02188880006

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
  • در شرکت های سهامی خاص و سهامی عام وجوه اشتراک و افتراقی وجود دارد که باعث شباهت ها و تفاوت های این دو شرکت سهامی می شود که در ادامه به آنها می پردازیم.
  • وجوه اشتراک

برخی از وجوه اشتراک دو شرکت به شرح ذیل است:

یک – در هر دو شرکت سرمایه شرکت به سهام و در صورت تجزیه به قطعات سهام متساوی القیمه تقسیم می شود. ( مواد 1. 32 لایحه ) .

دو – در هر دو شرکت ، مسئولیت صاحبان سهام ، محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست ( ماده 1 لایحه ) .

سه – هر دو شرکت نوعاَ بازرگانی هستند، اگر چه موضوع عملیات آن ها امور بازرگانی نباشد.

چهار- در هر دو شرکت موسسین شرکت نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رساندن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند.

پنج- ذکر روزنامه کثیرالانتشار، تا هرگونه دعوت و اطلاعیه و آگهی های راجع به شرکت در آن منتشر شود ، بر عهده صورت جلسه مجمع عمومی موسس و اولین مجمع موسس و اولین مجمع عمومی سهام داران هر دو شرکت است.

شش- در هر دو شرکت عبارت "شرکت سهامی عام" و "شرکت سهامی خاص" باید بلافاصله قبل یا بعد از نام شرکت در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های شرکت به طور روشن و خوانا درج شود.

  • وجوه افتراق

برخی از وجوه افتراق بین شرکت های سهامی عام و شرکت های سهامی خاص را می توان به شرح ذیل نام برد :

یک – در شرکت سهامی عام در موقع تاسیس شرکت ، 20 درصد سرمایه شرکت توسط موسسین تعهد، و دست کم 35 درصد آن توسط موسسین به حساب جاری شرکت در شرف تاسیس نزد بانک سپرده می شود و 80 درصد باقیمانده سهام ( سرمایه ) از طریق فروش سهام به مردم تعهد و تامین می گردد. ولی در شرکت سهامی خاص، تمامی سرمایه شرکت در موقع تاسیس منحصراَ توسط سهام داران ( موسسین ) شرکت تعهد و تامین می گردد.

دو – به موجب ( مواد 16 و 17 لایحه ) در شرکت سهامی عام ، تشکیل مجمع عمومی موسسین لازم است. ولی به موجب ماده 82 لایحه ، در شرکت سهامی خاص، تشکیل مجمع عمومی موسسین الزامی نیست.

سه – به موجب بند 13 ماده 9 و ماده 15 لایحه ، در شرکت سهامی عام امضای تعهد سهم به خودی خود ، مستلزم قبول اساسنامه شرکت و تصمیمات مجمع عمومی صاحبان سهم است. ولی در شرکت سهامی خاص، اساسنامه به امضای کلیه سهام داران که در عین حال موسسین شرکت هستند ، می رسد. ( بند دوم ماده 4 و بند 1 ماده 20 و ماده 23 لایحه ).

چهار- سرمایه شرکت سهامی عام ، در موقع تاسیس نباید از پنج میلیون ریال کمتر باشد. ولی حداقل نصاب سرمایه در شرکت سهامی خاص، یک میلیون ریال است. ( ماده 65 لایحه ) .

پنج- در شرکت سهامی خاص، اظهارنامه ثبت شرکت به امضای کلیه سهام داران شرکت که اقدام به تاسیس آن می نمایند، می رسد. ولی در شرکت سهامی عام ، اظهارنامه ثبت شرکت ، فقط به امضا اعضای هیات موسس می رسد.

شش- شرکت سهامی عام ، می تواند طبق شرایط قانونی، اعلامیه پذیره نویسی منتشر نماید ولی از آن جا که تمامی سرمایه شرکت سهامی خاص باید توسط موسسین تعهد و تامین می گردد، اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی را ندارد.

هفت – در شرکت سهامی عام نقل و انتقال سهام آزاد است ولی در شرکت سهامی خاص اساسنامه تعیین تکلیف می کند.

هشت – شرکت سهامی عام، تحت شرایط قانونی و مقرر در اساسنامه ، می تواند اوراق قرضه منتشر نماید. ولی شرکت سهامی خاص حق انتشار اوراق قرضه را ندارد. ( ماده 21 لایحه )

بیشتر بخوانید:

تاسیس و ثبت شرکت در قزوین

ثبت شرکت سرمایه گذاری به چه معناست؟

تمامی امور ثبتی و اداری خود را با اطمینان خاطر، به متخصصان متعهد و کاردان ثبت شرکت کارا بسپارید. 88880006-021