرکت های آن یک نوع محصول تولید می کنند.
2-هلدینگ هایی که از یک شرکت بزرگ ایجاد شده اند.
3-هلدینگ های زنجیره تامین یعنی همه شرکت های آن در راستای نیل به یک هدف مشترک فعالیت های گوناگون دارند.
4-هلدینگ مختلط یعنی از شرکت هایی با فعالیت های مختلف ایجاد شده است.
شرکت های هلدینگ موفق از الگوی یکسانی مشتمل بر سه اصل ذیل برخوردار می باشند:
1-بینش آن ها ارزش آفرینی شامل نفوذ انفرادی،اتصالی و خدماتی و توسعه ای است.
2-ویژگی های سازمانی متمایز
3-کانون تجارت

مدارک لازم جهت ثبت شرکت هلدینگ:

1-کپی مدارک هویتی نماینده های زیر مجموعه
2-آگهی تاسیس شرکت مادر
3-مدارک ثبت شرکت های زیر مجموعه
4-عدم سوء پیشینه نماینده های زیر مجموعه
در تنظیم اساسنامه شرکت هلدینگ/مادر نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
_اگر قبل از نام اصلی شرکت عبارت "هلدینک" باشد باید قبل از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها از سازمان اوراق بهادار و بورس مجوز مربوطه را دریافت کرد. اما اگر این پیشوند وجود نداشته باشد،نیازی نیست که مجوز دریافت شود.
_شرکت مادر یا هلدینگ می تواند در قالب سهامی عام،سهامی خاص و با مسئولیت محدود به ثبت برسد.
_مطابق مصوبه مورخ 15/2/86 هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار حداقل سرمایه شرکت های هلدینگ از نوع سهامی خاص پنجاه میلیارد ریال و در شرکت های مادر(هلدینگ) از نوع سهامی عام یکصد میلیارد ریال می باشد
_در قسمت هدف از تشکیل شرکت می بایست به سازماندهی فعالیت های شرکت های تابعه و شرکت های زیر مجموعه تصریح گردد.
_در قسمت موضوع فعالیت و وظایف شرکت باید لحاظ گردد که موضوع شرکت عبارت است ازمدیریت سهام و سرمایه های شرکت های تابعه،مدیریت و انجام کلیه معاملاتی که برای تحقق اهداف شرکت لازم است از طریق شرکت های زیر مجموعه و یا در صورت لزوم با تصویب مجمع عمومی توسط خود شرکت است.

مراحل ثبت شرکت هلدینگ:

شایان ذکر است،چنانچه در هر کدام از مراحل ثبت با مشکل مواجه شدید می توانید با همکاران ما در کارا ثبت تماس حاصل نمایید. 88880006-021
متقاضی ثبت ابتدا باید درخواست خود را طبق فرم " تقاضای صدور مجوز تأسیس شرکت مادر" به همراه فرم "پرسشنامه مشخصات داوطلب ثبت شرکت سمت مدیر عاملی یا عضویت در هیأت مدیره نهاد مالی" تکمیل شده توسط اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی برای مدیریت نظارت بر  نهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار ارسال  کند. سازمان پس از بررسی مدارک چنانچه مدارک کامل بود و شرایط لازم احراز شده بود، موافقت اصولی خود را با تأسیس شرکت ابلاغ می کند.

در صورت موافقت اصولی، شرکت مستلزم است مدارک اعلام شده توسط سازمان را ظرف مهلت مقرر تکمیل نماید. بعد از تکمیل مدارک مورد نظر سازمان نامه ای مبنی بر اجازه تأسیس شرکت و ثبت نزد مرجع ثبت شرکتها را صادر خواهد کرد.بعد از اعلام موافقت با تأسیس شرکت، متقاضی باید طی مهلت مقرر شرکت را نزد مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسانده، مستندات مربوطه را به سازمان ارایه دهد.پس از ثبت نهاد مالی نزد مرجع ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری، شرکت مدارک لازم را برای ثبت نزد سازمان ارایه می نماید و در صورت احراز شرایط مجوز فعالیت، مجوز فعالیت برای شرکت صادر می گردد.
کلیه امور اداری ثبت شرکت هلدینگ/مادر را به شرکت ما در کارا ثبت بسپارید و برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان با ما تماس حاصل فرمایید. سالها  کار در راستای تحقق آرمانهای شما سابقه درخشانی برای ما رقم زده است. 88880006-021